fbpx
Progres treninga – kako pratiti svoj napredak uz pomoć fitnes aplikacije?
Fitness Predloženo Top

Progres treninga – kako pratiti svoj napredak uz pomoć fitnes aplikacije?

Bilo da ti je želja smršaviti ili učvrstiti svoje tijelo, do impresivnih rezultata uvijek je lakše doći uz puno manjih postavljenih ciljeva na svom putu, kroz koje pratiš vlastiti napredak…

Rad na sebi, svom zdravlju i fizičkom izgledu jedna je od najuzbudljivijih misija u koje se možeš upustiti, pogotovo ako te muči višak kilograma, a tvoje su životne navike počele negativno utjecati na zdravlje.

No, u onom trenutku kad se nalaziš na nuli i ne znaš kojim putem krenuti nije lako pronaći mentalnu snagu i motivaciju jurnuti prema naprijed, ususret željenim ciljevima koji se čine vrlo dalekima.

Ipak, sve je lakše kad imaš na raspolaganju kvalitetan plan izgradnje tijela, a on se sastoji od smjernica kako prijeći na uravnoteženu prehranu, kao i plana vježbi od kojih bi se trebali sastojati tvoji treninzi.

Ako znaš što radiš prilikom planiranja, tvoj plan će te daleko odvesti, a da bude još lakše juriti prema zadanim ciljevima važno je pratiti napredak, po mogućnosti uz pomoć moderne tehnologije koja će te na najbolji način motivirati da ustraješ u svojoj težnji prema kvalitetnoj izgradnji tijela…

Postavi ciljeve i prelazi razine

Dobar plan transformacije sastoji se od mnogo malih ciljeva koji stoje na tvom putu, a svaki uspješno ostvareni cilj predstavlja važan napredak u tvojoj misiji.

Baš zbog toga odlična je ideja pretvoriti vlastiti plan treninga u male izazove, jer tako ćeš uvijek imati ekstra motivaciju za odraditi zacrtanu tjelovježbu, koju je teško osjećati kada znaš da je tvoj konačni cilj tjednima ili mjesecima udaljen od tebe.

Prvi zadatak kojeg moraš savladati svakako je postavljanje održivog režima treninga. Drugim riječima, moraš odrediti kojim danima u tjednu ćeš vježbati i s kojim intenzitetom.

Kada jednom smisliš plan treninga i odlučiš od kojih će se vježbi sastojati, tada još samo treba zamišljenu ideju pretvoriti u djelo. Što više uspješno odrađenih treninga, to će i napredak biti značajniji, pogotovo ako cijelo vrijeme paziš i na prehranu.

A odlično bi bilo kad bi postojale razine po kojima se penješ svaki put kad preskočiš neki od izazova, jer skok na sljedeći nivo nešto je što bi te itekako natjeralo da stisneš i nastaviš napredovati, sve do ostvarenja željenih rezultata…

Kako pratiti progres putem aplikacije?

Dobra fitnes aplikacija omogućit će ti da pratiš svoj napredak na više različitih načina. Naime, mora imati u sebi mogućnost ubacivanja podataka dobivenih mjerenjem, bilo da se radi o težini, opsegu struka ili FMS testiranju.

No, važno je također pratiti i progres vlastitih odrađenih treninga, zbog čega će mobilna aplikacija kojoj je korisničko iskustvo na prvom mjestu imati u sebi i postavljene razine, kroz koje možeš uspješno prolaziti predanim treninzima na temelju dostupnih video vježbi.

O tome na kojoj si razini može odlučivati automatika, na temelju ono što zabilježiš kao odrađeno, ali i tvoj fitnes trener, koji te prati i ponekad može manualno mijenjati nivo na kojem se nalaziš, na temelju tvojih dosadašnjih rezultata.

Tako danas ne moraš u bilježnicu bilježiti milijun podataka i analizirati ih da dobiješ sliku vlastitog progresa treninga, jer sve će to kvalitetna fitnes aplikacija sama izračunati i otkriti ti jasnu sliku koliko daleko se nalaziš od početne točke s koje je sve krenulo.

Naravno, osim tehnološke podrške, jednako važno je imati i podršku iskusnog profesionalca, koji ima fitnes i nutricionizam u malom prstu te može na temelju tvojih fizičkih karakteristika i želja odrediti koji je najlakši, najbrži i najsigurniji put do ostvarenja zacrtanih ciljeva.

Ako si do sada sama pokušavala pratiti vlastiti progres treninga, ali ti se činilo nedovoljno uspješno i pomalo demotivirajuće, nemoj očajavati jer imam rješenje za tebe. Putem Budifit mobilne aplikacije možeš na jednom mjestu imati sve podatke, redovito unositi slike svog napretka i mjerenja, a sve u svrhu ostanka na pravom putu.

Također, možeš birati između različitih razina treninga ovisno o brzini tempa tvog napretka bez da pratis ritam grupe te tvoj daljnji rad ovisi isključivo o tebi i tvom trudu. No, najbolja je stvar da na cijelom tom putu imaš podršku trenera i nisi prepuštena samoj sebi, a aplikacija je interaktivna pa ćeš njenom uporabom dobivati i mnoštvo besplatnih savjeta vezanim uz treninge i prehranu.

Ako ti se ovo čini interesantnim i voljni si probati prijavi se za 7 dana free trial i isprobaj iz prve ruke sve benefite aplikacije i uvjeri se koliko je put do napretka vrlo jednostavan.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se