Iz ženskog kuta: Godine su samo broj
Lifestyle Top

Iz ženskog kuta: Godine su samo broj

Koliko puta si u ženskom okruženju čula priče o godinama, starenju i djelovanju gravitacije pa samim time i gomilu kritika na vlastiti račun, posebice kada je vanjski izgled u pitanju?

Danas, kad nas svakodnevno bombardiraju visokim, često nerealnim standardima ljepote, postaje gotovo nemoguće prihvatiti sebe?

Danas je teško ostati svoja

Prihvatiti nesavršen nos, blago razmaknute prednje zube, bore koje odaju zrelost ili pak blago spuštenu zadnjicu kojoj više ni „push up“ traperice ne pomažu?

Kako prkositi svim  tim peračima mozgova, svim tim savršenim nabubrenim stražnjicama na Instagramu, ćubama koje pozivaju na balave poljupce, obrvama koje nalikuju na tapete i blještećim zubima od kojih nakratko oslijepiš?

Vi žene pogotovo ste podložne utjecaju trendova i stalno mislite da vam baš ono malo još nedostaje kako biste bile zadovoljne sa sobom, olako bacate novac na skupocjene tretmane koje vas često ne usrećuju dugoročno, nikad niste u potpunosti zadovoljne viđenim te volite na stvari, ljude i događaje gledati kritički, a na sebe ponajviše…

Starenje i godine su osjetljiva tema

Dakako, starenje i godine su posebno osjetljiva tema. Prvo ste premlade da biste išta znale, potom ste jedno kratko vrijeme u najboljim godinama, a ubrzo nakon toga kreće saga o starenju i godinama… Vrlo brzo si prestara za novi početak, novi posao, novu ljubav, djecu i brak pogotovo jer ako se nisi udala u određeno vrijeme, već si u očima drugih stigmatizirana kao ona s previsokim kriterijima, prevelikim ili pak nerealnim očekivanjima.

Šta bi ti htjela? Budi sretna da te netko hoće, da netko želi da mu baš ti kuhaš, spremaš, čistiš, pereš i skakućeš oko njega kao medo oko vruće kaše. Pomiri se sa sudbinom. Zašto misliš da bi tvoja priča trebala biti drukčija?

Godine su samo broj

Reći ću vam zašto. Sigurno ste vidjele ili upoznale pojedince koji izgledaju znatno mlađe od svojih realnih godina i obratno, ljude koji su prerano ostarjeli i izgledaju stariji za desetljeće ili dva? Drage moje dame – godine su samo broj! Bitan je onaj osjećaj koji nosite iznutra, ono skriveno samopouzdanje nezavisno o vanjštini, imovinskom statusu i vlastitim većim ili manjim postignućima.

Onaj doživljaj da vrijedimo sami po sebi, da zračimo ljubavlju prema sebi samima, da volimo svoje godine jer su one simbol iskustva i doživljaja koje smo iskusili i stekli kroz život… Te godine to smo mi i s ponosom ih nosimo…

Naravno, to ne znači da se trebamo opustiti i zapustiti, već sustavno raditi na sebi i na taj način i sebi iskazivati ljubav i poštovanje. Nemojte se obazirati na komentare dežurnih dušebrižnika koji smatraju da niste dovoljno lijepe ili sposobne, da ste već stare ili prestare za promjenu u svom životu. Mlade ste dok čuvate mladenački duh u sebi, dok u vama tinja iskra optimizma i dok želite svakodnevno učiti i razvijati se. Vi ste kraljice svog života i tako se tretirajte!

Za druge vas ni ne treba biti briga, pogotovo za one s ograničenim stavovima i poremećenim sustavnom vrijednostima koji zaboravlja da je žena nježniji spol, koji treba podržavati, štititi i njegovati pažnjom i ljubavlju.

1,2,3…Dolazi.. BudiFit aplikacija

Nemojte zanemarivati sebe. Kako bi vas podsjetio da vrijeme za sebe neophodno za oslobađanje od stresa i napetosti, koristim priliku da vam najavim Budifit mobilnu aplikaciju za online treninge, koja će pored pomno razrađenih vježbi individualno prilagođenih svakoj korisnici, nuditi i edukativne sadržaje uz konstantnu podršku stručnog tima (trenera i psihologa).

Dođite do sigurnih rezultata u razumnom roku i neka zdravi izbori postanu vaš stil života. Klikom na link u nastavku kreni na putovanje života koje će ti promijeniti život!

Tvoj trener Kristian

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se