fbpx
5 načina kako zaustaviti utapanje u kolotečini koje ti ne dopušta da kreneš naprijed!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-03-29T064549.685
Lifestyle

5 načina kako zaustaviti utapanje u kolotečini koje ti ne dopušta da kreneš naprijed!

Bilo da je tvoj cilj smršaviti prije ljeta, povećati mišićnu masu ili nešto sasvim treće, morat ćeš u 2022. godini izaći iz svoje kolotečine i promijeniti svoju svakodnevicu. Evo nekoliko savjeta kako se pokrenuti!

Život možda nije uvijek uzbudljiv i zanimljiv, no ako ti svaki dan izgleda potpuno isto kao prethodni i osjećaš duboku zakopanost na istom mjestu, onda je vrijeme nešto promijeniti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-29T061300.662

Ako želiš poboljšati svoj život i kreirati ljepšu budućnost, upadanje u kolotečinu jedan je od najvećih problema na tom putu. Radi se o posebnom psihičkom stanju u kojem iz dana u dan hladno i automatizirano ponavljaš iste stvari i ideš na ista mjesta, obično na relaciji kuća – posao, uz eventualnu birtiju kao usputnu stanicu.

Takva životna jednoličnost nije nikakav problem ako te to čini sretnom osobom, no što ako te to ne zadovoljava i misliš da možeš drukčije i bolje, no tvoja zakopanost ti to ne dopušta? Onda se moraš trgnuti, a evo 5 savjeta kako razbiti kolotečinu koja te guši i napokon se osloboditi!

Napravi nešto što nikad prije nisi

Najbolji lijek protiv kolotečine su nove i nepoznate stvari. Jednostavno ubaci u svoj tjedni plan nešto što nikad prije nije zaživjelo u tvom životu, a u tebi već dugo budi strast i euforiju.

Da, bit će to izlazak iz zone komfora i putovanje u nepoznato, ali ako se baš ne radi o skoku s nebodera bez padobrana ili bilo čemu sličnom što se protivi zdravom razumu, nemaš razloga za brigu. U početku ćeš osjećati neugodu, ali vidjet ćeš da će ti život odmah postati sadržajniji i uzbudljiviji.

Upoznaj nove ljude

Društvena smo bića i naša okolina ima značajan utjecaj na našu svakodnevicu. Ako se stalno družiš s istim, ne pretjerano kreativnim ljudima, a vaši razgovori i stvari koje zajedno radite se nikad ne mijenjaju, možda nije loše ubaciti pokoju novu osobu u svoj život koja će donijeti osvježenje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-29T061746.342

Bezbroj je različitih načina kako upoznati nekog novog i ne mora to uvijek biti osoba suprotnog spola. Nova poznanstva i prijateljstva čekaju te na Internetu, ali i u stvarnom životu, zahvaljujući različitim interesnim grupama kojima se možeš pridružiti. Gdje ćeš potražiti nove poznanike svakako će ovisiti o tome što te veseli i na kojem području želiš naći sebi slične ljude.

Posjeti novo mjesto

Jedno od najboljih načina za razbiti kolotečinu svakako je putovanje. Ne, ne govorimo o onom dosadnom putovanju koje se svodi na roštiljanje na suncu i lijeno razvlačenje između ručnika i apartmanske sobe, nego o pravoj pustolovini.

Što egzotičnije, to bolje. Susret s potpuno novom kulturom ili s ljudima iz različitih dijelova svijeta na fantastičan nas način obogaćuje i izbacuje dugoročno iz svake kolotečine u kojoj smo se prije toga nalazili.

Smisli dugoročan plan

Nekad je najbolji lijek protiv jednoličnosti zapravo – dobar plan. Da, ljudi koji su duboko u kolotečini zapravo nikad ništa ne planiraju, već dopuštaju da im svaki dan izgleda potpuno isto.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-29T062116.150

Čak i ako imaju planova, nikad ih ne provode u djelo. Ti im se nemoj pridružiti. Razmisli do čega ti je najviše stalo i smisli dugoročnu strategiju kako to ostvariti. Strastveno se posveti tome i veseli se svakodnevnom izazovima koji stoje na putu prema cilju. Što više izazova i malih pobjeda, to manje kolotečine!

Radi iz dana u dan na sebi

Život nikako ne može biti jednoličan i dosadan ako za svoj cilj postaviš konstantno napredovanje i rad na sebi. Učenjem novih stvari, usvajanjem novih vještina i poboljšavanjem svih aspekata sebe ne samo što ćeš dobiti ogromnu količinu samopouzdanja, već ćeš i uništiti kolotečinu koja te u prošlosti mučila, a i imat ćeš neiscrpnu zanimaciju pred sobom.

Baš zbog toga jedna od najboljih stvari za razbijanje kolotečine rad je na izgradnji vlastitog tijela. Bilo da kao cilj postaviš kontrolu vlastite težine, uvršćivanje pojedinih dijelova tijela ili tek poboljšanje zdravstvene slike organizma, pred tobom je pregršt uzbudljivih izazova koji će iz tjedna u tjedan tražiti tvoju najbolje verziju i pomoći ti da kreneš naprijed, u ljepšu budućnost.

A u FIT LifeStyle zajednici na Fejsu, među našim simpatičnim članova upoznat ćeš nove zanimljive ljude i čuti puno korisnih savjeta o prehrani, tjelovježbi i mentalnom pristupu radu na sebi. Zato se pridruži što prije i uživaj u novom ugodnom okruženju, u kojem ćeš biti jako daleko od bilo kakve kolotečine!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se