Kako ovog Božića izbjeći blagdansko prežderavanje?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-20T215342.406
Lifestyle Top

Kako ovog Božića izbjeći blagdansko prežderavanje?

Pred nama su blagdani i stolovi puni ukusnih božićnih specijaliteta i slastica. No, to ne znači da moraš još jednom u potpunosti izgubiti kontrolu i prejedanjem dovesti u pitanje kontrolu vlastite tjelesne težine…

Kalendarska godina polako završava i počinje nova, razdobljem kojeg obilježavaju dani blagdanskog veselja, što znači da se svakako trebamo opustiti i uživati.

Pred nama će svakako biti bogati blagdanski stolovi s hranom u obilju, od svinjetine i puretine do francuske salate, kolača, čokoladnih ukrasa pa i gaziranih pića te alkohola.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-20T214520.504

Nema naravno ništa loše u tome da povremeno uživaš u hrani i piću, no treba li to svake godine prijeći u blagdansko prežderavanje? Ne, ne mora! Evo kako se ovaj put kontrolirati i izbjeći trpanje hrane, sve do onog osjećaja kao da ti je kamen u želucu…

Jedi dok ti je fino

Da, blagdanska hrana nije uopće lošeg okusa. U njoj se zaista može uživati i takvih par obroka neće napraviti ozbiljnu štetu za tvoju liniju.

No, zašto se onda ljudi u Hrvatskoj najviše udebljaju upravo u doba Božića i Nove godine? Zato što trpaju u sebe i nakon što im hrana prestane biti fina!

Pokušaj ove godine na pravi način uživati u svakom zalogaju. Kotrljaj ga po svojim ustima, osjeti njegovu teksturu, okus i miris. Učini to iskustvo posebnim. A u trenutku kad taj pozitivan osjećaj nestane, a u tvoj želudac kreće hrana koju trpaš isključivo zato što misliš da tako treba za Božić, prestani. Tvoj organizam će ti biti zahvalan…

Izbjegni dosadu pod svaku cijenu

Nema sumnje, glavni razlog blagdanskog prejedanja je dosada. Koliko god bilo lijepo provoditi vrijeme među najmilijima, ako svi sjednemo pred televizor i buljimo u njega, ili tipkamo po mobitelu, druga ruka će posegnuti za slasticama i neprestano ih trpati u sebe.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-20T214216.781

To je itekako moguće izbjeći. Smisli zabavne aktivnosti kojima se možeš baviti u blagdanskim danima. Mogu to biti društvene igre, čitanje kvalitetne knjige ili bilo kakav rad na sebi.

Još bolje da ta aktivnost traži od tebe fizičko kretanje, poput klizanja ili šetnji kroz zimsku idilu, uz onaj hladni zrak koji se katkad čini tako zdrav dok ga udišeš, ako se prije toga toplo odjeneš.

Baš takvim aktivnostima ćeš povećati potrošnju kalorija i smanjiti efekt blagdanskih poslastica, što će imati pozitivan utjecaj i na tvoju kontrolu tjelesne težine, u danima kad ju je najteže kontrolirati…

Ispuši se i kreni jako u novoj godini

Ako ništa drugo, blagdanska dosada i božićno prežderavanje mogu za tebe biti impuls koji će dovesti do pozitivnih promjena u tvom životu.

Istina je, najlakše je krenuti s transformacijom od 1. siječnja, jer nekako je u našoj prirodi pokrenuti se na početku kalendarske godine.

Ako osjećaš težinu u želucu zbog nekontroliranog trpanja hrane ili možda čak i sram zbog još jednog mentalnog posrtaja, to može samo biti dodatni odličan impuls u pravom smjeru!

Da, moguće je izbjeći blagdansko prejedanje ili barem anulirati negativan efekt, ali čak i ako odeš do kraja u svom hedonizmu, ništa nije izgubljeno. Kad blagdani prođu, kroz uravnoteženu prehranu i redovitu tjelovježbu, bez problema možeš doći do fantastičnih rezultata već do proljeća.

Čak i ako ne znaš baš ništa o fitnesu i nutricionizmu, a već godinama tvoji samostalni pokušaji ne vode nikud, još uvijek imaš opciju koja vodi do uspjeha. Treba ti samo ozbiljna stručna pomoć, netko tko zna što proživljavaš i kako prilagoditi prehranu i tjelovježbu tvojim karakteristikama. Netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo.  

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se