fbpx
Kako učiniti da novogodišnja odluka o mršavljenju u 2024. godini uspije?
Mršavljenje Predloženo Top

Kako učiniti da novogodišnja odluka o mršavljenju u 2024. godini uspije?

Uspješno skidanje viška kilograma jedna je od najčešćih novogodišnjih rezolucija u Hrvatskoj. No, tek rijetkima zaista uspije ovu ideju pretvoriti u djelo. Zato donosimo nekoliko savjeta koji će ti definitivno pomoći da u 2024. godini izgradiš tijelo baš onako kako želiš!

U zemlji u kojoj dvije trećine građana ima prekomjernu tjelesnu težinu nije iznenađenje da je baš gubitak kilograma jedna od najčešćih želja na ulazu u novu kalendarsku godinu.

Istina je, mnogi među nama nadaju se da je baš siječanj mjesec kada počinje njihova uspješna tjelesna transformacija. Drugi su pak pokušali, ali nisu uspjeli i već su odustali. Nema sumnje, mršavljenje je ozbiljan izazov i tek manji dio onih koji se njemu posvete na kraju ostvare zapažene rezultate.

Razloga za to je mnogo, no ako znaš što radiš i posjeduješ barem minimalnu razinu discipline i dosljednosti, otapanje masnih naslaga može biti puno jednostavnije nego što misliš.

Baš zato donosimo nekoliko savjeta koji bi ti mogli pomoći u 2024. godini. Naravno, pod uvjetom da se zaista ozbiljno namjeravaš posvetiti kontroli vlastite tjelesne težine…

Mnogo strpljenja i što manje ekstrema

Najvažnije kod mršavljenja je dati si vremena da ostvariš željeni rezultat. Ne vjeruj onima koji te uvjeravaju da možeš izgubiti desetak kila u tri tjedna. Ako želiš to učiniti na zdravi način, moraš ići postepeno i polako graditi put prema uspjehu.

Bez tri mjeseca rada na sebi teško da možeš ostvariti impresivnu transformaciju. Zato imaj strpljenja i nemoj žuriti. Ekstremno niski unos kalorija samo će te izmoriti, a izbacivanje u potpunosti nutrijenata poput ugljikohidrata može ugroziti tvoje zdravlje.

Najbolja odluka je da tvoja prehrana bude uravnotežena i da postepeno izbacuješ one namirnice za koje svi znamo da tijelu ne donose ništa, osim masnoće na tvojim bedrima, stražnjici i trbuhu. Ako godinama svakodnevno uživaš u grickalicama i slasticama, kao i u gaziranim pićima, nemoj ih odmah potpuno odrezati s prvim danom nove godine. Značajno smanji njihov unos, ali daj si vremena da ih sasvim isključiš iz svoje prehrane.

This image has an empty alt attribute; its file name is Nenaslovljeni-dizajn-98-1024x1024.png

Isto vrijedi i za zdrave namirnice. Ako ih ne uključiš postepeno u svoj plan prehrane, moguće je da nećeš uspjeti promijeniti svoje navike. Kreni od onih ukusnih, poput ribe, slatkog voća i sočnih vrsta povrća. Zatim polako dodaj i one namirnice koje možda nemaju okus kakav voliš. Ne zaboravi popraviti situaciju začinskim biljem, jer zahvaljujući začinima baš svaka nutritivno bogata namirnica može postati ukusna!

Popravi zdravlje redovitom fizičkom aktivnošću

Možda tvoja novogodišnja odluka fokus stavlja na mršavljenje, no poboljšanje cjelokupnog zdravlja trebao bi zapravo biti tvoj najvažniji cilj u 2024. godini. Tu važnu ulogu ima fizička aktivnost. U kombinaciji s uravnoteženom prehranom ne samo što će pomoći pri mršavljenju, već će i dići tvoju energiju u nebo. Također će popraviti tvoje držanje, ravnotežu, a i bolje ćeš spavati.

Zato se pokušaj što više kretati. Ako imaš priliku, barem dio puta hodaj na posao. Penjanje stepenicama također će učiniti mnogo za tvoje mišiće, a nije loše povremeno se posvetiti i dugim oštrim šetnjama, bicikliranju ili čak planinarenju.

I da, tu je i tjelovježba u tvom domu. Odlična je vijest što u 2024. godini više ne moraš ići u teretanu ako želiš na efikasan način raditi na izgradnji tijela. Dapače, dovoljne su prostirka i težina tvog tijela da odradiš fantastičan trening u vlastitoj sobi.

Ako odradiš vježbe kako treba, već dva do tri takva treninga po pola sata napravit će razliku. Na tebi je samo svakog ih tjedna odrađivati, u onom terminu kad imaš najviše slobodnog vremena. Time ćeš značajno dići potrošnju kalorija, što znači da tvoja prehrana neće morati biti previše rigorozna, kako bi mast počela nestajati s tijela.

Ako ne možeš solo, potraži pomoć

Fitnes i nutricionizam traže znanje. Mnogi među nama ga nemaju. Možda si i ti u toj skupini. U slučaju da već dugo tapkaš na istom mjestu i nikako da pronađeš dobitnu formulu za mršavljenje, u 2024. godini najbolja je odluka potražiti pomoć.

Da, podrška tvojih najmilijih može ti biti dodatna motivacija da ostvariš željene rezultate, no još je bolje potražiti pomoć od profesionalca. Naime, svi se mi razlikujemo i zato puno znači kada ti netko tko ima fitnes u malom prstu da konkretne smjernice skrojene prema tvojim individualnim potrebama.

Baš to je vjerojatno najbolji savjet u novoj kalendarskoj godini. Nemoj se sramiti potražiti podršku, jer mršavljenje je proces koji traži povlačenje pravih poteza, kao uostalom i sve drugo. Ako nikako da otkriješ samostalno koji je najbolji put do željenih rezultata, to ne znači da ne postoji nitko tko ti može pomoći.

U tu svrhu smo i kreirali našu BudiFit mobilnu aplikaciju. U njoj ne samo što te čeka video demonstracija stotina različitih vježbi, već i stručna pomoć na koju imaš pravo odmah nakon instalacije.

Da, uz BudiFit imat ćeš na raspolaganju podršku svog online trenera, profesora kineziologije Kristiana Tina Amstronga. Nakon pregršt uspješnih transformacija, od njega možeš očekivati konkretne savjete na temelju tvojih želja i fizičkih posebnosti. Nakon detaljnog razgovora dobit ćeš plan treninga koji za tebe najbolje funkcionira, nakon čega samo trebaš dosljedno provoditi zacrtano.

Savjeti o prehrani, mjerenje rezultata i metalna podrška također idu uz BudiFit aplikaciju. Zato svakako ima smisla skinuti je i iskušati BESPLATNO 7 dana, ako želiš u 2024. godini napokon realizirati svoju odluku o uspješnom mršavljenju!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se