men-2425121_960_720

Kako izbjeći debljanje preko vikenda

387

Držati se svoje zdrave rutine tijekom vikenda ne mora biti teško.

Bez obzira gdje se nalazite na svom osobnom zdravstvenom putovanju, uvijek razmislite dvaput prije pretjerivanja preko cijelog vikenda.

Važno je uvijek pokušavati zadržati svoje dobre navike na mjestu i imati trenutke varanja umjesto čitavih dana varanja. Nevjerovatno je koliko lako možete dobiti višak kilograma u tako kratkom vremenu. Iako je dobivanje kilograma lako, gubitak težine zahtijeva vrijeme i posvećenost. Jedan loš vikend prekomjernog prepuštanja i sjedenja može se prekobaciti u tjedan koji slijedi i izbaciti vaš cijeli zdravi, aktivni plan iz tračnica.

Čvrsto vjerujem da svaki dan trebate održati svoju rutinu prehrane ili svoju rutinu vježbanja, jer dopustiti da obje istodobno skliznu recept je za katastrofu. Iako tjelovježba ne može biti zamjena za lošu prehranu, a uravnotežena je prehrana važna svaki dan u tjednu, znamo da je s vremena na vrijeme u redu olabaviti plan. Nakon napornog radnog tjedna, lijepo je prepustiti se maloj poslastici tu i tamo. U tom slučaju, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da uživate u svojim vikendima i da istovremeno sačuvate svoje ciljeve zdravlja i fitnessa.

Bez uštede: Ne uskraćujte si i ne gladujte cijeli dan kako biste uživali u obrocima noću. Preskakanje doručka i ručka nije dobar način da se izbjegne debljanje. Mnogo je razloga zašto to nije dobra taktika. Pad šećera u krvi, nedostatak energije i nedostatak koncentracije samo su neki od minusa tehnike izgladnjivanja-radi-prenajedanja. Velike su šanse da ako cijeli dan čekate da uživate u omiljenoj hrani, potrošit ćete dvostruko veću količinu jer ćete biti toliko gladni.

Užine: Tijekom dana jedite užine bogate proteinima. Punjenje zdravim užinama koje sadrže proteine pomoći će vam da budete siti i spriječit će vas da jedete velike porcije za vrijeme obroka.

Ostanite aktivni: iskoristite svoj vikend kao priliku za druženje s prijateljima dok radite nešto aktivno. Hodanje se računa kao vježbanje pa je planiranje ugodnog popodnevnog izleta ili razgledanja izloga savršen način da ostanete aktivni. Razmislite o zabavnom tečaju vježbanja za kojeg obično nemate vremena tijekom tjedna.

Ples: Razbacivanje na plesnom podiju izvrstan je način sagorijevanja kalorija.

Držite se jutarnje rutine: Nemojte preskakati treninge. Najbolje što možete učiniti je ciljati da vam rutina vježbanja i spavanja ostane netaknuta. Dugotrajno jutarnje spavanje zapravo vas može činiti letargičnijim tokom dana, a svi znamo da nas osjećaj umora čini sklonima tražiti nezdrave grickalice. Ustajanje u svoje uobičajeno vrijeme pomoći će vam da zadržite energiju i maksimalno iskoristite svoj vikend.

Pazite na pića: Pokušajte izbjeći ispijanje previše slatkih pića. Nevjerojatno je koliko kalorija se može sakriti u pićima od kave i alkoholnim pićima. Zadržavanje hidratiziranosti vodom pomoći će vam da izbjegnete piti previše slatkih opcija.

Maksimalno iskoristite svoje vrijeme brzim i snažnim treninzima: Ako vam nedostaje vremena, pokušajte napraviti brzu 10-minutnu rutinu ujutro i drugu prije spavanja. Jednostavne vježbe izvedene u intervalnom stilu pomoći će vam da sagorite više kalorija i održati vas aktivnim tijekom vikenda.

Neka se svaka minuta računa: Razmišljajte aktivno tijekom cijelog vikenda. Pođite stepenicama, parkirajte se na najudaljenijem mjestu od trgovine ili izađite napolje i idite u šetnju. Suviše je jednostavno uvući se u kuću i jesti. Što ste aktivniji, manje ćete vremena imati za nezdravu užinu.

Uživajte u vikendima, opustite se i zabavite, ali budite što možete bliže svom zdravom, aktivnom planu i zadržite svoje dobre navike na mjestu.