fbpx
Je li tvoja novogodišnja odluka o dijeti dosad već propala?
Mršavljenje Top

Je li tvoja novogodišnja odluka o dijeti dosad već propala?

Veljača je mjesec u kojem propadne većina novogodišnjih odluka vezanih uz mršavljenje. Evo što napraviti ako se i tebi to dogodilo…

Entuzijastičan početak godine koji se odjednom pretvara u neuspjeh! Da, nažalost tako to izgleda za većinu onih koji su započeli svoju dijetu 1. siječnja pa ubrzo shvatili da želja za promjenama nije dovoljno snažna da bi se transformacija zaista i dogodila.

Zašto propadaju novogodišnje dijete? Ponekad zbog manjka discipline, ali najčešće zbog plana koji je bio loše postavljen od početka i zapravo ti nikad nije dao ni izgleda ostvariti zadane ciljeve.

Ipak, ako se i tebi dogodilo da novogodišnja odluka o mršavljenju nije dogurala dalje od početka veljače, nemoj očajavati, jer nije sve izgubljeno. Donosimo par savjeta kako se vratiti na pravi kolosijek i vidjeti prve rezultate još i prije proljeća…

Analiziraj što je pošlo po zlu

Nijedna dijeta ne propadne sama od sebe. Uvijek postoji razlog zbog kojeg su stvari krenule nizbrdo. Na tebi je da objektivno i realno promotriš situaciju i detektiraš razlog zbog kojih se u tebi javila želja da odustaneš od svega.

Kad shvatiš uzrok zbog kojeg je tvoj pokušaj mršavljenja dotaknuo svoje dno, vrijeme je za povlačenje koraka unazad. Naime, što god da stoji iza neuspjeha, jasno je da nema smisla nastaviti potpuno istim putem prema naprijed.

Na tebi je ili se vratiti na početnu točku, ako dijeta nije dala baš nikakav rezultat, ili se povući do onog trenutka dok je određenog napretka još ipak bilo…

Ne odustaj nego pokušaj ponovno

Mršavljenje je dugačak proces i sasvim je normalno da postoje usponi i padovi. Ako se tvoj novogodišnji plan izjalovio, to nije razlog da u potpunosti digneš ruke od svega.

Dapače, vrijeme je za novi pokušaj! Kakav god da je napredak ranije postignut, zaboravi na to i kreni u novi režim prehrane, potpomognut redovitom fizičkom aktivnosti. Pokušaj ovaj put učiniti da tvoj jelovnik ne bude pretjerano ekstreman, jer ne smije ti zadavati stres, ali i da bude baziran na uravnoteženoj prehrani, koja će ti dati energiju i sitost, prijeko potrebne kako bi masne naslage nestale s tvog tijela.

Također razmisli o potrošnji energije kroz kretanje i tjelovježbu, jer to je najlakši način kako doći do kalorijskog deficita, a da pritom ne tražiš previše od sebe po pitanju prehrane.

Što više energije potrošiš kroz oštre šetnje, penjanje uzbrdo i efikasnu, a jednostavnu tjelovježbu, to ćeš moći postići bolje rezultate, bez pretjeranog odricanja po pitanju hrane.

Uglavnom, smanji slastice na minimum, jer ulazimo u razdoblje godine kad je to itekako moguće, a ostatak prehrane baziraj na zdravim izvorima proteina, cjelovitim žitaricama te voću i povrću. U kombinaciji s redovitim treninzima to će biti sasvim dovoljno da se prvi rezultati vide, i to već na ulasku u ožujak…

Potraži pomoć ako ne možeš samostalno

Jedan od glavnih razloga propadanja novogodišnjih odluka o mršavljenju zapravo je nepoznavanje osnovnih zakonitosti nutricionizma i fitnesa, bez kojih je jako teško postići željene rezultate.

Istina je, na Internetu svašta kruži i ako nemaš neku podlogu u konkretnom znanju, lako je otići na krivi put, krivim interpretiranjem informacija ili prihvaćanjem svakakvih radikalnih teorija, koje dugoročno ne daju izglede postići željeno oblikovanje tijela.

U svakom slučaju, ako smatraš da samostalno već dugo tapkaš na mjestu, tada je definitivno najbolja odluka potražiti stručnu pomoć, od nekog tko će ti detaljno objasniti što stoji iza uspješnog mršavljenja i kako cijeli proces prilagoditi – tebi. Nekog tko posjeduje bogato iskustvo i znanje, poput mene, a jedva čeka pomoći ti poboljšati kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se