11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-06-10T201559.320

Evo kako planirati zdrave obroke i na jednostavan način biti fit!

366

Ako znaš kako ga na pravi način sastaviti, plan zdrave prehrane ne mora biti ni muka, ni komplikacija zbog koje ćeš poželjeti odustati od dijete…

Što jesti dok pokušavaš regulirati svoju tjelesnu težinu? Glavno je to pitanje koje si postavljaju svi oni koji žele izgraditi svoje tijelo. Nažalost, upravo slaganje plana prehrane izaziva najviše frustracije i jedan je od uzroka odustajanja od svega.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-10T202541.578

Pa zašto je takav problem osmisliti obroke koji će ti donijeti željene rezultate? Zato što je prilikom slaganja plana prehrane lako upasti u klasične pogreške, koje toliko kompliciraju tvoj život da takva ishrana umjesto da donosi bolju budućnost i zadovoljstvo, predstavlja samo nepotrebni dodatni stres.

No, ne mora biti tako ako znaš što radiš! Evo par savjeta kako planirati zdrave obroke i na jednostavan način dugoročno biti fit…

Neka tvoj plan bude tjedni, a ne dnevni ili mjesečni

Tjedan je najbolja mjerna jedinica u prehrani! Dakle, umjesto da svaki dan mozgaš što ćeš jesti, osmisli unaprijed tri do pet dnevnih obroka za cijeli tjedan i tako si olakšaj život.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-10T202240.272

Zdrava prehrana je ona koja je raznolika i bogata različitim nutrijentima, uključujući različite minerale, vitamine i vlakna. No, to ne znači da se moraš mučiti da svaki dan jedeš nešto drugo, kroz dugo vremensko razdoblje.

Dapače, ako je napravljen kako treba i baziran na uravnoteženoj prehrani, tjedni plan možeš ponavljati iz tjedna u tjedan te ga mjesecima koristiti. Drugim riječima, dovoljno je osmisliti plan prehrane za 7 dana te zatim možeš raditi tek male varijacije na njega, što će biti sasvim dovoljno da dobiješ savršenu prehranu kroz 90 ili više dana!

Jedi zdravo, ali i da bude ukusno

Cilj dijete je povećati osjećaj sitosti nakon obroka i smanjiti unos kalorija na razumnu razinu. To ćeš svakako postići uz pomoć cjelovitih žitarica, voća i povrća, ribe, bijelog mesa, ali i mnogih drugih zdravih namirnica.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-10T202123.580

Izbor zdravih obroka toliko je ogroman da se ne moraš kažnjavati neki jelom samo zato što je hranjivo i bogato nutrijentima, a nije ti nimalo fino!

Na primjer, posni sir je zdrav i bogat proteinima, ali ako te izluđuje njegov bljutav okus, ne moraš ga jesti.

Moraš pronaći one zdrave namirnice koje ti je užitak pojesti. Ako cijeli život jedeš industrijski obrađenu hranu, bogatu šećerom i aditivima, možda će ti trebati vremena da se tvoje nepce navikne na prirodne obroke. Svejedno, daj im priliku i iskušaj različite stvari te nakon toga odluči što ti se od toga najviše sviđa.

Obogati najukusnijim zdravim jelima svoj tjedni plan prehrane i neka ti obroci budu užitak, a ne muka, jer u suprotnom ćeš kod prve prave krize odustati od svoje dijete…

Pronađi čvrstu bazu u brzim, a zdravim obrocima

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-10T201221.386-1

Tko u današnje vrijeme ima vremena pet ili šest sati pripremati zdravi ručak? Samo istinski gurmani i to možda vikendom.

Za nas ostale koji živimo užurbano, obrok koji se spravlja pola sata do sat vremena pravi je spas i na njemu treba bazirati prehranu, kako ishrana ne bi postala stres i frustracija.

Takvih brzih jela je pregršt i neka čine bazu tvoje prehrane. Nekad je dovoljno napraviti salatu i ispeći meso da dobiješ sve što ti je potrebno, a postoje i jednostavne, a zdrave juhe, kao i druga jela koja ćeš pripremiti za manje od 60 minuta.

Naravno, dobro je imati i dodatno tajno oružje, munjevito brzi obrok koji se spravlja u sekundi, a svejedno je bogat visokokvalitetnim proteinima, kao i mineralima, vitaminima i vlaknima. Pogotovo ujutro! Formula 1 šejk iz našeg web shopa upravo je takav obrok, a u samo dvjestotinjak kalorija sadrži sve što je potrebno tvom tijelu i diže tvoju energiju u nebo.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-10T200308.312

Međuobroci također mogu puno učiniti za uspješnost tvoje dijete, no samo ako su zdravi. Baš to ćeš dobiti u različitim proteinskim čokoladicama, grickalicama od soje, ali i u gurmanskoj juhi od rajčice, dok u istu svrhu ponekad može poslužiti i ukusno voće.

Dakle, ako znaš što radiš i ne kompliciraš, zdravi obroci ne moraju biti tlaka, baš suprotno. A ako želiš otići još korak dalje i proći kompletan program raskošne izgradnje tijela, koji će te preporoditi ovog ljeta, obavezno se javi meni, treneru Kristianu.

Čekaju te personalizirani plan prehrane, efikasne online treninzi i mentalna podrška, kreirani na temelju desetljeća i pol rada sa simpatičnim klijentima poput tebe i više od 1000 uspješnih preobrazbi. Ne srami se kontaktirati me, veselim se što ti mogu pomoći!