fbpx
Trebam li vježbati svaki dan ako želim smršaviti?
Mršavljenje Predloženo Top

Trebam li vježbati svaki dan ako želim smršaviti?

Tjelovježba itekako može pomoći pri učvršćivanju tijela i topljenju masnih naslaga, a broj tjednih treninga prije svega trebaš prilagoditi svojim mogućnostima i poslovnom rasporedu…

Kvalitetna izgradnja tijela zahtijeva uravnoteženu prehranu, kao i redovitu fizički aktivnost, ako želiš postići prijeko potrebni kalorijski deficit koji dovodi do gubitka masnog tkiva i olakšava  postizanje željene figure.

Baš zbog toga se ponekad čini da što više treniraš, to su veći izgledi da ćeš smršaviti i učvrstiti kritične dijelove tijela, a pojavili su se čak i neki koji tvrde da bi netko u fazi kontrole tjelesne težine trebao vježbati svaki dan.

Međutim, istina je daleko od toga. Ako znaš što radiš do uspjeha će te dovesti i plan treninga koji zahtijeva puno manji tjedni angažman, a svejedno daje fantastične rezultate…

Uzalud žestoko treniranje uz lošu prehranu

Kao prvo, treba naglasiti da je baza svakog mršavljenja ipak adekvatna prehrana, jer dovoljno je reći da u čokoladi od 100 grama ima više od 500 kalorija, koliko ćeš zapravo potrošiti kroz jedan ozbiljan trening od pola sata, što samo pokazuje da je postizanje kalorijskog deficita nemoguće ostvariti isključivo fanatičnom tjelovježbom.

Dakle, traži se uravnotežena prehrana bazirana na onim namirnicama koje će ti osigurati vrijedne nutrijente, poput proteina, minerala, vitamina, vlakana, zdravih ugljikohidrata i esencijalnih masti, potrebnih da bi tvoj cjelokupni organizam normalno funkcionirao.

Nema sumnje, zdrave namirnice kao što su voće, povrće, integralne žitarice, grahorice te biljni i životinjski izvori proteina izazivaju osjećaj sitosti, a nemaju veliku kalorijsku vrijednost i daju ti fantastičnu osnovu za daljnji rad na svom tijelu.

A tjelovježba je onaj završni potez kistom na platnu tvoje izgradnje tijela, koja će te osnažiti i učiniti da učvrstiš tijelo i postigneš oku ugodan oblik figure.

No, moraš znati da ako žestoko treniraš svaki dan, bez pravog iskustva u fitnesu, moguće su upale mišića, grčevi i istegnuća tetiva, što će usporiti tvoj napredak ili te čak navesti da odustaneš. Postoje i teže ozljede od toga, zbog čega je svakako bolja odluka krenuti umjereno s tjelovježbom pa polako pojačati tamo gdje vidiš da postoji prostor za poboljšanja…

Trebaju ti sigurni i efikasni treninzi

Pri odluci koliko često ćeš trenirati trebaš prije svega uzeti u obzir svoje poslovne obaveze i količinu slobodnog vremena koju imaš na raspolaganju, jer ako trening oduzme svaki trenutak koji imaš za sebe, možda ćeš ga zamrziti i nepotrebno odustati od svega.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-06-16T143719.618.png

Dobra je vijest da zapravo već dva do tri treninga tjednom mogu dati odlične rezultate, ne puno duži od pola sata, pod uvjetom da znaš što radiš i kombiniraš ih s redovitim šetnjama i aktivnim svakodnevnim navikama.

Istina je, danas postoje vježbe za koje ne moraš odlaziti u teretanu na drugi kraj grada kako bi ti donijele napredak po pitanju mršavljenja i učvršćivanja kritičnih dijelova.

Dovoljna je samo težina tvog tijela ili možda tek jednostavni rekviziti, poput elastičnih traka ili girje.

Jedan takav trening u kojem kombiniraš izvođenje vježbi od tridesetak sekundi i odmor slične dužine sjajan je ulazak u svijet fitnesa, jer treba ti baš nešto takvo da stekneš zdrave navike, tjelovježba koja će biti efikasna, a neće te mentalno opteretiti.

A sigurnost samih pokreta najvažnija je stvar pri treniranju, kako ne bi došlo do istegnuća ili neke teže ozljede.

Baš zbog toga uvijek je dobra odluka potražiti pomoć ozbiljnog profesionalca, koji će na temelju tvojih karakteristika za tebe složiti perfektnu kombinaciju video vježbi, uz mogućnost pažljive analize svakog uključenog pokreta.

Vježbati svaki dan ne mora biti napor i tlaka, ako imaš ispred sebe raznovrstan plan vježbi i dinamične treninge. Istovremeno je jako bitno da plan treninga odgovara tvojoj trenutačno formi kako ne bi gubila na motivaciji.

Ako uz to imaš odgovarajuću podršku pored sebe, uspjeh neće izostati. Želiš li prave i jednostavne, a opet funkcionalne treninge možeš slobodno isprobati moju Budifit mobilnu aplikaciju uz 7 dana besplatnog probnog perioda bez ikakve obveze.

Prednost ovakvog treninga je što su detaljno objašnjeni uz jasne upute na hrvatskom jeziku, dostupne su kada i gdje želiš i uvijek nadohvat ruke. Biti fit više nije mit!

Okušaj se u ovom izazovu i još uvijek stigneš učvrstiti svoje tijelo za ljeto koje nam kuca na vrata!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se