11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-12T164750.210

Male pobjede ključ su tvog uspješnog dugoročnog mršavljenja!

126

Umjesto fokusa isključivo na konačni rezultat, koji sigurno neće biti ostvaren preko noći, pronađi zadovoljstvo i dodatnu energiju u uspješnom kompletiranju manjih kratkoročnih ciljeva, na svom putu prema zdravom i uspješnom mršavljenju…

Maraton, a ne sprint! Da, to je najbolji način na koji možemo opisati mršavljenje, pogotovo ako se radi o gubitku više od 5 kilograma masnih naslaga, onih koji te već dugo muče.

Nema sumnje, mršavljenje je proces koji može trajati mjesecima i to je u današnje nestrpljivo moderno vrijeme priličan problem, jer sve želimo da se ostvari – u sekundi!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-12T163954.359

Može to naravno biti i nešto kraće vremensko razdoblje, uz značajno manje frustracija, ovisno o tvom poznavanju nutricionizma i fitnesa, kao i veličini “utega” kojeg imaš oko svog trbuha, na stražnjici, bedrima i svim onim kritičnim dijelovima tijela.

No, čak i ako se radi o tek jednom mjesecu ili dva, što je neki minimum za zdravo mršavljenje s održivim dugoročnim rezultatima, izuzetno je bitno ne razmišljati u svakom trenutku isključivo o konačnom rezultatu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-12T165121.329

Zašto? Zato što je postavljeni cilj na početku prilično daleko i može ti drastično pasti motivacija ako mu se ne približavaš munjevitim tempom, u doba kad smo navikli da sve što poželimo dobivamo uz par klikova na mobitelu i dostavnu službu koja vrlo brzo kuca na vrata.

Zato je važno postaviti takozvane mikrociljeve pri vlastitoj izgradnji tijela, kako bi kroz uspješno kompletirane manje segmente dijete tvoja disciplina uvijek bila na visini, a motivacija ostala netaknuta…

Koji manji ciljevi postoje pri kvalitetnoj dijeti?

Ako je tvoj konačni cilj izgubiti 10 kilograma masnih naslaga, jasno je da svoju misiju možeš podijeliti tako da svake dvije izgubljene kile predstavljaju zasebnu cjelinu, za koju se trebaš boriti i dobro ju proslaviti nakon što bude realizirana.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-12T164315.576

No, čak i takva podjela može te učiniti nestrpljivom osobom i zato je najbolja odluka da SVAKI tjedan svoje dijete tretiraš kao posebnu cjelinu, s jasno postavljenim ciljevima. Da, prije svega se radi o tjednom planu prehrane kojeg valja pretvoriti iz riječi u djela, kao i o redovitoj tjelovježbi te fizičkom kretanju koji olakšavaju potrošnju kalorija i postizanje kalorijskog deficita.

Ne zaboravi, svaki uspješno proveden plan prehrane i tjelovježbe trebaš proslaviti! Kako? Nagradnim slatkim zalogajem, druženjem s prijateljima, odlaskom u kino ili nečim drugim što te veseli, kako bi i sljedeći tjedan tvoj entuzijazam ostao na istom nivou, a postavljeni ciljevi ponovo bili ostvareni, znajući da na kraju slijedi nagrada.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-12T162708.010

Manji ciljevi zapravo ne moraju uvijek biti povezani s izgubljenim kilogramima. To može biti i sve vezano uz podizanje energije i izdržljivosti, popravak kvalitete vlastitog sna, bolje držanje i veću elastičnost, odnosno uz one karakteristike tvog tijela koje su barem jednako bitne za poboljšanje kvalitete svakodnevice, kao i topljenje sala na trbuhu.

Uvijek imaj na umu da svaki pomak prema naprijed, u tim različitim segmentima izgradnje tijela, puno znači za tvoju budućnost i na kraju će učiniti tvoje tijelo ljepše oblikovanim i čvršćim, a također i poboljšati cjelokupno zdravstveno stanje organizma. Zato ustraj na svakoj maloj pobjedi i ne daj se pokolebati!

Lekcije primjenjive kroz cijeli život

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-12T162422.894

Da, mršavljenje je borba kojom ako uspješno ovladaš, dobrobiti će biti i puno veće nego što to trenutno uopće možeš zamisliti.

Naime, kada jednom naučiš kako ići korak po korak i kako se fokusirati uvijek na rješenja, a ne na probleme, to je nešto što ćeš moći primijeniti u bilo kojoj sferi života i više te neće biti strah niti jednog životnog “maratona”, kao ni bilo kojeg puta u nepoznato, bilo da se radi o poslu ili nečemu što si želiš svojem okruženju, u svrhu poboljšanja kvalitete svakodnevice.

U svakom slučaju, za pokoriti vlastitu dijetu i ostvariti rezultat kojim ćeš se moći ponositi, postoje samo tri preduvjeta: znanje, predanost i dobro postavljen plan na samom početku.

Nažalost, upravo zbog nedostatka znanja, čak 99% svih pokušaja mršavljenja posljednjih godina završava – neuspjehom.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-12T163639.597

Baš zato ako smatraš da se nedovoljno dobro razumiješ u fitnes i nutricionizam, a želiš najlakšim i najkraćim mogućim putem do uspjeha, prava je odluka potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog s ogromnim iskustvom poput mene, tko u svakom trenutku zna kojim putem trebaš krenuti, a koji potez povući te jedva čeka promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se do kraja 2021. godine i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!