fbpx
5 načina kako povećati potrošnju kalorija u hladnim danima!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-18T182526.677
Lifestyle Top

5 načina kako povećati potrošnju kalorija u hladnim danima!

Zima svojim hladnim vremenom možda smanjuje naše opcije za potrošnju kalorija, ali još uvijek na raspolaganju imaš sasvim dovoljno mogućnosti, za čvrstu kontrolu vlastite tjelesne težine…

Zima dolazi! Zapravo, već je došla, jer temperature se približavaju nuli, a na početku kalendarske godine trebale bi otići i duboko ispod ništice.

Za mnoge upravo su zimski mjeseci razdoblje debljanja, a glavni razlog tome prestanak je trošenja kalorija, kroz fizičku aktivnost, zbog hladnoće koja te mami da se zavučeš ispod dekice i čuvaš energiju za proljeće.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-18T183903.597

Međutim, iako klasična tjelovježba na otvorenom prostoru nije toliko ugodna u zimskim mjesecima, a pada i motivacija za odlazak u teretanu, svejedno postoje odlične opcije kako učiniti dovoljno za kvalitetnu izgradnju tijela, čak i u hladnim danima…

Duge zimske šetnje

Vidimo trkače oko nas čak i kad se temperatura spusti iznimno nisko, a ako ti se ta ideja nimalo ne sviđa, moraš znati da potrošnju kalorija možeš ostvariti i dugim oštrim šetnjama, koje su po zimi čak i ugodnije nego po ljeti.

Da, baš se lijepo zagriješ kad udariš drumom, a ako izdržiš sat vremena u solidnom tempu to će se osjetiti na tvojoj potrošnji kalorija. Dobro će doći i tvom srcu te plućima, kako bi se lakše navikli na intenzivnije aerobne treninge tijekom proljeća…

Zimsko klizanje

Ako želiš trošiti kalorije kroz aktivnost koja je primjerena zimi, onda je definitivno klizanje pravi izbor. U današnje vrijeme gotovo svaki grad u Hrvatskoj ima umjetno klizalište dostupno građanima, a ako se na njemu nađeš u trenucima kad nema velike gužve, moći ćeš odraditi vrlo dobar trening.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-18T090818.756

Klizanje je poput rolanja, aktivnost koja aktivira različite mišiće i može se pobrinuti za čak 450 izgubljenih kalorija u sat vremena. U isto vrijeme ćeš raditi na svojoj ravnoteži, a i uživati u zabavnoj aktivnosti, što zvuči kao idealna kombinacija…

Sanjkanje

Istina, u nizinama je sve manje snijega u Hrvatskoj, ali sigurno da će ga biti u nekom trenutku. Ako ga ne bude, uvijek možeš na izlet u gorje. Sanjkanje je razbibriga koja se čini laganom i opuštenom, no penjanjem na uzbrdicu i upravljanjem sanjkama definitivno ćeš potrošiti solidan broj kalorija.

Radi se o aktivnosti koja u pravilu traje satima, što je odlično za tvoje tijelo. Samo se pobrini da ne odeš u ekstreme, kao što je spuštanje na traktorskoj gumi niz strmo brdo, što zaista može loše završiti…

Penjanje stepenicama

Kao jedan od najžešćih treninga cijelog tijela, penjanje stepenicama ostaje ti dostupno i tijekom zimskih dana.

Ako se na tvom putu do stana ili ureda nalaze stepenice, obavezno ih iskoristi, jer mišići stražnjice i stražnje lože će ti biti itekako zahvalni, a potrošnja kalorija je značajna čak i pri samo desetak minuta takvih uspona. Naravno, oni koji žele više, uvijek mogu odraditi kompletan trening na stepenicama, u dužini od pola sata, nakon kojeg će zaista moći osjetiti puni efekt jednog intenzivnog uspona…

Trening na vlastitoj prostirci

Što je najvažnije, danas ti više uopće nije potrebna ni teretana ni toplo vrijeme da odradiš izuzetno efikasan, a potpuno jednostavan trening!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-18T184055.629

Zahvaljujući tjelovježbi koja se odvija u vlastitom domu, uz pomoć težine vlastitog tijela ili eventualno jednostavnih rekvizita poput elastičnih traka, možeš učiniti mnogo za svoju dnevnu potrošnju kalorija, ali i učvršćivanje tijela na svim bitnim dijelovima.

Dobra je vijest da ako znaš što radiš, takav trening ne mora trajati duže od pola sata, niti ga moraš izvoditi češće od triput tjedno. Već takav režim tjelovježbe će biti dovoljan da se bolje osjećaš i ideš u pravom smjeru s izgradnjom svog tijela.

Dakle, zima nudi i više nego dovoljno prilika kako kontrolirati tjelesnu težinu i kvalitetno oblikovati tijelo. Važno je samo vući prave poteze i trgnuti se iz letargije, koja je zapravo i izvor gotovo svih tvojih problema.

A ako samostalnim snagama nikako da napraviš dovoljno za izgradnju tijela i već dugo tapkaš na mjestu, onda je pravi trenutak da potražiš stručnu pomoć, od nekog tko zna kako ti pomoći da postigneš željene rezultate tijekom zime.

Nema sumnje, treba ti profesionalac koji ima fitnes i nutricionizam u malom prstu, a zna što prolaziš i zna kako te motivirati. Netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje?

Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se