Utezi za noge – kako ih koristiti i pomažu li prilikom mršavljenja?
Fitness Predloženo Top

Utezi za noge – kako ih koristiti i pomažu li prilikom mršavljenja?

Svatko tko želi lijepo oblikovati stražnjicu, ali i ostvariti dodatnu potrošnju kalorija treba razmisliti o korištenju utega za noge, uz koje mnoge fitness vježbe postaju mnogo zabavnije…

U fazi mršavljenja ključ uspjeha je postizanje kalorijskog deficita, a u tome itekako može pomoći efikasna tjelovježba, ona koja već u kratkom intervalu dovodi do zavidne potrošnje kalorija.

Odlična je vijest da takav trening možeš odraditi u udobnosti svog doma i da će već tri treninga tjedno od otprilike pola sata biti dovoljna da masne naslage polako počnu nestajati, pod uvjetom da prehranu također dovedeš u red.

A rekvizit koji pozitivno utječe na tvoju potrošnju kalorija svakako su utezi za noge, namijenjeni prije svega ženama koje žele kvalitetno oblikovati svoje tijelo.

Ne, utezi za noge ne izgledaju kao utezi iz teretane niti su ogromne težine. Radi se o masi od pola do dva kilograma, koja se veže oko tvojih zglobova i povećava napor prilikom tjelovježbe.

Cijena jednog seta utega za zglobove kreće se od stotinjak kuna na više i dostupni su u brojnim fitness trgovinama, a i u web shopovima.

Tko ih kupi, neće požaliti, a evo nekoliko vrijednih savjeta kako ih koristiti, dok pokušavaš učvrstiti svoju figuru, dovođenjem vlastite kilaže pod kontrolu…

Utezi za brojne različite aktivnosti

Utezi za zglobove odlični su ih više razloga. Prije svega su praktični i ne zauzimaju mnogo mjesta poput klasičnih utega, a također ih se može koristiti kao dodatak brojnim fizičkim aktivnostima.

Naime, ovaj uteg osigurava dodatni napor pri svakom pokretu noge, zbog čega troši kalorije prilikom hodanja, trčanja i rolanja. Neki ga koriste pri treningu borilačkih vještina, a što je najvažnije, može se uz utege na nogama odraditi kompletan fitness trening, na prostirci u vlastitoj sobi.

Fokus takvih treninga prije svega je na učvršćivanju stražnjice, ali i oblikovanju nogu te jačanju trbušnjaka, a izdvajamo neke od vježbi koje baš daju odlične rezultate ako ih pojačaš utezima za noge:

  1. Mountain Climbers – vježba penjač, odnosno naizmjenično privlačenje koljena na prsa dok si u poziciji upora pravi je izazov uz utege na zglobovima od kile ili dvije.
  2. Otvaranje i zatvaranje bedara – podizanje i spuštanje nogu dok si u bočnom položaju prilično je jednostavno bez utega oko zglobova, ali s njima postaje pravi trening.
  3. Donkey Kicks – svima poznata vježba izbacivanja nogu prema gore, dok klečiš na koljenima dobiva pravo pojačanje u utezima oko zglobova.
  4. Kruženje ispružene noge – sjajna vježba za gluteus u klečećem položaju, koja dobiva svoj smisao s utezima oko nogu.
  5. Donji trbušnjaci – podizanje nogu u svrhu jačanja donjih trbušnjaka postaje puno zanimljivije uz kilu ili dvije oko nožnih zglobova.

Utezi za noge mogu se koristiti i prilikom iskoraka, kao i mnogih drugih vježbi u kojima su pokreti nogu u fokusu, a nije tajna da uz njih svaka aktivnost dodatno troši kalorije, od uspona stepenicama do običnog oštrog hoda.

Zato ako želiš više i nije ti dovoljno vježbati isključivo s težinom svog tijela, svakako razmisli o ovom praktičnom rekvizitu, za koji danas već postoje brojni efikasni treninzi i na tebi je samo slijediti upute i koristiti ih na pravi način.

A najbolje upute dobit ćeš ako potražiš pomoć iskusnog profesionalca, nekog tko ima fitness i nutricionizam u malom prstu i zna kako prilagoditi svoje treninge tvojim ciljevima. Nekog poput mene, koji jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Ako imaš volju i želju na pravom si putu. Dovoljan je još samo mali poguranac, da bi zadržala motivaciju i ostala uporna u svojim ciljevima. Zato sam ja i meni slični ovdje. Da ti pokažemo koliko možeš i koliki su tvoji potencijali.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja sadrži pregršt vježbi kao stvorenih za tvoje potrebe, uključujući i one s utezima za noge, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!