11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-04-27T010222.698

Što pomaže kada počneš gubiti nadu i poželiš prekinuti svoju dijetu?

130

Svi mi koji radimo na sebi prije ili kasnije naiđemo na zapreke koje nam se čine nepremostivima, ali ako se znaš postaviti na pravi način u toj situaciji, moći ćeš to bez problema prebroditi…

Izgradnja vlastitog tijela dugotrajan je proces u kojem će uspjeh ovisiti o mnogo faktora, od tvog poznavanja osnovnih zakonitosti kontrole tjelesne težine i izgradnje mišića, do tvoje predanosti, odlučnosti i discipline.

Kad se sve uzme u obzir, nije iznenađenje da većina dijeta završava neuspjehom, jer prije ili kasnije na putu do konačnog cilja pojave se zapreke i imaš osjećaj da si pred zidom kojeg ne možeš preskočiti. Za mnoge ljude to je previše pa odustaju, ali ne mora biti i za tebe!

Taj osjećaj gubitka nade u sretan završetak može se javiti kada tvoj napredak zapne ili se u cijeli proces uključe emocionalne frustracije potpuno nevezane uz tvoj rad na preobrazbi. Tada umjesto da potpuno odustaneš, postoji nekoliko načina kako se vratiti na pravi kolosijek…

Isključi negativne emocije

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-27T004105.716

Umjesto grižnje savjesti i samosažalijevanja, pokušaj na cijelu situaciju gledati manje negativno, jer upravo te emocije ti otežavaju da nastaviš ono što je već započeto.

Da, krize tijekom dijete i izgradnje tijela su normalna stvar i događaju se gotovo svakome, pa nemoj ih shvaćati tragično. Duboko udahni, prihvati to kao još jedan izazov na tvom putu i u miru razmisli što dalje…

Razmisli koliko ti je važan tvoj cilj

Ok, situacija je postala puno teža i manje zabavna nego na početku, ali zar tako nije u svakoj uzbudljivoj i ispunjavajućoj priči? Na putu do samoostvarenja uvijek postoje posrtaji koji će te poljuljati, no tada se zapitaj koliko ti je važan cilj kojeg želiš ostvariti.

Čini li te želja za postizanjem ljepše figure i zdravijeg cjelokupnog stanja organizma dovoljno strastvenom osobom da nastaviš dalje, unatoč svemu? Ako ti je zaista važno u životu smršaviti i izgraditi svoje tijelo na način na koji to oduvijek želiš, tada ne smiješ dopustiti da te manja kriza zaustavi u tome. No, to ne znači da moraš nastaviti raditi sve ono isto što te dovelo u ovu situaciju…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-27T004411.339

Razmisli treba li mijenjati plan

Dakle, došlo je do posustajanja. Osjećaš da nema smisla nastaviti dalje i da rezultati kojima se nadaš nikad neće doći.

U tom trenutku definitivno trebaš razmisliti i o svom planu, koji je očito podbacio, čim se ovo dogodilo. Možda je dijeta bila previše striktna, a treninzi ekstremni za tvoje tijelo. Možda tvoje vrijeme nije bilo dobro organizirano. Možda fokus nije bio na pravim stvarima.

Kako god, ako naiđeš na zapreke, uvijek je dobro umjesto konstantnog lupanja glavom u isti zid, pokušati pronaći alternativna rješenja i nastaviti prema cilju kroz neki “plan B”. Na taj ćeš naći pronaći novu mentalnu svježinu i probuditi izgubljenu strast te će biti puno lakše nastaviti provoditi zacrtano u djelo…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-27T004729.453

Ako ne ide drukčije, obrati se onome tko zna kako

Svi mi možemo daleko dogurati samostalnim snagama, ali ponekad kad zapnemo, nije loše potražiti stručnu pomoć, nekog tko je stoput naišao na probleme koji nas muče i ima jednostavna i efikasna rješenja za njih.

Baš zbog toga, ako se tvoja samostalna misija izgradnje tijela pokazala neuspješnom, prava je odluka pronaći fitnes trenera koji će ti otkriti tajne uravnotežene prehrane i efikasnih treninga, kao i otkriti ti mentalni pristup koji će te na najlakši način dovesti do uspjeha.

U svakom slučaju, ako osjećaš da ne možeš dalje i počinješ gubiti nadu, na pravom si mjestu! Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer znam kako osmisliti tebi prilagođeni plan prehrane i tjelovježbe koji će ti kroz sljedećih 90 dana širom otvoriti vrata uspjeha.

U svojih 14 godina rada tisućama klijenata pomogao sam dosad prebroditi probleme i zapreke koje su se našle na njihovom putu. Jedva čekam pomoći i tebi!

Profilna-9