fbpx
Čovjeku je najvažnije njegovo zdravlje
fizicka aktivnost
Zdravlje

Čovjeku je najvažnije njegovo zdravlje

Zdravlje se određuje (definira) kao visoki stupanj opće funkcionalnosti organizma, odnosno nenarušenost funkcionalnosti organizma, harmonija i nenarušenost intelektualnih i bioloških funkcija. Također se, u proširenom smislu može promatrati kao stanje dobrog tjelesnog, psihičkog i društvenog blagostanja. Zdravlje se najčešće upotrebljava kao pojam odsustva od bolesti, traume (ozljede i njihovih posljedica), deformacija i duševnih poremećaja. Neki od uvjeta zdravlja su uravnotežena prehrana, tjelesna aktivnost i higijena, te stabilne obiteljske i društvene okolnosti.

Prehrana igra najvažniju ulogu u održavanju dobroga čovjekova zdravlja, a kod raznih bolesti od presudne je važnosti pravilno prilagoditi upravo prehranu.

Kod liječenja brojnih bolesti, danas je vrlo važna suradnja liječnika i nutricionista odnosno specijalista za prehranu, koji pomaže ljudima da razumiju i primjene spoznaje znanosti o prehrani u održavanju i poboljšavanju čovjekovog zdravlja. No što je uopće nutricionizam?

Nutricionizam ili znanost o prehrani je multidisciplinarna znanost koja proučava prehranu i način utjecaja prehrane na zdravlje čovjeka. Suvremena je znanost o prehrani napredovala, i svakodnevno ide naprijed usporedo s razvojem ostalih biotehničkih znanosti. Nutricionizam je jedna od najpropulzivnijih grana znanosti s velikim brojem kliničkih studija u tijeku.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se