Kako izbjeći skupljanje blagdanskih kilograma
adult-1854191_1280
Fitness Herbalife Lifestyle Mršavljenje Ostalo Rezultati Zdrava prehrana Zdravlje

Kako izbjeći skupljanje blagdanskih kilograma

Opet je ono doba u godini! Blagdanska sezona se približava i svi znamo što to znači – proslave, godišnji, i hrana! Nažalost, iako su ove blagdanske aktivnosti odlične za naš duh, često nam odmažu ili sprečavaju na putu ostvarivanja zdravstvenih i fitness ciljeva.

Nerijetko skupimo toliko kilograma tijekom blagdana, da je jednostavnije odustati i tješiti se da ćemo biti bolji u novoj godini. Time si dozvoljavamo da se prepustimo slastima u tjednima prije nego Novogodišnje odluke stupe na snagu.

Možda ste cijele godine naporno radili na ostvarivanju vaših zdravstvenih i fitness ciljeva i htjeli bi si dati malo oduška za vrijeme blagdana. Ili ste osoba koja zapravo još nije započela s planom prehrane i vježbanja, ali ste si obećali da od 1.1. krećete na put zdravlja.

Bez obzira na kojem ste dijelu puta, predstavljam vam sljedeći izazov: Što ako bi ovu blagdansku sezonu pretvorili u najzdraviju ikad? Da, dobro ste vidjeli. Možda vam se ideja čini radikalnom za ovo razdoblje, ali što ako bi samo pokušali održati zdravi stil tijekom blagdana umjesto da se razuzdate?

Zamislite koliko bi to bilo fantastično – zatvoriti sezonu blagdana s istom kilažom? Dok će ostatak svijeta dočekati 1. siječnja spreman na dramatične odluke zato što su malo previše uživali u blagdanima, vi ćete jednostavno nastaviti svojim putem – kako bi to bio dobar osjećaj?

No, kako ćete spriječiti skupljanje blagdanskih kilograma? Ne brinite, neću vam reći da izbjegavate proslave i sjedite kod kuće! Radije ću vam dati par savjeta s kojima ćete ove blagdane pretvoriti u najzdravije ikad!

Kako izbjeći skupljanje blagdanskih kilograma – 9 zdravih, zabavnih i slavljeničkih savjeta!

Nema “štednje” kalorija. Nemojte smanjivati porcije ili gladovati cijeli dan kako bi mogli partijati noću. Preskakanje doručka i ručka nije dobar način za izbjegavanje skupljanja kilograma. Zapravo, ako ćete cijeli dan gladovati, vjerojatno ćete pojesti dvostruko više kad konačno stignete na proslavu, samo zato što ste bili stvarno gladni! Uz to, mogli bi se suočiti sa padom šećera, nedostatkom energije ili gubitkom koncentracije – a to baš i nije recept za zabavnog gosta.

Jedite užine bogate proteinima; prije izlaska probajte s proteinskim napitkom, tvrdo kuhanim jajetom, ili šakom oraha. Ublažavanje gladi sa zdravim grickalicama održati će vas sitima i pomoći da kasnije ne jedete prevelike porcije.

Pokušajte sa “kružnim” pristupom. Iskoristite blagdanske proslave za druženje s prijateljima. Kružite i nemojte stajati predugo – definitivno nemojte stati pokraj stola s hranom! I hodanje je vježbanje – što se više krećete, to bolje.

Plešite! Opustite se i isplešite višak kalorija. Dodatni bonus je da vrijeme provedeno u plesu neće biti vrijeme provedeno za stolom – i istovremeno ćete se dobro zabavljati s prijateljima!

Održavajte rutinu. Nemojte preskakivati treninge samo zato što ste na godišnjem. Najbolje bi bilo da uopće ne mijenjate vašu rutinu vježbanja. Znam da je tijekom blagdana vrlo lako zaboraviti na zdrave navike, ali kad bi barem nastavili s vježbanjem, bilo bi lakše spriječiti skupljanje kilograma.

Oprez s pićem. Pokušajte piti što manje slatkih pića. Ne bi vjerovali koliko se kalorija krije u bezazlenom punču, sa ili bez alkohola. Voda je dobra za hidrataciju.

Iskoristite vrijeme. Ako ste u gužvi, pokušajte odraditi 10-minutni trening ujutro, i onda ga ponoviti prije spavanja. Jednostavne vježbe u intervalima pomoći će vam potrošiti dio kalorija i održati vas u formi tijekom blagdana.

Nemojte kupovati putem interneta. Kupovinom na internetu i sjedenjem pred računalom nećete potrošiti jednaku količinu kalorija kao prilikom tradicionalnog šopinga. Šetnja po dućanima i nošenje vrećica ili kutija također se računaju kao trening, zato krenite u trgovinu!

Svaka minuta se broji. Tražite prilike za aktivnost svakog dana. Koristite stepenice, krenite u dio parka koji je najudaljeniji od trgovine, izađite u šetnju ili na grudanje!

Započnite danas. Nemojte čekati na 1.1. kako bi plan proveli u djelo. Što prije započnete aktivnu i zdravu rutinu, prije ćete početi ostvarivati ciljeve za vaše zdravlje. Ima li bolji dar od toga?

Koji su vaši najdraži blagdanski trikovi? Slobodno podijelite u komentarima!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!