fbpx
Kako postaviti realne ciljeve pri mršavljenju i zavoljeti svoje tijelo?
Mršavljenje Predloženo Top

Kako postaviti realne ciljeve pri mršavljenju i zavoljeti svoje tijelo?

Jedna od najvećih pogrešaka pri izgradnji vlastitog tijela je pokušavanje postizanja tjelesnog savršenstva, kojim nas bombardiraju u medijima i na društvenim mrežama. Istina zapravo glasi da i bez figure s naslovnice možeš izgledati fantastično!

Plakati, reklame, društvene mreže i naslovnice magazina. Savršeno građena tijela, u pravilu bez grama masnih naslaga. To je ono od čega tvoje oči ne mogu pobjeći i naravno da i ti želiš tako izgledati.

I onda se pojavi netko iz industrije fitnesa i nutricionizma koji tvrdi da ćeš izgledati upravo tako, već nakon mjesec dana čarobnog programa mršavljenja, koji predstavlja dosad neviđenu revoluciju pri izgradnji ljudskog tijela.

Naravno, obećanja su jedno, a realnost drugo. U praksi stvari ne krenu tim putem pa vrlo brzo izgubiš volju i vratiš se na početnu točku, a možda i dodatno udebljaš, narušavajući pritom svoje samopouzdanje i mentalno zdravlje.

Tako to izgleda kada pri radu na sebi od samog početka kreneš krivim putem i postaviš nerealne ciljeve. No, mršavljenje zapravo zaista može biti ogroman korak u pravom smjeru za tebe i tvoj život, pod uvjetom da cijeli proces postaviš na zdrave noge i naučiš cijeniti sebe i svoje tijelo…

Svi smo građeni drugačije

S jedne strane savršene figure s naslovnice, s druge dvije trećine hrvatskih građana koji muku muče s prekomjernom tjelesnom težinom. Tu nešto ne štima!

Nema sumnje, titulu najdeblje nacije Europe nismo dobili slučajno. Povezana je upravo s težnjom savršenstvu i masovnim razočaranjem zato što to za većinu nije izvedivo, nakon čega slijedi fizičko zapuštanje.

Istina je da svatko od nas ima drukčiju građu i gubitkom masnih naslaga neće postići istu figuru kao i pomno birani modeli, od kojih ne možemo pobjeći ni na Internetu ni na televiziji. Međutim, zapravo svatko od nas može izgledati fantastično, ako prihvati vlastito tijelo i odluči ga dovesti do njegove najbolje verzije.

To se zove postavljanje uzbudljivih, ali realnih ciljeva, na temelju kojih onda plan mršavljenja i učvršćivanja kritičnih dijelova može donijeti impresivne rezultate.

Treba također po stoti put naglasiti da izgradnja tijela nije samo rad na vlastitom izgledu, nego prije svega ulaganje u zdravlje i dugoročnu vitalnost. Kontrola tjelesne težine nužna je za dobar rad kardiovaskularnog sustava, kao i probave, a o zglobovima i mišićima da ne govorimo.

Dodajmo tome još energiju koja skače u nebo kad jednom dovedeš svoje tijelo u red pa postaje jasno da postoje i puno veći motivi za vlastitu transformaciju, od postizanja izgleda potrebnog za hodanje modnom pistom!

Okruži se pravim ljudima i uživaj u napretku

Nezadovoljstvo vlastitom građom najčešće dolazi upravo zbog okoline, koja nam ne dopušta da procvjetamo i uživamo u onome što jesmo, obezvrjeđivanjem svake naše male ostvarene pobjede. 

Baš zbog toga važno je okružiti se onima koji će razumjeti tvoju želju da postaneš najbolja verzija sebe i koji će ti moći pomoći da postaviš svoje realne fitnes ciljeve. Ti ciljevi ne smiju u potpunosti biti vezanu uz fizički izgled, već prije svega uz bolje zdravlje, rast samopouzdanja i uživanje u pozitivnom iskustvu cijelog procesa.

Ako nemaš takvih oko sebe, ne brini. Uvijek se možeš uključiti u Fit LifeStyle grupu na Fejsu, gdje ćeš dobiti vrijedne savjete i podršku onih kojih žive zdravo i razmišljaju pozitivno, pokušavajući promijeniti svoju svakodnevicu na bolje.

To je okruženje u kojem ćeš se odlično osjećati, a ako želiš najsigurnijim, najlakšim i najbržim mogućim putem ostvariti svoje ciljeve kroz zdravo mršavljenje i kvalitetnu izgradnju tijela, onda je svakako pravi potez još i potražiti stručnu pomoć, odnosno nekog tko razumije kroz što prolaziš i zna u kojem smjeru trebaš ići. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Na putu promjene podrška je ono što čini razliku. Znam da na platformama poput youtuba možeš pronaći različite sadržaje i mnoštvo korisnih savjeta, no tamo nećeš pronaći razumijevanje za tvoje poteškoće i konkretne alate i rješenja kako ih prebroditi i postići željeni rezultat.

Ključna razlika je u personaliziranom pristupu i jednostavnim rješenjima uz stalnu podršku i praćenje napretka. 

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se