fbpx
Zamka uspoređivanja s drugima- navika znatiželje ili ubojica samopouzdanja?
Zdravlje

Zamka uspoređivanja s drugima- navika znatiželje ili ubojica samopouzdanja?

Živimo u vremenu visokih standarda ljepote, postali smo eksperti za photoshop i raznorazne filtere, sve više pažnje posvećujemo pronalaženju savršenih kadrova za fotografiranje, naš život često i nije samo naš, a pritom rado volimo zaviriti i u tuđe živote.

Mediji nas svakodnevno „bombardiraju“ nepotrebnim informacijama za naš život, „za ručak“ nam serviraju slike poznatih i nepoznatih persona koje su drastično izmijenile izgled uz pomoć popularnih estetskih korekcija, informiraju nas o novim partnerima/partnericama takozvanih celebritya, redovito nas hrane fotografijama o guzicama, dekolteima, nabildanim mišićima i savršeno isklesanim tijelima te životima iz bajke tamo neke Maje, Seve, Nives ili Jelene…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-31T105652.796

Halapljivo „gutajući“ sve te fotke s Instača lako se nađemo u „neobranom grožđu“ i počinjemo sami sebe propitkivati što ne valja s nama i našom stvarnošću, zašto je nama takav život nedostupan te usput počinjemo smatrati da nismo dovoljno mladi, lijepi ili uspješni. Lako postajemo žrtva nečije imitacije bajke te upadamo u najčešće zamke uspoređivanja s drugima, pritom zaboravljajući da ne postoje ni savršeni ljudi ni savršeni životi.

Koliko god da si lijepa, uvijek postoji netko ljepši

Sve veća popularnost društvenih mreža brzo nam je odškrinula vrata u tuđe živote, vrlo lako doznajemo tko gdje ljetuje, kakvu odjeću nosi, imena djece nama nebitnog pojedinca, gdje trenira i trenira li uopće, s kim spava i s kim se budi (ako ima više kreveta u opciji), ima li savršen prćasti nosić, debele pune usne i grudi kao lubenice.

Dovoljno je otvoriti Facebook ili Instagram i iskočit će savršene fotografije nečijih pozadina, idealne slike mišićavih torza na kojima možeš razbijati jaja, mačje oči žmirkaju iz svakog kutka, a debracinke od usana samo što ne progovore i ne kažu pođi sa mnom.

E pa nemoj! A znaš li uopće zašto? Koliko god da te nebo ili svemir podario lijepom i privlačnom fizionomijom, uvijek će postojati netko ljepši. Ti kao ti si jedina takva i ostani svoja, nemoj težiti postati kopija nekog drugoga.

Instagram priče nisu stvarne priče

Koliko ste često sebe uhvatili u pregledavanju tuđih storya, analiziranju svojih i/ili tuđih lajkova, traženju nekog novog za praćenje, nekog tko se  čini kao kul lik ili fora curka, a pritom se pitali kako ova ima tako dobar luksuzan stan, odakle joj lova za tu markiranu obleku, kako ova živi na toj luksuznoj nozi, kao da nikad ne mora potegnuti i raditi kao konjina da bilo gdje otputuje na produženi vikend.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-31T114623.172

E pa drage moje – ne vjerujte svemu što vidite. Instagram priče nisu stvarne priče, već samo predodžba nečije bajkovite iluzije koju vam žele prodati ili servirati iz njima poznatih razloga. Radite svakodnevno na kvaliteti svoga života, ulažite dodatne napore u rad na sebi i vlastiti samorazvoj te shvatite da je uspjeh proces, a ne stanica na koju se stiže raketnim lansiranjem.

Pomno prati sadržaje s kojima hraniš svoj um

Odabir uzora ili idola je jako značajan za podizanje vlastite razine motivacije te pritom je nužno odabrati stvarne ljude, ljude koji su prošli fizičku i mentalnu preobrazbu i to kroz trud, napore i odricanje.

Ne konzumiraj sve što ti se nudi, jer tako jedino možeš zastraniti na put uspoređivanja s drugima, gušeći svoje samopouzdanje i umanjujući svaku malu pobjedu koju si ostvarila. Neka poučni, edukativni, motivirajući i realni sadržaji budu svakodnevno na tvom meniju.

Inspiraciju nađi u pojedincima koji šire pozitivnu i dobru vibru, koji će ti dati poticaj da svakodnevno daš onu mrvicu više na treningu, školi i/ili na poslu te ne zaboravi slaviti svaki svoj uspjeh.

Jedina osoba s kojom se trebaš i moraš uspoređivati si ti od jučer, a svaki dan je nova prilika da postaneš najbolja verzija sebe. Ti odlučuješ!

Ukoliko želiš realne rezultate u realnom vremenu, ali ne znaš odakle krenuti i na tom putu vlastite transformacije trebaš stručnu podršku, slobodno se priključi mojoj FIT LifeStyle Facebook grupi Fit Lifestyle (znam da ne prvu ne želiš davati nekome novac u koga nemaš povjerenja). Siguran sam da imam dobitnu formulu za tvoj uspjeh!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se