fbpx
Znaš li zašto tjelovježba ne može bez prehrane, a prehrana bez tjelovježbe?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-25T091436.053
Fitness

Znaš li zašto tjelovježba ne može bez prehrane, a prehrana bez tjelovježbe?

Iako je moguće regulirati vlastitu težinu uz pomoć isključivo prehrane ili isključivo tjelovježbe, najbolje rezultate definitivno daje kombinacija i jednog i drugog. Evo razloga zašto!

Ako želiš nešto promijeniti u životu i izgraditi vlastito tijelo, s ciljem boljeg izgleda i poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog stanja svog organizma, prvi korak definitivno mora biti tvoja spremnost promijeniti svoj životni stil.

To znači prelazak na uravnoteženu prehranu, uz limitirani unos šećera, soli i zasićenih masti, a tome svakako treba dodati i redovitu fizičku aktivnost, radi lakšeg postizanja toliko željenog kalorijskih deficita.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-25T225522.842

No, ljude koji ulaze u svijet fitnesa i nutricionizma zanima može li se postići željeni rezultat isključivo pomoću prehrane ili možda isključivo pomoću tjelovježbe. Odgovor je – donekle može, ali to znači ići težim putem i u startu se oprostiti od maksimalno uspješne preobrazbe!

Zašto tjelovježba ne može bez pravilne prehrane?

Kalorijski deficit koji vodi do izgubljenih kilograma u teoriji je moguće postići čak i ako ne paziš na prehranu, ali samo ako se pritom posvetiš potpuno fanatičnom treniranju i dnevno gubiš tisuće kalorija kroz tjelovježbu.

Nekom tko voli slatko i uživa protegnuti svoje mišiće ta bi se ideja mogla svidjeti, no kad je jednom isprobaš, javljaju se različiti problemi. Da, trening ti može pomoći da dobiješ mišiće i osnažiš svoje tijelo, no bez prave prehrane ne možeš u potpunosti oblikovati tijelo na pravi način, pa često vidimo neke vrlo snažne ljude s velikim trbuhom kao dodatnim ukrasom.

Tu je još jedna stvar koju nikako ne smiješ zanemariti. Tjelovježba može pozitivno utjecati na tvoj kapacitet pluća, kondiciju i fizičku snagu, ali zdrava prehrana je ta koja ti daje minerale, vitamine, vlakana i ostale gradivne elemente koji čuvaju tvoj organizam iznutra i čine ga dugoročno vitalnim.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-25T231132.914

I naravno, nebriga o tome što unosiš u sebe tražit će vrlo naporne treninge za kontrolu tjelesne težine, a u tom se pretjerivanju javlja opasnost od ozljeda, kao i od naglog debljanja, ako u bilo kojem trenutku izgubiš interes za treningom, što se s godinama ljudima zna dogoditi, pogotovo profesionalnim sportašima…

Zašto pravilna prehrana ne može bez tjelovježbe?

S druge strane, niskokalorična hrana definitivno ti može bez ikakve dodatne pomoći osigurati da izgubiš kilograme i smršaviš, na radost svih onih koji ne vole sport niti bilo kakve fizičke aktivnosti.

Uravnotežena prehrana također ti može priskrbiti potrebne makro i mikro nutrijente koji su zaslužni za zdravlje unutrašnjih organa, a podiže ti i energiju za uspješno rješavanje različitih dnevnih zadataka.

No, mršavljenje je jedno, a oblikovanje figure nešto sasvim drugo! Ako zaista želiš na određenim mjestima učvrstiti tijelo, tada ti ne preostaje ništa drugo nego se primiti tjelovježbe i vježbati ciljane mišićne skupine.

Tjelovježba će ti također značajno olakšati postizanje kalorijskog deficita i omogućiti ti da se ponekad počastiš nekim slatkim zalogajem, bez ikakvih posljedica za tvoju dijetu. Drugim riječima, manje ćeš se mučiti s prehranom uz pokoji trening u svom tjednom programu, dobit ćeš na snazi i energiji, podići samopouzdanje te se u svakom smislu bolje osjećati.

Dakle, prehrana i tjelovježba odvojeni jedno od drugog mogu dati određene rezultate, ali samo zajedno otvaraju najlakši put do postizanja zacrtanih ciljeva i omogućuju maksimalno uspješnu izgradnju tijela.

A ako želiš otkriti kako uz kombinaciju pravilne prehrane i jednostavnih, a vrlo efikasnih vježbi ostvariti vlastitu preobrazbu i napokon izgraditi tijelo na način na koji to oduvijek bezuspješno pokušavaš, na pravom si mjestu!

Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer na temelju mojih 14 godina iskustva rada s više od 1000 zadovoljnih klijenata, siguran sam da imam prava rješenja, skrojena baš prema tvojim individualnim potrebama. U svakom slučaju, veselim se što mogu pomoći i otvoren sam za rad sa svakim tko želi ostvariti nešto veliko. Pošalji mi poruku i odmah krećemo!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se