fbpx
Seks u svrhu mršavljenja – samozavaravanje ili dijeta iz snova?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-10T195846.803
Lifestyle Predloženo

Seks u svrhu mršavljenja – samozavaravanje ili dijeta iz snova?

Spolni odnos kao fizička aktivnost definitivno ne može štetiti tvojem cilju postizanja kalorijskog deficita, ali nažalost nitko još nije uspio izgubiti značajan broj kilograma isključivo vodeći ljubav u svom krevetu…

Svi mi dobro znamo da je tjelovježba izuzetno bitan dodatak dijeti, ne samo za učvršćivanje tijela te podizanje vlastite kondicije i izdržljivosti, već i za povećanje dnevne potrošnje kalorija o kojem ovisi hoće li tvoje masne naslage nastati ili neće.

Mnogo je različitih vježbi koje možemo raditi, a najugodnije gibanje mišića svakako je spolni odnos, kojeg neki veličaju do te mjere da govore o ogromnom broju kalorija koji je u teoriji moguće izgubiti ako ga redovito prakticiraš.

No, je li zaista moguće bazirati svoje mršavljenje isključivo na seksu? Jako teško! Vrijeme je za malu analizu kalorijske potrošnje, nakon čega će sve biti jasnije…

Puno toga ovisi o dužini i intenzitetu

Naravno, nije svaki seks isti i to je jako bitno naglasiti. Prvi faktor koji utječe na broj izgubljenih kalorija je dužina. Vođenje ljubavi koje traje otprilike pola sata može osigurati stotinjak izgubljenih kalorija za onog partnera koji je aktivniji, a između 50 i 70 za onog tko manje radi i više uživa.

Kad znamo da prosječan seks traje šest minuta, malotko zapravo izdrži pola sata. Tko ima dosta iskustva, može potvrditi da je već 20-minutni spolni odnos jedno sasvim dugo i intenzivno iskustvo pa ako postaviš cilj izgubiti stotinu kilokalorija u krevetu, morat ćeš se zaista dobro oznojiti.

Ubrzani tempo, zahtjevniji položaji i veći intenzitet snošaja svakako povećavaju kalorijsku potrošnju, a još više ako isti čin ponoviš više puta tijekom iste noći.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-10T162950.033

No, treba naglasiti bolnu istinu: jedan dobro složeni kružni trening od pola sata uvijek će nadmašiti po potrošnji kalorija čak i najstrastveniji seks, a isto vrijedi za različite intenzivne aktivnosti, od trčanja i plivanja do penjanja stepenicama.

Tu je i problem spavanja. Naime, ako to radiš cijelu noć, oduzet ćeš tijelu potrebni odmor za regeneraciju mišića, a ako tome još dodaš i alkohol, koji će se pobrinuti za dodatnu dehidraciju i daljnji poremećaj sna, tada tvoja seksualna tjelovježba sigurno prestaje služiti u svrhu mršavljenja i može biti tek tjelesni užitak…

Šlag na tortu uspješnog plana mršavljenja

Dakle, vjerovati da je seks ono što će ti donijeti mršavu figuru prilično je nerealno, ali svakako može biti koristan, jer ako ništa drugo, prilikom snošaja rade mnogi važni mišići za oblikovanje skladne figure.

Prije svega se radi o gluteusima, kao i o trbušnim mišićima, dok su svakako u akciji stražnja loža te mišići zdjelice, koji su itekako bitni za zdravlje i nikako ne smijemo dopustiti da oslabe.

Zapravo, iako sigurno neće biti najzaslužniji za tvoj kalorijski deficit, seks može biti vrlo koristan pri tvom mršavljenju.

Ne samo zbog učvršćivanja mišića i jačanja mišićne baze, već kao sjajan motivacijski faktor, kojim se imaš pravo nagraditi, nakon uspješnog provođenja dnevnog ili tjednog plana prehrane, kao i redovitog prakticiranja tjelovježbe.

S druge strane, imaj također na umu da uravnoteženom prehranom i redovitim treninzima povećavaš svoju snagu, izdržljivost i energiju, što pomaže učiniti tvoj seks intenzivnijim, senzualnijim i općenito boljim. Jedno jednostavno ne može bez drugog!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-10T163457.695

U svakom slučaju, seks se odlično uklapa u zdravi stil života i ispunit će te s mnogo zadovoljstva i radosti, ako ga vješto prakticiraš. Ipak, uspješnu preobrazbu prije svega baziraj na zdravim namirnicama koje unosiš u sebe, kao i klasičnoj tjelovježbi, onoj koja nažalost ne uključuje sinkronizirano gibanje dvije osobe, već efikasan rad na različitim mišićnim skupinama…

Ako su vam korisni moji savjeti, pozivam vas da se priključite mojoj FIT LifeStyle Facebook grupi za podršku u pogledu prehrane, treninga i osobnog razvoja gdje svaki dan dijelim vrlo zanimljiv sadržaj.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se