Ne daj da te plaža obeshrabri pri mršavljenju!
Mršavljenje Predloženo Top

Ne daj da te plaža obeshrabri pri mršavljenju!

Ako se ovog ljeta ne osjećaš ugodno u svojoj koži odlazak na plažu može biti prilično neugodno iskustvo, no to ne smije spriječiti da nastaviš raditi na sebi i oblikovanju svog tijela…

Ljeto je doba godine u kojem nosimo najmanje odjeće, a posebno to dolazi do izražaja tijekom godišnjeg odmora kada obično dosta vremena provodimo na plaži, samo s kupaćim kostimom koji minimalno pokriva naša tijela.

Nema sumnje, more i plaža trebali bi biti mjesto istinskog užitka i opuštanja, ali za mnoge među nama to nije tako, jer se ne osjećaju ugodno, što zbog vlastite figure, što zbog pogleda na druge.

Takvo mentalno stanje ne samo što može upropastiti godišnji odmor i učiniti da se osjećaš frustriranije i jadnije nego prije odlaska na more, već može i negativno utjecati na tvoju odlučnost da uspješno smršaviš i ostvariš pozitivne promjene u svom životu.

Da, možda tvoj pokušaj mršavljenja prije ljeta nije bio posve uspješan, ali ništa zapravo nije izgubljeno. Baš zbog toga ključno je ne dopustiti da te ljeto i plaža obeshrabre, jer moraš znati da život traje 365 dana u godini, a uvijek postoji sljedeće ljeto…

Nelagoda u vlastitoj koži

Plaža je mjesto na kojem se malo toga može sakriti, a ako ne osjećaš ponos i zadovoljstvo postignutim rezultatima pri svojoj dijeti, svejedno se nemaš razloga sramiti vlastite figure.

Ako malo pogledaš oko sebe, vidjet ćeš da postoji bezbroj različitih tipova tijela, a svi smo u različitim fazama života, što također utječe na oblikovanje kritičnih dijelova.

To što tvoja figura nije na optimalnom nivou ili možda nemaš manekensku građu ne znači baš ništa, jer ljepota se skriva u različitim oblicima, a tvoj oblik možda može biti unaprijeđen u budućnosti, ali već sad nije razlog za skrivanje ili depresiju.

Zapravo, jednom kad se nađeš na godišnjem odmoru zaboravi i na mršavljenje i na svoj oblik tijela i na sve. Uživaj u prekrasnoj klimi i ugodnom mirisu ljeta, dok te toplo sunce grije, a morska voda opušta…

Rad na sebi je puno više od figure

Istina je, odlazak na plažu ne treba biti tvoj glavni motiv prilikom mršavljenja. Nemoj biti kao drugi. Kvalitetna izgradnja tijela možda će ti donijeti više zadovoljstva kad se pogledaš u ogledalo i više samopouzdanja, ali neke stvari još su važnije.

Naime, dovođenjem pod kontrolu vlastite tjelesne težine ne samo što poboljšavaš figuru i učvršćuješ kritične dijelove, kao što su bedra, stražnjica i trbuh, već puno radiš i na energiji koju imaš u sebi, ali i na zdravlju cjelokupnog organizma.

Velika stražnjica i špek na trbuhu najmanji su problem, jer ako se osjećaš umorno iz dana u dan, uzalud ti odlična figura, jer nećeš moći ispuniti zacrtane poslovne zadatke niti uživati na pravi način u slobodnom vremenu.

Također, nagomilano salo je uzrok nekih od najopasnijih ljudskih bolesti, prije svega onih povezanih sa srcem i krvožilnim sustavom, a onda su tu i problemi s probavom, kao i s kostima, zglobovima i mišićima, kojima trebaš stati na kraj ako želiš dugotrajnu vitalnost.

Sve to je prioritet u odnosu na savršeno oblikovanu pozadinu, no to ne znači da ne može ostvariti i jedno i drugo, pod uvjetom da znaš što radiš i uvijek vučeš prave poteze…

Ustrajno nastavi dalje

Dakle, možda je tvoj cilj ove godine bio izgledati fenomenalno na plaži i osjećaš se obeshrabreno, jer to nije uspješno ostvareno. Možda gledaš oko sebe druge koji naizgled uspješnije kontroliraju tjelesnu težinu i pitaš se ima li smisla nastaviti. No, moraš znati da u životu ponekad ne ide sve prema zacrtanim planovima, a dolazak do željenih ciljeva zna se odužiti.

Ako želiš učvrstiti tijelo i poboljšati zdravlje svog organizma, nema druge nego odlučno nastaviti naprijed, jer radi se o procesu koji je moguće realizirati u bilo kojoj fazi godine, ne samo prije odlaska na godišnji odmor.

A ako već dugo tapkaš na mjestu i počinješ sumnjati da imaš ono što je potrebno za uspješno mršavljenje, mogu ti odmah reći da nemaš razloga za brigu! Uz pomoć vrhunskog profesionalca koji ima fitness i nutricionizam u malom prstu, itekako možeš krenuti pravim putem prema uspjehu, pod uvjetom da u svakom trenutku vjeruješ u sretan završetak priče i ustrajno provodiš dokazano uspješan plan treninga i prehrane.

Ako ti je dosta da se osjećaš jadno i bezvoljno, te ukoliko imaš hrpu izgovora kako nemaš vremena za trening, kako su osobni treneri skupi i kako nemaš 250 kuna za (1x trening uživo) – NE BRINI.

Prije 3 godine sam došao na fantastičnu ideju koju sam sproveo uspješno u realizaciju jer me je puno ljudi preko društvenih mreža počelo ispitivati kako bi željeli trenirati ONLINE, jer ne mogu si dopustiti da gube vrijeme na promet, skupe članarine u fitness centrima…

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju za online vođene treninge, posebno prilagođene vježbanju u prostorijama tvog doma, s mnoštvom popratnog sadržaja vezanog uz vježbanje i održavanje fit forme uz stručnu i vođenu podršku trenera. Aplikacija je jednostavna za uporabu te nudi različite kategorije treninga poput bodyweighta, vježbi s elastičnim pilates trakama i utezima za noge kettlebell i mini bands vježbe.

Korištenjem BudiFit mobilne aplikacije uz pretplatu na 3, 6 ili 12 mjeseci bit ćeš u mogućnosti pratiti svoj napredak, koristiti posebno oblikovani plan treninga sukladno tvojim ciljevima i potrebama te usput dobivati smjernice i savjete povezane s oblikovanjem tvog jelovnika i biti dio aktivne zajednice koja teži vlastitoj transformaciji i cjelokupnom povećanju kvalitete života.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje?

Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se