fbpx
Umjesto beskrajnog roštiljanja na ručniku, aktivan godišnji odmor!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-08-06T175812.771
Lifestyle Predloženo

Umjesto beskrajnog roštiljanja na ručniku, aktivan godišnji odmor!

Iako je u Hrvatskoj uvriježeno da godišnji odmor treba provesti prije svega ležeći satima na plaži upijajući tamnu boju kože, postoje korisniji i zabavniji načini kako uživati u svojim slobodnim danima…

“Kad ćeš na more?”, pitanje je bez kojeg nema razgovora u našoj zemlji, čim se približe topli ljetni dani i doba godišnjih odmora.

Istina je, odlazak na obalu može biti zaista pravi izbor, jer čeka te tamo mirisni i čisti zrak, kao i osvježenje uz prekrasno Jadransko more te povjetarac koji ga okružuje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-06T173903.937

No, je li zaista idealan godišnji odmor ležanje na ručniku od jutra do mraka, uz legendarno hrvatsko roštiljanje na jakom suncu? Tijelo nam možda treba vitamin D, ali ne u toj količini, jer UV zračenje je postalo toliko jako da se s njim više nije za igrati.

Ono što zapravo trebaš, pogotovo ako si u fazi izgradnje tijela i kontrole tjelesne težine, aktivan je odmor! Da, to je ono kad se godišnji ne svodi na izležavanje između apartmana i ručnika, već uključuje i fizičko kretanje, na kojem će ti tvoji mišići biti zahvalni i u tih desetak dana sigurno neće propasti mjeseci truda oko mršavljenja, već će rezultati biti dodatno unaprijeđeni…

Kako učiniti godišnji odmor aktivnim?

Postoji nekoliko očitih rješenja kako protegnuti noge i ruke te izaći iz svijeta beskonačnog roštiljanja. Naravno, prvo pada na pamet ulazak u vodu i plivanje. Čak i ako nisi netko tko može s lakoćom preplivati olimpijski bazen, već održavanjem u dubokoj vodi i laganim plivanjem aktivirat ćeš brojne mišiće i trošiti kalorije.

Popularni “picigin” također može biti koristan za izgradnju tijela, a da se pritom ne moraš odreći svoje privrženosti plaži. No, treba ga igrati angažirano, s konstantnim kretanjem i bacanjem za lopticom, a ne samo čekati da ti dođe na ruku, jer u tom slučaju samo ćeš izgorjeti na suncu, a kalorije će ostati nepotrošene.

Odbojka na pijesku još je jedan sport uvijek dostupan na plaži, a pogodan je za druženje, kao i za izgradnju tijela. Što je manje igrača na terenu, to će potrošnja energije biti veća, kao i korist od ove sportske aktivnosti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-06T174604.837

Aktivan odmor može se odvijati i izvan plaže. Već istraživanje grada i okolice može biti odlična fizička aktivnost, jer uključuje sate i sate hodanja. Samo pazi na redovito unošenje tekućine u tijelo i biraj doba dana kada nije pakleno vruće.

Takve šetnje mogu biti itekako ispunjavajuće ako se odvijaju među arhitektonskim ljepotama i prekrasnim krajolicima pa ti neće biti žao što se odričeš plaže, a posebno je uzbudljivo ako ova aktivnost uključuje penjanje uzbrdo, bilo da se radi o stepenicama ili rekreativnom planinarenju.

Pogodnih lokacija je bezbroj na hrvatskoj i drugim sredozemnim obalama, a donose mnogo zadovoljstva kad ih osvojiš, dok jamče i kalorijski deficit, ako ih kombiniraš s mediteranskom prehranom, baziranoj na ribi, plodovima mora i osvježavajućim ljetnim salatama i povrću…

Pravi trening uvijek možeš nositi sa sobom

Za one koji žele tvrdoglavo ustrajati na roštiljanju, imamo ipak dobru vijest. U današnje vrijeme moguće je zapravo kombinirati ljubav prema izležavanju na plaži, a da pritom svejedno odradiš kvalitetnu tjelovježbu i zadovoljiš potrebe svojih mišića.

Kako? Zahvaljujući brzim i efikasnim treninzima koji uključuju tek korištenje težine vlastitog tijela ili jednostavne rekvizite, poput elastičnih traka i girje. Odraditi ih možeš u samo pola sata u svojem apartmanu, ali i na otvorenom, da doživljaj toplog ljeta bude potpun! 

Što uključuje takva tjelovježba? Rad na svim ciljanim mišićnim skupinama, intenzitetom koji najbolje odgovara tvojim postavljenim ciljevima.  A to postaje izuzetno lako i praktično, ako stručnjak koji ima fitnes u malom prstu pripremi online treninge za tebe!

Ne snalaziš se u svijetu tjelovježbe i ne znaš od kuda krenuti? Treba ti dodatna pomoć oko ljetnih treninga, nešto što će dignuti tvoju izgradnju tijela na višu razinu? Fali ti netko tko će te znati motivirati? Onda imam za tebe nešto što će ti se svidjeti!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i fitnes trener s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju bogatog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu koju kada kroz online treninge prilagodimo tvojim karakteristikama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze.

Zvuči zanimljivo? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se