11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-04T085807.805

5 osnovnih uvjeta bez kojih je gotovo nemoguće uspješno smršaviti!

294

Mnogo je faktora koji utječu na tvoju misiju kontrole tjelesne težine, ali prije svega treba postaviti stvari na pravo mjesto, uz čvrstu bazu o kojoj će u velikoj mjeri ovisiti uspješnost tvojih rezultata…

Svjedočimo posljednjih godina da su takozvani stručnjaci na Internetu od mršavljenja napravili pravu znanost, zbunjujući maksimalno svojim rješenjima ljude koji pokušavaju izgubiti kile.

Ipak, dobra je vijest da stvari zapravo mogu biti jednostavne, ako ih od samog početka postaviš na pravo mjesto te vlastitom odlučnošću i predanošću provodiš zacrtano u djelo.

Istina je, svako uspješno mršavljenje kreće od osnovnih pravila koja treba poštivati, a tko se u potpunosti drži 5 bazičnih uvjeta uspješne kontrole tjelesne težine koje ćemo ovdje predstaviti, u 99% slučajeva će postići fantastične rezultate…

Jedi samo kad osjećaš glad

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-04T085416.779

Zvuči jednostavno, a u praksi uopće nije! Često u sebe ubacujemo hranu iz nervoze, dosade ili jednostavno zato što nam netko nudi besplatni zalogaj, no time ostajemo bez kontrole nad vlastitom prehranom i unosom kalorija.

Da, upravo glad bi trebala odlučivati hoćeš li posegnuti za hranom ili ne. I zato je važno jesti one namirnice koje će ti osigurati dugoročnu sitost, kako bi se javljala u razumnim vremenskim razdobljima.

Neka 80% tvoje prehrane čini takva hrana bogatog sastava, a nutritivno siromašne, prazne kalorije kojima nas šopaju u trgovinama brze hrane ograniči na minimum.

Ne zanemaruj unos vode

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-04T084959.805

Klasična pogreška prilikom mršavljenja! Kad pokušavamo izgubiti kile, većina se fokusira isključivo na hranu, a u potpunosti zanemaruje unos vode.

A voda ne samo što je ključna za normalno funkcioniranje tvog organizma, već može i pozitivno utjecati na tvoje mršavljenje, ako je unosiš u sebe u dovoljnim dnevnim količinama, više od dvije litre dnevno.

Naime, redovito hidratiziranje će smanjiti tvoju potrebu za ugljikohidratima i soli te tako značajno olakšati kontrolu gladi…

Pobrini se za miran i dugi san

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-04T084835.670

Još jedna stvar koju zanemarujemo, a ne bismo nikako smjeli. Uz dobar san ljudsko se tijelo uspješno regenerira i izgrađuje, dok dobiva prijeko potrebnu energiju za sve ono što te čeka sljedećeg dana.

Važno je naglasiti da će o kvaliteti tvog spavanja ovisiti i potrošnja masti. Tijelo će odjednom započeti skladištiti i čuvati masnoću, ako osjeti opasnost za svoju egzistenciju, zbog narušenog sna i manjka odmora kojeg mu daješ.

Zato se potrudi da spavaš 7 do 9 sati svake noći, a ako imaš problema, pokušaj smanjiti razinu stresa u večernjim satima, laganom hranom i različitim načinima opuštanja pa ćeš sigurno lakše zaspati…

Fizičkom aktivnosti povećaj potrošnju kalorija

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-04T094548.705

Uravnotežena prehrana je možda nešto od čega kreće svaka uspješna dijeta, ali fizička aktivnost je vrijedna nadogradnja, o kojoj često ovise konačni rezultati.

Što se više krećeš, vježbaš i koristiš svoje tijelo, to će tvoj režim prehrane moći biti manje radikalan i nećeš ispaštati zbog povremenih posrtaja.

Zato koristi snagu svog tijela kad god možeš i također prigrli tjelovježbu, jer ne samo što ćeš tako učvrstiti tvoje tijelo, oblikovati ga i povećati mišićnu masu, već ćeš dodatnom potrošnjom utjecati na postizanje kalorijskog deficita, zbog kojeg će masne naslage na tvom tijelu polako, ali sigurno nestajati…

Unaprijed planiraj sve vezano uz mršavljenje

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-04T082302.818

Sve je uzalud bez dobrog plana, kojeg disciplinirano i predano provodiš u djelo. Zašto? Puno je lakše posrnuti i povući krivi potez ako donosiš spontane odluke vezane uz prehranu i tjelovježbu, a teže je i održati zadovoljavajuću motivaciju.

Ne moraš nositi sa sobom bilježnicu i evidentirati svaki pojedeni zalogaj, ali važno je imati barem okvirni tjedni plan prehrane, koji će biti osnova tvoje dijete, kao i uvijek spremna alternativna rješenja ako u nekom trenutku zapneš s provođenjem u djelo onog zacrtanog.

Dakle, znanje i dobra organiziranost donose SIGURNE rezultate pri izgradnji tijela, jer stvari su zapravo logične i jednostavne, ako ih postaviš na prave temelje.

A ako nemaš dovoljno znanja vezanog uz nutricionizam i fitnes te osjećaš da unatoč želji za promjenama svejedno već dugo tapkaš na mjestu, tada je prava odluka potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, onog tko točno zna što prolaziš i kako najbržim i najkraćim putem doći do željenih rezultata. Nekog poput mene, tko jedva čeka promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!