Pet stvari koje moraš promijeniti ako želiš smršaviti ovog proljeća!
Mršavljenje Predloženo Top

Pet stvari koje moraš promijeniti ako želiš smršaviti ovog proljeća!

Kontrola tjelesne težine traži od tebe prilagodbu postavljenim ciljevima, kako mentalnu, tako i po pitanju tvojih navika. Evo koje stvari će pomoći da lakše skineš masne naslage ovog proljeća…

Dolaze topli dani, idealni za rad na sebi i svojem tijelu. Proljeće je zaista perfektno doba za dovođenje u red tjelesne težine, kao i za poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog stanja organizma, uoči ljetnih radosti koje nas čekaju od srpnja do rujna.

A ako ti mršavljenje nije jača strana i već dugo tapkaš na mjestu, svejedno nema razloga za paniku. Dovoljno je tek malo promijeniti vlastite navike i posložiti stvari u svojoj glavi, da bi masne naslage napokon počele nestajati s kritičnih dijelova tvog tijela.

Baš zbog toga donosimo pregled onih promjena koje su nužne, ako ovog proljeća želiš napraviti značajan napredak po pitanju kontrole vlastite težine, odnosno ljepšeg oblikovanja figure…

Obogati svoju prehranu

Nema sumnje, svako mršavljenje kreće od zdrave i kvalitetne prehrane. Stvari su prilično jednostavne, jer ako želiš izgubiti na težini samo moraš postići kalorijski deficit, odnosno trošiti više kalorija nego što ih unosiš u sebe.

To je najlakše postići ako obogatiš svoju prehranu nutritivno bogatim namirnicama, onima koje će ti dati dugoročnu sitost, uz kalorijsku vrijednost koja neće dovesti do debljanja. Hrana poput voća, povrća, grahorica i integralnih žitarica, kao i biljnih te životinjskih izvora proteina dat će ti dovoljno energije da pucaš od snage cijeli dan, a da se pritom ne javlja glad svakih par sati.

Dakle, ovog proljeća izbaci u velikoj mjeri iz svoje prehrane prazne kalorije, odnosno industrijski obrađene namirnice, a barem dva obroka dnevno baziraj na zdravim izvorima nutrijenata, koji ne samo što će olakšati mršavljenje, već će učiniti mnogo i za normalno funkcioniranje tvog organizma…

Ne traži utjehu u hrani

Jedan od glavnih razloga debljanja u Hrvatskoj je emocionalno prejedanje. To je ništa drugo nego trpanje u sebe hrane, u trenucima kada te zapravo uopće ne muči glad.

Razlog može biti dosada, nervoza ili depresija, ali što kod bilo u pozadini rezultat će biti slaganje masnih naslaga oko tvog trbuha i bedara, umjesto njihovog skidanja.

Vrijeme je da ovog proljeća osvijestiš svoje probleme i prestaneš tražiti utjehu u hrani. Imaj na umu da nam namirnice služe za davanje energije tijelu, a ne kao antidepresiv ili lijek protiv dosade. Umjesto hrane, pronađi druge načine kako poboljšati svoje raspoloženje. Ne brini, bezbroj je zanimacija kojima se možeš baviti u slobodno vrijeme, kao i načina kako otkloniti brige iz vlastite glave i živjeti u sadašnjem trenutku…

Više se kreći

Svaka čast prehrani koja stoji iza svake uspješne dijete, ali rezultati postaju fantastični tek kad joj dodaš fizičku aktivnost, koja značajno olakšava postizanje kalorijskog deficita.

Na tebi je ovog proljeća povećati razinu svojeg kretanja, jer time puno radiš za svoje mršavljenje, kao i za svoje zdravlje.

Penjanje stepenicama umjesto liftom, hodanje do destinacije umjesto vožnje automobilom, kao i što više vremena provedenog na svježem zraku sigurno će ti pomoći, a tu je naravno i redovita tjelovježba, za još bržu potrošnju kalorija i još bolje oblikovanje vlastitog tijela…

Poštuj zacrtane planove

Sve to sjajno zvuči napisano, ali ako usvojiš znanja, a ne provodiš ih u djelo, ništa se pozitivno neće dogoditi po pitanju tvoje tjelesne težine.

Dakle, ključ uspjeha je provođenje zacrtanog plana, odnosno iz tjedna u tjedan predano odrađivanje svega onog vezanog uz prehranu i fizičku aktivnost, što će ti donijeti željene rezultate.

Svakom se može dogoditi da povremeno odluta i izgubi fokus, ali ovog proljeća pokušaj se što odgovornije držati svog plana. Čak i ako dođe do stagnacije, ustraj u svojoj dijeti i bori se do kraja, bez odustajanja na pola puta ili varanja sebe lažnim obećanjima koja nemaš namjere ispuniti…

Potraži kvalitetnu podršku

Za kraj, treba naglasiti da će ti biti puno lakše smršaviti ako se okružiš onim ljudima koji te podržavaju i koji su ti spremni pomoći da ostvariš svoje želje i snove.

Čak i ako nemaš takve osobe u svojem okruženju, zahvaljujući današnjoj digitalizaciji svejedno imaš priliku pronaći sebi slične ljude, željne pozitivnih promjena u životu. Baš takve ćeš naći u Fit LifeStyle grupi na Fejsu, mjestu koje okuplja brojne simpatične entuzijaste, uvijek spremne svojim savjetima ti pomoći da lakše dovedeš kilažu pod kontrolu.

A ako želiš ovladati svime što je baš ovdje nabrojano, uz minimalni stres i frustraciju, onda je najbolja odluka potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, onog koji fitnes i nutricionizam ima u malom prstu, a posjeduje i alate koji će ti značajno olakšati rad na sebi. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Podrška je ono što čini razliku među hrpama dostupnog sadržaja online. Potreban ti je individualan pristup prilagođen tvojim potrebama i tvom stilu življenja, koji će od tebe zahtijevati minimalne napore u smislu vremenske prilagodbe.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja sadrži pregršt vježbi kao stvorenih za tvoje potrebe, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se