fbpx
Kako brigom o sebi povećati kvalitetu vlastite svakodnevice?
Lifestyle Predloženo Top

Kako brigom o sebi povećati kvalitetu vlastite svakodnevice?

Briga o sebi i svojem zdravlju izuzetno je bitna, kako za tvoju poslovnu karijeru, tako i za kvalitetu provođenja slobodnog vremena. Donosimo nekoliko stvari koje možeš učiniti ako želiš da stvari krenu prema naprijed!

Nema sumnje, sve što zapustiš nakon nekog vremena će propasti. To vrijedi za automobil, kuću, vrt i dvorište, a ništa se ne razlikuje niti tvoj organizam, kao ni tvoj um. Da, potrebno je redovito održavati sebe i svoje tijelo, a to se postiže usvajanjem zdravih navika.

U današnje užurbano vrijeme briga o sebi postala je bitnija nego ikad. Naime, svjedočimo ogromnom postotku onih koji su se oko nas na različite načine zapustili, što utječe na njihovu osobnost, kao i na funkcionalnost.

Baš zato moraš ozbiljno shvatiti sebe i svoje osnovne ljudske potrebe. Ako ih zadovoljiš, kvaliteta tvoje svakodnevice drastično će se poboljšati. Isto vrijedi i za tvoje raspoloženje. Zato donosimo nekoliko savjeta kako brigom o sebi vratiti optimizam u svoj život…

Ne kritiziraj sebe i ne izbjegavaj zabavu

Brigu o sebi definitivno trebaš započeti zdravim mentalnim navikama. Živimo u društvenoj zajednici u kojoj su sprdanje i kritiziranje sasvim uobičajeni i dugoročno rade štetu, pogotovo onima koji ne posjeduju čvrstu osobnost.

Ako su i tebe kritizirali i pokušali natjerati da se osjećaš manje vrijedno, nemoj to dopustiti. Ne kritiziraj sebe niti pred drugima niti u samoći. Nitko nije savršen i svatko ima pravo pogriješiti. Ne grizi se zbog prošlosti, nego gledaj prema naprijed. Shvati što prije da zaslužuješ u životu baš ono što potajno priželjkuješ. Samo ti treba inicijativa i tvoje želje itekako se mogu ostvariti.

I da, nemoj biti osoba koja s godinama postane hodajući mrtvac. Dovoljno ih već imamo oko nas. Zaslužuješ zabavu čak i u mirovini. Treba ti mnogo smijeha i povremena uzbuđenja koja će te izvući iz kolotečine. To je ono što će te napuniti optimizmom i dati ti šansu da zaista kreneš u pravom smjeru u svojem životu.

Popravi kvalitetu sna i ne zaboravi na vodu

Osim pozitivnog pristupa vlastitoj svakodnevici, briga o sebi treba sadržavati i popravljanje osnovnih navika. Kao prvo, za tebe je iznimno bitan miran i dug san. To znači da je dobra odluka isključiti uređaje barem sat vremena prije spavanja i ne gledati navečer ništa uznemirujuće. Svakako pomaže i protegnuti mišiće, jer ćeš kasnije lakše zaspati.

San ne samo što ti daje energiju, već i pozitivno utječe na izgradnju tvog tijela. Nakon što se dobro naspavaš tvoje raspoloženje također će se poboljšati pa je to nešto o čemu moraš voditi posebnu brigu.

Tu je i hidratizacija. Da, tvom tijelu je potrebna voda jednako kao i hrana. Pobrini se da najmanje dvije litre tekućine uđu u tvoje tijelo svakog dana. Idealno je kad bi to bila voda, no može i nezaslađeni čaj.

Voda će pozitivnije utjecati na zdravlje organizma nego što možeš zamisliti pa taj mali trik svakako treba koristiti, ako ti je stalo do tvoje dugoročne vitalnosti.

Kreni naprijed uz zdravu prehranu i tjelovježbu

Istina je, briga o sebi uključuje i postavljanje jasnih ciljeva. Ako nemaš baš ništa što te motivira i tjera naprijed, tvoj će um završiti zapušten, a svakodnevica će postati izuzetno monotona.

Svatko od nas ima različite ciljeve. Neki uživaju u putovanjima, drugi u druženju i upoznavanju novih ljudi ili u provođenju vremena s obitelji. Trećima je karijera najvažnija. Što god tebe vuče prema naprijed, ne odustaj. Osmisli plan kako ostvariti ono što želiš i zatim ga dosljedno provodi.

A ono što svakako pomaže pri bilo kojem cilju je rad na izgradnji vlastitog tijela. Time ne samo što dobiješ bolju liniju, već povećavaš vlastitu energiju, koncentraciju i mentalne kapacitete, a usput i pozitivno utječeš na zdravlje brojnih različitih dijelova svog organizma.

Izgradnja svakako kreće uravnoteženom prehranom. Obroci bogati voćem, povrćem, grahoricama, integralnim žitaricama, orašastim plodovima, ribom, piletinom i biljnim izvorima proteina pomoći će ti da tvoj organizam osnaži i postane sposoban nositi se s različitim izazovima na koje naiđeš.

Tada još samo trebaš dodati redovitu tjelovježbu. Time ćeš učvrstiti mišiće i potrošiti masne kalorije, a i popraviti držanje, ravnotežu te zaštititi vitalne organe na području abdomena.

Već dvije do tri tjelovježbe od pola sata zlata vrijede. Briga o sebi trebala bi uključivati i redovito kretanje te što više vremena provedenog na otvorenom. Sve to učinit će te sretnijom osobom, a također će dići tvoje samopouzdanje i pokazati ti da vlastitim trudom zaista možeš napraviti razliku.

To sve sjajno zvuči, no ako ne znaš dovoljno o fitnesu i nutricionizmu moguće je da ćeš u nekom trenutku zapeti ili se čak nikad nećeš pomaknuti s mrtve točke. No, u tom slučaju nije sramota potražiti pomoć nekog tko rad na zdravlju ima u malom prstu.

Baš zato svakako provjeri našu BudiFit mobilnu aplikaciju. U njoj te čeka tvoj online trener, profesor kineziologije Kristian Tin Amstrong, spreman ponuditi ti konkretne ideje kako doći do fantastičnih rezultata.

U aplikaciji se možda nalazi video demonstracija stotina različitih vježbi, no ti ćeš dobiti jasne upute koje od njih su najbolje za tebe, na temelju tvojih ciljeva i karakteristika.

Dodajmo tome snažnu mentalnu podršku, kao i vrijedne savjete o prehrani. BudiFit aplikacija također ti daje šansu da mjeriš svoje rezultate pa zaista ima smisla da je skineš i iskušaš BESPLATNO 7 dana, nakon čega ćeš vidjeti da mršavljenje i rad na vlastitom tijelu ne moraju biti iscrpljujući i razočaravajući kakvi su bili u tvojoj prošlosti!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se