budiiiiiiiiii

Pokrenite pumpanje svog srca za zdrav izgled kože

390

Zdravlje srca ima veliki udio u cjelokupnom izgledu vaše kože. Pogledajmo neke načine kako održati srce zdravim i vašu kožu blistavom.

Uobičajeno je željeti da Izgledate i osjećate se apsolutno najbolje što možete. Ako ste iznutra zdravi, to se često vidi u ogledalu. Nažalost, vrijedi i obrnuto. Vaša je koža pravi odraz onoga što se događa u vašem tijelu. I iako vas mogu obuzeti kozmetički proizvodi i najnovije mode poboljšanja svog izgleda, ponekad ne možete zanemariti važnost jednostavne brige o svom tijelu iznutra. Vaš izbor prehrane, svakodnevni dodaci, unos vode i općenito zdrav, aktivan stil života, sve su to ključni koraci prema zdravom izgledu kože. Čišćenje, toniranje, vlaženje i zaštita kože također su važni koraci koje treba poduzeti u postizanju mladalačkog izgleda.

Kad je riječ o vašoj koži, vjerovali ili ne, vaše srce najviše doprinosi vašem ukupnom izgledu. Izravna je veza između zdravog srca i zdrave kože. Pogledajmo koliko je važno vaše srce kada je u pitanju postizanje tog zdravog, mladolikog sjaja.

Kada razmatrate kardiovaskularne blagodati koje vam donose svakodnevne aktivnosti ili program vježbanja, vjerojatno ne razmišljate o svojoj koži. Ali trebali biste. Kad vam srce stvarno pumpa, možete biti sigurni da pomaže isporučiti oksidiranu krv i hranjive tvari u žive slojeve kože. Vaša koža sadrži vrlo zamršen sustav krvnih žila koji pomaže transport kisika i hranjivih tvari do onih stanica koje utječu na izgled vaše kože. Kada vam se protok krvi poboljša i krv bogata kisikom se isporuči i koži i mišićima, osjetite taj divan sjaj nakon vježbanja. To je pomalo zacrvenjeni izgled koji vam daje ružičaste obraze i mladalački izgled. Sve zahvaljujući vašem srcu!

Vaše srce pomaže i pojačavanju kolagena. Kad naporno radi i poboljšava cirkulaciju i protok krvi, dodatna količina krvi, kisika i hranjivih sastojaka koji se isporučuju direktno koži također pomažu u poboljšanju proizvodnje kolagena. A svi znamo koliko je dragocjen kolagen kada je u pitanju koža. Pomaže u održavanju oblosti kože i pruža joj glađi izgled. Kolagen je ključan za mladenački izgled. To je protein koji se sastoji od aminokiselina i čini otprilike 30% proteina koji se nalaze u vašem tijelu. Kada je u pitanju vaša koža, kolagen pomaže u obnovi stanica kože i važan je za njenu elastičnost. Također je ključan za podatnost i čvrstinu kože.

Srce je odgovorno za zdravu cirkulaciju tijela u cjelini. A upravo ta cirkulacija čini da vaša koža izgleda sjajnije. Ali ne radi se samo o povećanju protoka krvi za isporuku kisika i hranjivih sastojaka. Također je stvar i u odnošenju otpadnih proizvoda iz radnih stanica. Ti otpadni proizvodi mogu uključivati slobodne radikale koji su uzrok ranog starenja i drugih poremećaja na koži i u cijelom tijelu. Sve je u tome da se pomogne tijelu da očisti stanične ostatke iz sustava kako biste se osjećali i izgledali najbolje. Shvatite to kao način čišćenja kože iznutra.

Dodatan bonus te još jedan razlog da pokrenete rad svog srca je to da je zdravo srce odlično i za vašu kosu. Taj poboljšani protok krvi koji čini čuda vašoj koži može također biti koristan vašoj kosi. Može vam pomoći da očuvate snagu i zdrav izgled kose. Ista ta oksidirana krv i hranjive tvari pomažu u stimuliranju folikula vaše kose. Kad se dogodi, to može pomoći u poticanju rasta kose.

Zapamtite, jedna od najvažnijih stvari kod vježbanja i poticanja rada srca je da to pomaže ublažiti stres. Snižene razine stresa pomažu vam da se opustite, bolje spavate i spriječite da vam koža poprimi onaj izgled nabranih obrva pod stresom, koji vas definitivno može postarati. Poznato je da smanjenje stresa čuva kosu od krhkosti i otpadanja.

Dakle, u ime ljepote, pozdravimo očuvanje kondicije i više vježbanja kako biste održali svoje srce što je zdravijim moguće i požnjeli divne nagrade koje zdravo srce nudi. Ne samo iznutra, već i izvana. Zdravo srce = zdrava koža.