fbpx
5 novogodišnjih odluka koje će unaprijediti tvoj život!
Lifestyle Predloženo Top

5 novogodišnjih odluka koje će unaprijediti tvoj život!

Na ulasku smo u novu kalendarsku godinu, a ako zaista želiš poboljšati kvalitetu svoje svakodnevice u sljedećih 365 dana, sada je pravi trenutak za promijeniti one navike i poglede na svijet koji te sputavaju…

Polako završava još jedna godina, a dolazi sljedeća i predstavlja novu veliku priliku za tvoj uzlet i ostvarenje svih onih ciljeva koji su ti važni.

Ti ciljevi mogu biti povezani s poslom, ljubavi, a svakako i sa zdravljem. Često se radi upravo o mršavljenju, problemu s kojim se muči većina građana u našoj zemlji, a svejedno iz godine u godinu tapkaju na istom mjestu.

Problem naravno nije u nedostatku psihičkih ili fizičkih predispozicija, već u pogrešnom pristupu izgradnji tijela, kao i u nekim krivim pogledima na svijet te lošim navikama. U svakom slučaju, ako želiš nešto promijeniti u novoj kalendarskoj godini, vrijeme je da doneseš ovih pet novogodišnjih odluka, koje će ti pomoći da se napokon riješiš svega onog što te već dugo sputava…

Prestani odgađati

Tko vječno odgađa pomak s mrtve točke, ne može očekivati ništa bolje u danima koji dolaze. Istina je, od malih nogu smo se navikli da je odgađanje sasvim normalna stvar. Naučili smo da je sasvim u redu bježati od stvari koje u nama izazivaju nesigurnost i nelagodu, sve dok se ne nađemo u situaciji da nemamo drugog izbora nego uhvatiti se u koštac s problemima.

Vrijeme je da se riješiš te loše navike. Što god trebaš napraviti, kreni to rješavati odmah i sad. Ne sat vremena kasnije, sutra ili preksutra, nego – ODMAH. Iznenadit ćeš se koliko takav mentalni sklop unaprjeđuje tvoju svakodnevicu….

Više vjeruj u sebe

Iz nekog čudnog razloga društvena zajednica u kojoj živimo sklona je spuštati nas, relativizirate naše uspjehe i olako nas otpisivati. Je li razlog tome opći pesimizam, zavist ili nešto treće, teško je reći.

Ne upadaj više u ovu zamku. Kada ti netko kaže da ne možeš i da trebaš odustati, ne vjeruj mu. Baš suprotno, okruži se pozitivnim ljudima koji će ti reći nešto sasvim suprotno.

Nema sumnje, tvoje sposobnosti puno su veće nego što u ovom trenutku misliš da jesu. Živimo u okruženju koje nas podsvjesno uči da ne cijenimo sebe, ali to nema smisla. Otrgni se od toga i ne dopusti da nakon svakog koraka unazad kroz tvoju glavu prođe misao “ovo je dokaz da nisam za to”. Neuspjeh ništa ne govori o tebi. Ništa u životu ne ide glatko. Samo moraš promijeniti pristup, prilagoditi se situaciji i odlučno krenuti dalje… 

Veseli se malim pobjedama

Niti jedan veliki cilj kojeg postaviš pred sebe neće biti ostvaren preko noći. Baš zbog toga važno je veseliti se svakom malom koraku kojeg napraviš u pravom smjeru, jer inače ćeš prije ili kasnije ostati bez entuzijazma, a tada će sve biti puno teže.

Život koji se sastoji samo od brige i stresa nije nikakav život. Pronađi stvari koje te usrećuju i ne ustručavaj se u njima uživati. Neka te veseli svaki korak naprijed kojeg napraviš, u bilo kojoj sferi života, a pogotovo u mršavljenju. Čak i najmanji napredak je dokaz da se trud isplati i da ideš u pravom smjeru…

Analiziraj svoju realnost

U današnje vrijeme analitika je postala ključ uspjeha za svaku tvrtku, a isto vrijedi i za svakog pojedinca. Tko je u stanju hladno i racionalno analizirati stvari koje su se u prošlosti dogodile, moći će u budućnosti promijeniti svoj život na bolje.

Zato nemoj biti među onima koji stoput naprave istu pogrešku i zatim se čude kako 101. put ishod nije bio drukčiji. Analiziraj ono što se dogodilo i pronađi alternativni put do uspjeha. Radi to bez emocija i očajavanja, smireno i objektivno, kao da se radi o nekoj drugoj osobi, a ne tebi. Samo tako ćeš doći do realnih zaključaka…

Ne ustručavaj se tražiti pomoć

Ako misliš da je traženje nečije pomoći potvrda tvoje slabosti, varaš se. Nitko na ovom svijetu ne posjeduje znanje baš o svemu, zato se ne srami što ne možeš samostalno riješiti svaki svoj problem.

U slučaju da je tvoj problem prekomjerna tjelesna težina, koju nikako da uspiješ smanjiti vlastitim nastojanjima, tada definitivno trebaš potražiti pomoć nekog tko nutricionizam i fitnes ima u malom prstu.

Pa iako je ponekad zabavno biti “sam svoj majstor”, stručna pomoć je ono što ti donosi najbrži, najlakši i najsigurniji put do uspjeha, zbog čega se ne ustručavaj potražiti je u novoj kalendarskoj godini, pogotovo kad su u pitanju stvari koje su jako važne za tvoju budućnost.

A ako želiš raditi na sebi, neka tvoja novogodišnja odluka bude i pretplata na naš BudiFit newsletter. Time ćeš se putem emaila svakog tjedna dokopati vrijednih savjeta trenera Kristiana, koji te savjetuje na temelju svojih više od 1000 uspješnih tjelesnih transformacija. Savjeti će biti vezani uz prehranu i tjelovježbu te će ti itekako pomoći da smanjiš kilažu, učvrstiš tijelo i podigneš razinu svoje energije u nebo!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se