Tjelovježba na otvorenom – lijek za tvoju dušu i tijelo!
Fitness Predloženo Top

Tjelovježba na otvorenom – lijek za tvoju dušu i tijelo!

Topli mjeseci idealni su za odrađivanje treninga na otvorenom, u prekrasnom prirodnom okruženju koje će pozitivno djelovati na tvoju psihu, jednako kao i na tvoje mišiće…

Živimo u zemlji u kojoj postoje četiri godišnja doba, što znači da ne možemo svih 365 dana u godini uživati u toplom vremenu i bezbrižnim aktivnostima na otvorenom. Baš zato treba iskoristiti ljetne mjesece, idealne za fizički aktivan stil života, pun različitih aktivnosti na svježem zraku.

Da, upravo ljeto nam daje priliku da radimo na svojim mišićima i trošimo kalorije u prirodnom okruženju, prije svega u jutarnjim i večernjim satima kada vrućina još nije na svom vrhuncu.

A nije uopće loša ideja svoje treninge tijekom ljeta u potpunosti preseliti iz vlastitog doma negdje u prirodu, jer time ne samo što ćeš kvalitetno raditi na učvršćivanju kritičnih dijelova tijela, već ćeš doživjeti i iskustvo koje će mnogo značiti za tvoje mentalno zdravlje…

Priroda opušta i poboljšava koncentraciju

Jedan od najvećih problema dok vježbamo u teretani ili vlastitom prostoru svakako je napetost koju osjećamo, kao i distrakcije sa svih strana.

Da, tu je mobitel na kojeg stalno imamo potrebu baciti pogled, kao i televizor, tablet i kompjutor, dok će ti u nekoj javnoj vježbaonici pažnja vjerojatno bježati na druge osobe ili ćeš čak osjećati nelagodu koja će kvariti tvoje izvođenje vježbi.

Ako pak odeš na otvoreno, pogotovo ako se radi o prirodi, šanse da ćeš se opustiti i koncentrirati isključivo na vlastite pokrete znatno su veće.

Da, taj užurbani stil života koji remeti koncentraciju u velikoj je mjeri povezan s urbanizmom, zbog čega izlet izvan grada u svrhu tjelovježbe može biti pravo rješenje za tebe, pogotovo ako imaš problema s fokusom na vlastiti trening, odnosno s napetošću koja ti ne dopušta da na pravi način odradiš sve zacrtano…

Izbacivanje stresa ključno za zdravlje

Znamo da je tjelovježba jedan od najboljih načina kako iz sebe izbaciti negativnu energiju, nakupljenu zbog stresa uzrokovanog poslovnim i privatnim izazovima, odnosno pretjerano ubrzanim stilom života.

Ako odlučiš odraditi trening na otvorenom izbacivanje stresa bit će još učinkovitije, bilo da se radi o kardio tjelovježbi, radu na mišićnoj snazi, izdržljivosti ili možda istezanju.

Da, čim čuješ šum vjetra, pjev ptica, žubor jezera ili valove mora, iz tebe će početi izlaziti sve ono ružno što se nakupilo, što puno pomaže ako želiš zadržati dugoročno mentalno zdravlje. Dodaj svemu tome mnogo znoja i zanimljiv set vježbi spojenih u izazovnu cjelinu i imaš sve potrebno da potrošiš kalorije, izbaciš stres, učvrstiš tijelo i osiguraš si dug i miran san tijekom noći…

Ne moraš ostaviti mobitel doma

Već smo spomenuli da nam moderna tehnologija može biti uteg, zbog koje se katkad ne možemo na pravi način koncentrirati na tjelovježbu, a može nam izazvati i stres, pogotovo ako stalno stižu nekakve notifikacije.

Međutim, pametni telefon može biti i prevaga na tvom putu prema zdravom organizmu i skladnom tijelu pa nema razloga da ga ostaviš doma, svaki put kad planiraš trening na otvorenom. Naime, ušli smo u novo doba fitnessa, u kojem postoje aplikacije koje će ti osigurati perfektan plan vježbi, kreiran na temelju tvojih fizičkih karakteristika i ciljeva.

Potrebna ti je samo prostirka za vježbanje i eventualno neki jednostavni rekvizit poput elastične trake, da uz zdravu volju i malo entuzijazma imaš sve potrebno za odraditi fantastičan trening. Naravno, pod uvjetom da znaš što radiš i koristiš onaj app koji je nastao kao plod rada ozbiljnog fitness trenera, profesionalca u kojeg se možeš u potpunosti pouzdati.

Danas je potrebno samo malo kreativnosti da se spoje zdrave navike i uživanje u opuštajućem okruženju poput parka, obližnjeg jezera, vlastitog vrta ili dvorišta. To nam se posebice pokazalo korisnim u doba pandemije kad nam je vlastiti dom postao i ured, i vježbaonica i učionica. 
Stoga, ako voliš ili planiraš zavoljeti tjelovježbu potreban ti je samo mobilni telefon, prostirka i par jednostavnih rekvizita.

Divno je što usput možeš vježbati i na otvorenom ili tamo gdje ti srce želi.

Bitno je da trening ide svuda s tobom, te da ti ne ostavlja prostor za izgovore. Baš u tu svrhu sam razvio BudiFit mobilnu aplikaciju s kojom ćeš uvijek biti fit i u pokretu, bilo da si u okruženju svoga doma ili negdje na otvorenom.

Aplikacija pruža treninge i s vlastitom težinom tijela ili bodyweight treninge, tako da i ako nemaš neke pomoćne rekvizite kvalitetan trening neće ni ne mora izostati.

Ukoliko želiš napraviti neku promjenu, a ne znaš kako prijavi se na free trial i isprobaj aplikaciju bez ikakve obveze.

Potrebno je samo malo volje i odvažnosti.

Usudi se uspjeti!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se