fbpx
Što ako žestoko treniranje i striktna dijeta ne daju rezultate?
Mršavljenje Predloženo Top

Što ako žestoko treniranje i striktna dijeta ne daju rezultate?

Fanatična predanost izgradnji tijela djeluje kao sigurna formula za konačni uspjeh. No, u stvarnosti se može dogoditi da baš takav pristup dovede do skromnih i dugoročno neodrživih rezultata.

Mršavljenje traži disciplinu, predanost i dosljedno držanje osmišljenog plana. Isto vrijedi i za izgradnju mišića. Baš zbog toga mnogi koji uđu u svijet fitnesa smatraju kako trebaju silovito raditi na svom tijelu, nadajući se da će tako brzo i efikasno stići do impresivnih rezultata.

Pa onda stalno dodaju nove i nove treninge, kako bi povećali potrošnju kalorija. Dijeta im postaje sve striktnija, jer manji unos kalorija u teoriji jamči brže otapanje masnih naslaga.

No, takav pristup često se pokazuje da je samo na papiru sigurna formula uspjeha. Zato se nemoj iznenaditi ako zapneš i naiđeš na neprelazni zid, unatoč tome što daješ sve od sebe da izgradiš tijelo na maksimalno kvalitetan način.

Problem je što je svatko od nas drukčiji i ne odgovara svima jednak režim prehrane i tjelovježbe. A jednom kad odeš u krajnost koja zapravo uopće nije za tebe, prije ili kasnije ćeš puknuti i vratiti kilažu na staro…

Koji problemi se javljaju uz fanatičan pristup?

Ako kreneš sa žestokim treninzima, kao i ozbiljnim prehrambenim restrikcijama, postoji nekoliko stvari koje bi ti mogle pokvariti daljnje planove.

Kao prvo, tu su ozljede koje se javljaju kada pretjerano opteretiš svoje tijelo. Zatim se može javiti i velika glad, odnosno želja za nadoknađivanjem izgubljenih kalorija koja dovodi do toga da zapravo na kraju sve izgubljeno znojenjem vratiš nekontroliranim prežderavanjem.

Tu su i hormonalni problemi koji se mogu dogoditi ako tijelo pretjerano opteretiš, odnosno ne daš mu sve nutrijente koji su mu potrebni. Baš taj nedostatak hranjivih tvari u organizmu je glavni problem koji se javlja ako je tvoja dijeta previše striktna.

Naime, manjak kalorija zna dovesti do nedostatka vitamina, minerala i proteina, što će se osjetiti na funkcioniranju tvog organizma. Također, manjak ugljikohidrata utječe na tvoju koncentraciju, kao i na općenito funkcioniranje mozga. Uz to, osjetit ćeš i manjak energije pa umjesto da te tvoj režim prehrane digne i osnaži, osjećat ćeš se slabo i nemoćno.

Nesanica, promjene raspoloženja pa i nedostatak seksualne želje još su neke posljedice pretjerano malog unosa kalorija, a da ne govorimo o tome kako se metabolizam vrlo brzo prilagodi ekstremnom režimu pa počne trošiti sve manje energije, što tvoj posao zatim činiti višestruko težim.

U svakom slučaju, ona poznata “više je manje” zamka vrijedi i za rad na vlastitom tijelu. Zbog toga je najbolje slušati vlastiti organizam i krenuti razumnim putem prema željenim rezultatima…

Jednostavno i lako može biti efikasno

Ako se i tebi dogodilo da ti žestoka tjelovježba i striktna dijeta nisu donijeli željene rezultate, moraš znati da postoje alternativna rješenja. Na tebi je samo imati strpljenja i krenuti naprijed umjerenim putem.

Istina je, možeš se riješiti masnih naslaga već uz dva do tri treninga tjedno, ne duža od sat vremena. Dodaj tome uravnoteženu prehranu, baziranu na proteinima, zdravim mastima, vitaminima, mineralima i vlaknima pa će rezultati polako, ali sigurno doći. Koliko brzo? Najčešće u roku od 90 dana.

Što je najbolje, danas postoje jednostavne, a efikasne vježbe uz koje možeš napraviti zaista puno za svoje zdravlje i liniju, u udobnosti svog doma. To što ih može izvoditi i početnik ne znači da ne daju fantastične rezultate, baš suprotno. Važno je samo znati što radiš i držati se plana treninga koji je dokazano uspješan.

Baš to možeš dobiti danas čak i uz online treninge. Tu posebno mjesto zauzima naša BudiFit mobilna aplikacija, jer s njom dobivaš video demonstraciju stotina različitih vježbi, od onih samo s težinom svog tijela do treninga s girjom i elastičnim trakama.

Ne samo što imaš na raspolaganju demonstraciju nekih od najefikasnijih pokreta u svijetu fitnesa, već uz aplikaciju imaš pravo i na podršku profesora kineziologije Kristiana Tina Amstronga. On će na temelju procjene tvojih fizičkih mogućnosti sastaviti konkretan plan treninga, uz koji sigurno nećeš izgorjeti, već će biti taman po tvojoj mjeri.

Mjerenje rezultata, mentalna podrška, savjeti o prehrani. Sve to ide uz BudiFit aplikaciju pa je svakako skini i isprobaj besplatno 7 dana. Uz nju ćeš napokon shvatiti da je umjereni režim izgradnje tijela zapravo i najbolji!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se