fbpx
5 znakova koji ti govore da nešto hitno moraš promijeniti!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-03-07T211335.451
Fitness Lifestyle Ostalo Zdravlje

5 znakova koji ti govore da nešto hitno moraš promijeniti!

Bilo da se radi o tjelovježbi, prehrani ili nečem drugom u tvom životu, ako uočiš jedan od ovih 5 znakova, vrijeme je da nešto promijeniš u svojoj rutini…

Svi mi donosimo odluke koje nam se čine u tom trenutku najboljima. Međutim, to ne znači da su zaista dobre, jer priča nikad nije baš tako jednostavna. Naime, ponekad jednostavno skrenemo na krivi put, slušamo krive savjete ili pod utjecajem okoline radimo stvari koje nam zapravo uopće ne odgovaraju.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-07T211619.693

Što god bilo, postoje znakovi koji će ti jasno reći da nešto moraš promijeniti! Definitivno se javljaju pri izgradnji tijela, ali uočiš ćeš ih i u sasvim drugim područjima svog djelovanja i tada moraš odmah reagirati…

Osjećaš bol

Bol je neugodno osjetilno iskustvo koje se ne događa slučajno. To je reakcija organizma koja ti pokazuje da se približavaš “opasnoj zoni” i moraš usporiti. Ako je bol trenutna, ne pretjerano intenzivna i nastaje pod utjecajem fizičkog napora, ne mora biti loša. Međutim, konstantna bol je jasan znak da nešto nije u redu.

Bilo da se javlja kao rezultat treniranja, onog što konzumiraš ili predugog sjedenja u poslovnom stolcu, jasno ti govori da moraš reagirati i nešto promijeniti, a ako ni tada ne prestaje, valja kod liječnika provjeriti uzroke i zatim još preciznije djelovati.

Osjećaš stres

Uz stres je gotovo nemoguće normalno živjeti. Ovakvo psihičko stanje ima izuzetno negativan utjecaj na izgradnju tijela i rast mišića, ali i na obavljanje bilo kakvih drugih zadataka te normalno svakodnevno funkcioniranje.

Ako si konstantno pod stresom, to ne smiješ ignorirati i moraš učiniti da tome dođe kraj. Uzrok tome može recimo biti previše striktna dijeta, ali i loš mentalni pristup preprekama i izazovima na koje nailaziš na svom putu. Uzroke stresa treba detektirati i pronaći način kako ga anulirati, a promjena vlastite rutine svakako je jedno od najboljih rješenja.

Osjećaš dosadu

Život mora biti zabavan! Svi oni ljudi koji tvrde suprotno zapravo ga ne žive punim plućima i nikako ih nemoj slušati. Dosada s druge strane ima barem jednako uništavajući efekt kao i stres te se treba svakodnevno boriti protiv nje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-07T212420.994

Ako su uzrok dosade tvoj plan tjelovježbe i jednolična prehrana, malo ih promijeni i prilagodi. Pokaži kreativnost, promijeni mjesto gdje održavaš treninge i začini svoju prehranu nekim zanimljivim novim jelom. Okolina i svakodnevica također mogu uzrokovati dosadu. Putovanja kratkoročno pale u tom slučaju, ali dugoročno treba težiti tome da život učiniš zanimljivim svaki dan i to postaviti kao jedan od najvažnijih ciljeva…

Osjećaš se nemotivirano

Strast i motivacija ono su što nas pokreće. Uz njih osjećamo ogromnu količinu energije i tijelo nam je u najzdravijem mogućem stanju.

Ako se osjećaš demotivirano i potpuno bezvoljno, ništa od onog čemu se nadaš u životu neće se ostvariti. Zato se trebaš odmah trgnuti, pronaći aktivnosti i ljude koji bude u tebi strast i ponovo punom snagom krenuti prema naprijed!

Osjećaš da radiš stvari zbog drugih, ne sebe

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-07T213057.013

Ovo je najčešći znak da nešto moraš promijeniti! Htjeli mi to priznati ili ne, okolina ima ogroman utjecaj na ono što radimo i koliko god pojedinac u današnje vrijeme ima pravo istaknuti se više nego možda u prošlosti, i dalje se može dogoditi da svojim rutinama zapravo robujemo drugima.

Ako shvatiš da se bilo koja tvoja velika odluka dogodila da drugi budu sretni, a ne ti, onda tome moraš stati za kraj. To posebno vrijedi za izgradnju tijela. Ako tvoji bližnji ne paze na prehranu i nisu fizički aktivni, to ne znači da ih trebaš slijediti.

Dapače, svojim primjerom možeš ih potaknuti da shvate koliko su tjelovježba i kvalitetne namirnice bitne za zdravlje i bit će ti jednog dana zahvalni. No, nikad ne zaboravi, na oblikovanju i učvršćivanju tijela radiš prije svega zbog sebe, a ne da impresioniraš i zadovoljiš druge. To je jedini ispravni pristup radu na vlastitom razvoju!

A ako želiš postati dio zajednice onih koji su bili dovoljno hrabri i spremni nešto promijeniti na bolje, na pravom si mjestu. Takve ćeš naći u našoj FIT LifeStyle na Fejsu, gdje ćeš među simpatičnim članovima zasigurno čuti efikasne savjete kako se trgnuti i krenuti bez zadrške prema svim ciljevima i snovima koje imaš!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se