fbpx
Iz ženskog kuta: Sve što ženi treba
Lifestyle Top

Iz ženskog kuta: Sve što ženi treba

Znaš one dane kada ništa ne ide po planu. Ustaneš rano ujutro i već te zapljusne val obveza i zadataka koje je nužno odraditi za taj dan…

Nisi još ni popila jutarnju kavu da dođeš k sebi, a djeca već iskaču iz kreveta i kao mali termiti žele doručkovati, muž pita što treba kupiti od namirnica, telefon istovremeno zvoni dok zapinješ za suđe iz perilice i preskačeš igračke po kući. Uffff… Dođe ti da vrisneš…Toliko očekivanja i zahtjeva sa svih strana, a imaš samo jedan par ruku i strpljenje koje se polako otapa kao ona čokoladica koju kriomice grickaš u ustima da djeca ne bih isto tražila ujutro.

Nije lako danas biti žena

Radiš, spremaš sebe i djecu za posao i školu ili vrtić, kuhaš svaki dan, odlaziš u nabavku, pereš, spremaš, čistiš i održavaš kućanstvo. Čak ti se ponekad stres na poslu čini minimalan i jedva čekaš povremeno pobjeći među ljude, sjesti za računalo i samo blejati minutu do dvije. Onaj osjećaj samo blejim i pravim  se da nešto radim, a zapravo hvataš zrak da ne eksplodiraš. Da ne počneš psovati, urlati ili vikati pa da ti još nadjenu i dijagnozu ludare koja ima problema s kontrolom ili kulturom i osnovama ponašanja.

Nitko neće razumjeti to tvoje „pukla sam kao kokica“, želim samo pet minuta mira da saberem misli i doživim sebe, da živim za sebe samo tih mizernih nekoliko minuta u danu. Nitko ne razumije tu tvoju potrebu da uzvikneš „sjaši“, „pusti me da samo dišem“ ili da izađeš na zrak i „zalaješ na mjesec“ te barem tako izbaciš sve što se gomila u tebi.

Draga, nisi stroj

Ne moraš sve sama. Sasvim je u redu zatražiti pomoć i podršku. Riješi se svega što ne daje plus tvom danu. Zatraži pomoć od obitelji. Zamoli supruga da sudjeluje u svakodnevnim obvezama (mada bi to trebalo biti tako od starta, ali nažalost često nije slučaj u našem okruženju), uključi djecu u akciju pospremanja. Nađi metode da sebi olakšaš. Znaš zašto? Nitko drugi neće. Ti nisi stvorena samo da budeš u službi tuđih potreba. Zapitaj se što je s tvojim potrebama i željama? Kako ti nalaziš izvore svoje energije i što je tvoj punjač? Što tebe hrani i daje ti poticaj i snagu?

Mnoge žene ne vole to čuti, ali ja smatram da je tjelesna aktivnost odličan ispušni ventil i izvor dobrog osjećaja. Nitko od nas po prirodi, čas izuzecima, ne voli vježbati i dodatno se naprezati, ali onda je potrebno trenirati zbog onog osjećaja poslije. Zbog ogromnog naleta energije, pozitivnog stava i dobrog raspoloženja, koje će direktno ili indirektno utjecati i na tvoje samopouzdanje. Znam da ćeš reći sljedeće: skupo je, nemam viška novca, nemam vremena, nemam motivacije, moram prvo skinuti dvadesetak kilograma, ne znam odakle krenuti, NE DA MI SE!

Baš zato što ti se NE DA, baš zato trebaš i moraš!

Za vrijeme ćeš se organizirati i pronaći pola sata u danu jer to sigurno svatko može, za novac ćeš žrtvovati samo jednu kavu dnevno jer više ti ne treba, za nedostatak motivacije rješenje je u okruženju gdje ćeš se naći sa sličnima sebi i istom željom za promjenom te će ono početno NE DA mi se ubrzo postati DA mi se,  jer nešto moram i sebi dati, nešto trebam i za sebe napraviti! Žena si i već si dokazala što sve MOŽEŠ.

Izvrsne stvari nam dolaze. Kroz nekoliko dana lansirat ću BudiFit aplikaciju za online treninge, ali ću pored plana i programa treninga u ponudi imati i radionice sa psihologom te mjesečne kuharice za aktivno i sustavno planiranje obroka, koji će višemjesečnim pretplatnicima na moju aplikaciju biti dostupne po posebnim promotivnim cijenama.

Slijedi još mnogo iznenađenja, ali ono što je definitivno i sigurno je da ćeš imati vođeni sustav podrške, tim na koji se možeš osloniti bez da gubiš puno vremena, bez da trošiš puno novca u vremenu inflacije i divljanja cijena svega, bez da izađeš iz prostora svoga doma. Svaka promjena započinje odlukom, a za odluku o stavljanju sebe na listu prioriteta nikada nije prerano, stoga rezerviraj svoje mjesto već sada prijavom na donji link:

Veselim se našem zajedničkom radu i rastu! Kreni prema sebi!

Tvoj trener Kristian

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se