11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-16T205223.104

6 koraka koji su nužni ako želiš ostvariti vlastite ciljeve!

105

Bilo da ti je cilj smršaviti, oblikovati svoje tijelo, prijeći na zdraviji životni stil ili nešto sasvim drugo, uvijek moraš povući ove nužne poteze, ako želiš postići željene rezultate…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-16T205348.257

Svi mi imamo želje i snove, no kako ih pretvoriti u realnost? Itekako je moguće, ako stvari postaviš na čvrste noge i ideš korak po korak, prema sretnom završetku svoje uzbudljive avanture.

Da, bilo da se radi o ciljevima vezanima uz tjelovježbu, prehranu ili nešto sasvim drugo u životu, postoji recept kako ih ostvariti i vrijeme je da ga saznaš! Radi se o 6 sasvim jasnih koraka, a oni predstavljaju čvrstu bazu na putu do svakog uspjeha…

Točno i precizno definirati što želiš

Vjerovali ili ne, velika većina inicijativa zapravo propada, jer onaj koji ju je započeo na kraju shvati da zapravo uopće ne zna što želi!

Dakle, prije nego se upustiš u bilo što, prvo moraš definirati svoje ciljeve. Oni moraju biti precizni, realni i sasvim specifični, kao što je na primjer cilj da izgubiš 20 kilograma ili smanjiš udio masnoće u svom tijelu na 25% ako si žena i 15% ako si muškarac. Znajući točno što želiš ostvariti, bit će značajno lakše dalje provoditi svoju ideju u stvarnost.

Odlučiti čega se sve možeš odreći

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-16T210005.786

Naravno, ako želiš ostvariti nešto što je sasvim drukčije od trenutnog stanja, trebat će ti i odricanja. U najmanju ruku, radi se o vremenskom odricanju, jer za postizanje bilo kakvih rezultata u bilo kojoj sferi, potrebna je posvećenost koja oduzima minute, sate, dane, tjedne, a često i mjesece.

Uz to, vjerojatno ćeš se morati odreći i drugih stvari, pogotovo ako govorimo o prelasku na zdravije navike. Možda ćeš morati smanjiti broj sati provedenih u ležanju na kauču i gledanju televizije ili pak količinu pojedenih grickalica, kolača i krafni. Prije nego što kreneš u svoju misiju, moraš prvo znati čega svega si se u stanju odreći, da možeš znati s kojim mogućnostima raspolažeš.

Postavi konkretne vremenske rokove

Nema sumnje, ljudska psiha puno bolje funkcionira kad postoje vremenska ograničenja. Ako si odrediš koliko tjedana i mjeseci se namjeravaš posvetiti ostvarenju nekog cilja, puno su veće šanse da ćeš vući efikasne poteze da ih realiziraš.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-16T215620.587

Jasno, tu nema mjesta nestrpljenju i vremenski rokovi moraju biti realni, ali opet ne beskonačno dugi, jer tada postoji opasnost od konstantnog odgađanja, jednog od najvećih neprijatelja tvoje bolje budućnosti.

Ništa bez osmišljenog kvalitetnog plana

Nije dovoljno samo željeti nešto postići, mora postojati i dobar plan koji postoji u pozadini tvog djelovanja.

Dakle, to može biti plan treninga koje misliš tjedno odrađivati ili plan prehrane na kojoj ćeš bazirati svoj kalorijski deficit u slučaju mršavljenja, odnosno proteinski suficit, u slučaju rada na mišićnoj masi. Ovo je nešto čemu treba posvetiti najveću pažnju i tu ako odradiš posao kao treba, imaš sve potrebno za konačni uspjeh.

Potpuno se obvezati provođenju zamišljenog

Međutim, nije dovoljno definirati sredstva i ciljeve te napraviti plan koji u teoriji funkcionira. Treba se svega toga držati i u praksi, jer u suprotnom se neće dogoditi baš ništa od zacrtanog.

Bilo koji cilj vrijedan truda traži predanost i određenu razinu discipline, kao i barem okvirno provođenja zacrtanog plana, ako želiš uvijek koračati prema naprijed i na kraju postići baš ono o čemu sanjaš.

Svakodnevno se podsjećati na svoje ciljeve

Motivacija, strast i entuzijazam! Da bi zacrtani planovi i ciljevi bili ostvarivi, potrebno je pozitivno im pristupiti i pokazati dosljednost zamišljenom, čak i kad bude teško.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-16T220334.371

Zato je dobro svakodnevno se podsjećati na svoje ciljeve i tako dodatno potpaljivati vatru u sebi. Neki vode dnevnik ili zapisuju motivacijske poruke samima sebi, ali čak i ako to ne želiš raditi, moraš se znati ohrabriti.

Ne postoji šansa da ne ostvarim svoje ciljeve,” misao je u koju trebaš čvrsto vjerovati, jer ako je tvoja misija postavljena na čvrste noge i svakodnevno provodiš zamišljeno, onda će zaista i imati sretan završetak.

A ako ti ipak treba stručna podrška vezana uz postavljanje održivog i učinkovitog plana oblikovanja vlastitog tijela, prelaskom na zdravi životni stil, slobodno se javi meni, svom treneru Kristianu!

Na temelju bogatog iskustva rada s tebi sličnim simpatičnim klijentima željnih bolje budućnosti, brzo ćemo zajedno osmisliti tebi prilagođeni plan koji će u sljedećih 90 dana zasigurno donijeti baš one rezultate koje priželjkuješ!