fbpx
Kako tjelovježbom popraviti vlastito raspoloženje?
Fitness Predloženo Top

Kako tjelovježbom popraviti vlastito raspoloženje?

Dobar trening itekako može utjecati na to kako se osjećaš, ne samo po pitanju energije i fizičke snage, već i po pitanju mentalne svježine, kao i tvog raspoloženja…

Redovita tjelovježba pomaže nam da učvrstimo i oblikujemo tijelo, a olakšava nam i postizanje kalorijskog deficita, ključnog dok pokušavaš smršaviti.

No, redovita fizička aktivnost može i više od toga. Da, dobar trening pozitivno će utjecati i na tvoje raspoloženje, a istraživanja pokazuju da pomaže baš svima koji pate od stresa, a i mnogima koji imaju problema s anksioznošću.

Baš zbog toga umjesto da se srušiš na kauč nakon napornog radnog dana i podlegneš mentalnom umoru, radije protegni vlastite mišiće, jer ne samo što ćeš time vratiti energiju, već ćeš ubrzo osjetiti i prijeko potrebnu mentalnu svježinu…

Kako tjelovježba utječe na raspoloženje?

U našem tijelu postoji koktel hormona koji utječu na to kako se psihički osjećamo, a neki od njih na pravi će način biti aktivirani upravo tjelovježbom.

Prije svega se radi o hormonu endorfinu, jednom od zaduženih za osjećaj sreće i zadovoljstva, čije će lučenje potaknuti svaka ozbiljna fizička aktivnost. No, tu je i djelovanje treninga na našu napetost, izazvanu stresom kojeg je nemoguće izbjeći kao dio užurbanog svijeta u kojem živimo.

Kad smo pod stresom, osjećamo se frustrirano, ljutito, prestrašeno ili čak beznadno i to je nešto što treba izbaciti iz tijela. Upravo toga se najlakše riješiti pokretanjem vlastitih mišića i aktivacijom plućnih i srčanih kapaciteta, jer iznenadit ćeš se kako kroz znojenje negativna energija efikasno izlazi iz tebe.

Drugim riječima, tjelovježba nam poboljšava raspoloženje kratkoročno, lučenjem hormona i izbacivanje stresa iz tijela, ali i dugoročno, jer smislenim radom na kvalitetnoj izgradnji tijela diže samopouzdanje i daje nadu u bolju budućnost, što nije nevažno za psihičko zdravlje svakog od nas…

Koju tjelovježbu prakticirati za bolje raspoloženje?

Istraživanja su pokazala da nije potrebno potpuno se iscrpiti kako bismo se osjećali psihički bolje nakon treninga, čak i ako smo imali očajan dan na poslu ili nas muče problemi koje danima ne možemo izbaciti iz glave.

Dapače, već trening niskog intenziteta itekako može popraviti tvoje raspoloženje, pogotovo ako si u stanju živjeti u trenutku i potpuno se fokusirati na pokrete kojeg program treninga traži od tebe.

Trening snage pokazuje se kao solidno rješenje za izbacivanje negativne energije, ali stresa se vrlo uspješno moguće riješiti i putem kardio aktivnosti. A ako radu svojih mišića dodaš motivacijsku muziku ili motivirajuće okruženje, tada ćeš se definitivno osjećati bolje, pogotovo ako znaš što radiš i počinješ uočavati pozitivne pomake pri oblikovanju svog tijela…

Prava podrška popravlja i raspoloženje

Za kraj, svakako trebamo naglasiti da je sve lakše ako nismo sami i imamo nekog tko zna odgovore na naša pitanja te nam želi olakšati put do uspjeha.

Baš zbog toga vrijedi potražiti pomoć profesionalca, koji ima nutricionizam i fitness u malom prstu te zna kako motivirati one s kojima radi, ali ih i oraspoložiti dok proživljavaju loš dan.

Takva stručna podrška zlata vrijedi, bilo da pokušaš smršaviti ili učvrstiti tvoje tijelo, jer podiže tvoje raspoloženje, ali te i značajno približava ostvarivanju tvojih zacrtanih ciljeva pa se svakako ne ustručavaj potražiti je!

Svi smo svakodnevno podložni čestim promjenama raspoloženja obzirom da smo izloženi konstantnim stresorima koje često više ni ne registriramo. Gubimo svoje živce bez razloga, živcira nas gužva u prometu, muž koji ne pomaže u kućanstvu, neposlušna djeca, prevelika količina radnih zadataka na poslu itd.

Kako bismo poradili na svojoj psihi i mentalnom zdravlju trening je neizbježan. Povećat će nam razinu hormona sreće, učiniti nas manje reaktivnima na okidače stresa i strpljivijima.

Online trening daje pravo rješenje za sve naše boljke i dat će nam odskočnu dasku za sve dnevne obveze i podići raspoloženje.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja ti između ostalog nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, ali i praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Također uz moju aplikaciju dobivaš detaljan plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Naravno, za tebe imam spremne i savjete o prehrani, koji će ti pomoći sastaviti jelovnik kao stvoren za postizanje svih tvojih fitness ciljeva.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se