fbpx
Ako ne zavoliš sebe tijekom mršavljenja, uzalud izgubljene kile!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-12T155319.333
Mršavljenje Predloženo

Ako ne zavoliš sebe tijekom mršavljenja, uzalud izgubljene kile!

Svaka je pobjeda uzaludna, bez osjećaja zadovoljstva i ponosa zbog svega postignutog. Možda je sjajna stvar uspješno skidati masne naslage, ali za vrijeme mršavljenja barem je jednako bitno jačati vjeru u sebe i naučiti pozitivno razmišljati…

“Ja ne mogu, jer ništa ne vrijedim!”. Pomalo je nevjerojatno koliko ljudi oko nas ima katastrofalno loše mišljenje o sebi, čak i oni koji djeluju umišljeni izvana, dok iznutra skrivaju svoju malu tajnu: život bez imalo vjere u svoje sposobnosti i vrline.

Da, upravo višak kilograma mnogi ističu kao razlog zbog kojeg ne cijene ni ne vole sebe, smatrajući da loše oblikovana figura dokazuje da su nesposobni za život i imaju manjak karaktera.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-12T152342.426

Međutim, kada tim istim ljudima objasniš koliko mršavljenje može biti jednostavno i daš im dobitnu formulu, kile zaista krenu prema dolje, ali osjećaj manje vrijednosti ostaje nepromijenjen.

Zato mršavljenje mora biti puno više od borbe s masnim naslagama! Barem jednako je bitno raditi na svojoj mentalnoj snazi, pozitivnom razmišljanju i vjeri u sebe, dok gubiš kile, stanjuješ struk i oblikuješ kritična mjesta…

Izbjegavaj dijetu koja ne donosi zadovoljstvo

Mršavljenje je proces koji ti na najbolji mogući način dokazuje što sve možeš postići, uz malo znanja, volje, odlučnosti, predanosti i discipline. To je avantura kroz koju iznenada otkrivaš da uz dobro postavljeni plan i malo entuzijazma zaista možeš ostvariti gotovo sve što poželiš.

Međutim, to se događa samo ako gubiš kile na zdrav i održiv način, u razumnom vremenskom razdoblju, pomoću uravnotežene prehrane i jednostavne, a efikasne tjelovježbe.

Ako od svoje dijete napraviš patnju, koja se svodi na ekstremno niski unos kalorija, kao i konzumiranje one hrane koja ti uopće nije ukusna, tada će izostati bilo kakvo zadovoljstvo čak i ako nekako izdržiš do samog kraja. Manjak pak energije koju takva prehrana izaziva učinit će te osobom koja je i dalje razočarana svojim životom i ne osjeća nikakvo zadovoljstvo sobom i svojim postignućem.

Također je važno prolaziti kroz mršavljenje u jednoj pozitivnoj atmosferi. Istina je, postoje “goniči robova” koji te mogu uzeti pod svoje okrilje i ganjati k’o crnog vraga, dok ne iznojiš sve pojedene kalorije tog dana, uz omalovažavanje i uvjeravanje da si bez njihove pomoći nitko i ništa.

Tko god to bio, trener, prijatelj, brat ili bračni partner, uopće ti ne čini uslugu i cijeli proces će samo završiti mentalnim razočaranjem.

Tu je još jedna važna stvar. Naime, svaki plan mršavljenja koji je bez razmišljanja kopiran od nekog drugog, a nimalo prilagođen tvojim potrebama i karakteristikama, nikad neće u tebi probuditi istinski entuzijazam i pomoći da istovremeno rasteš, i fizički i psihički.

Rezultat takvih dijeta su nepromijenjene negativne emocije duboko u tebi, unatoč eventualnim pozitivnim tjelesnim rezultatima. Što je najgore, nakon toga često slijedi još veći gubitak volje pa vraćanje svih izgubljenih masnih naslaga nazad na tijelo, a nekad i još ekstremnije debljanje…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-12T151630.289

Uz kvalitetno mršavljenje jača i tvoja psiha

U svakom slučaju, vrijeme je da kažeš NE svemu nerazumnom u životu, uključujući i onome vezanom uz mršavljenje! Dijeta mora biti jedan logičan i potpuno razumljiv proces za tebe, s kojim ćeš se moći poistovjetiti i u kojem ćeš moći uživati.

To je razdoblje života koje ne samo što ti mora dati dugoročno održiva rješenja za uspješnu kontrolu tjelesne težine, već i mnogo zadovoljstva zbog osobnog postignuća, jer SVE što postigneš isključivo je tvoja zasluga i najbolji pokazatelj koliko mnogo vrijediš, čak i ako te netko dobronamjeran sa strane potiče da ideš u pravom smjeru.

Zdravo mršavljenje je fantastična prilika da napokon shvatiš da postoji rješenje za SVAKI problem! Istina, ne ide uvijek sve glatko i ponekad je potrebno povući korak unazad i krenuti drukčijim putem, ali ako ne odustaneš i uvijek težiš ostvarenju svojih ciljeva, na kraju ćeš do njih i doći.

I da, ako želiš kroz mršavljenje osnažiti vjeru u sebe i jednom zauvijek raskrstiti sa svim onim podcjenjivačkim mislima s kojima su te trovali od malih nogu, tada se moraš okružiti ljudima koji će ti biti podrška, a ne uteg, jer samo tako možeš mentalno rasti.

A što je najbolje, ako tražiš snažan izvor motivacije, čvrstu podršku, savjete kako prevladati prepreke i zlata vrijedno znanje vezano uz fitnes i nutricionizam, možeš do toga u samo dva laka koraka!

Prvi je da se učlaniš u Fit Lifestyle grupu na Fejsu, entuzijastičnu zajednicu koja će s tobom podijeliti svoja korisna iskustva vezana uz prehranu i tjelovježbu. Drugi korak? Potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, koji zna što proživljavaš i kako na najlakši, najsigurniji i najzdraviji način do željenih rezultata. Nekog poput mene, tko jedva čeka promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice, što će te vrlo brzo i na različite načine – preporoditi!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!  

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se