fbpx
Zašto baš vikend može biti ključ uspjeha tvoje izgradnje tijela?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-07-02T230155.130
Lifestyle

Zašto baš vikend može biti ključ uspjeha tvoje izgradnje tijela?

Iako mnogi vikend vide kao vrijeme opuštanja i otpuštanja kočnica, upravo subota i nedjelja mogu na najbolji mogući način pomoći tvojoj misiji fizičke transformacije…

Kad će više taj vikend!? Misao je to koja ti prolazi kroz glavu vjerojatno već u ponedjeljak na radnom mjestu, a u četvrtak ti je već svega dosta i spremaš raspašoj za petak popodne!

Istina je, vrijeme vikenda prilika je da se malo opustimo i uživamo u slobodnim danima koje smo itekako zaslužili, a to opuštanje ponekad uključuje i potpuno popuštanje kočnica.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-02T221317.228

Nema sumnje, treba si dati malo oduška, no ako si u procesu mršavljenja ili učvršćivanja svog tijela, baš vikend je razdoblje u kojem prijeti opasnost upropaštavanja svega dobrog napravljenog kroz tjedan, u slučaju da potpuno izgubiš kontrolu.

Baš iz tog razloga donosimo mali vodič koje greške izbjeći vikendom i kako tijekom subote i nedjelje dići izgradnju svog tijela na još viši nivo…

Umjesto ljenčarenja, fizička aktivnost

Vjerojatno najveća pogreška je vikendom se zavući među svoja četiri zida, zamotati u dekicu i provesti ga pred televizorom.

Ok, ako je vani temperatura ispod nule, za to još i ima nekog opravdanja, no život je definitivno prekratak za provođenje slobodnih dana na takav način i treba se – pokrenuti!

Sjedenje po kafićima je već malo bolje od toga, ali neće usrećiti tvoje tijelo. Kretanje je pak pravi izbor zbog kojeg nećeš požaliti!

Bilo da odlučiš dio vikenda provesti u planinarenju, vožnji bicikla, dugoj šetnji kroz prirodu ili nečem drugom što uključuje fizičku aktivnost, značajno ćeš pomoći učvršćivanju svog tijela, kao i postizanju kalorijskog deficita, svojim aktivnim stilom života…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-02T230545.938

Više vremena za zdravu i ukusnu prehranu

Nema ništa loše vikendom se nagraditi ponekim slatkim zalogajem, pogotovo ako je kroz tjedan tvoja dijeta bila perfektna, no sve pada u vodu u slučaju da subotom i nedjeljom u potpunosti prestaneš paziti što jedeš, jer na taj ćeš način nadoknaditi sve izgubljene kalorije u prethodnih pet dana.

Da, baš vikendom i na godišnjem odmoru se najčešće nabijaju kilogrami, što je pomalo bizarno, jer to su dani kad imaš najviše vremena pripremiti zdrav i ukusan obrok te u njemu u miru uživati.

U svakom slučaju, treba pokušati iskoristiti upravo završni dio tjedna za pripremu hrane bogate svim ključnim nutrijentima, od proteina, minerala i vitamina do zdravih ugljikohidrata i esencijalnih masti.

Nagradi se onim jelima kojima se zbog nedostatka vremena ne možeš posvetiti na pravi način tijekom radnog tjedna, a znaš da će ti donijeti i zadovoljstvo i pozitivan efekt na tvoje tijelo te cjelokupni organizam.

Naravno, nema ništa loše ni u tome da vikendom ideš po restoranima. Imaj samo na umu da ćeš u gotovo svakom jelovniku pronaći i zdrave niskokalorične namirnice pa ne moraš baš svaki put navaliti na masne specijalitete i industrijski obrađenu hranu, uz koju dobivaš malo energije i puno nepotrebnih muka s probavom…

Prilika za rad na sebi

Što je najvažnije, upravo kad nemamo obaveza možemo na najbolji način unaprijediti sebe i raditi na boljoj budućnosti. Ako nemaš dogovorena druženja, posveti se vikendom upravo tome!

Rad na sebi može uključivati specifičnu tjelovježbu i besprijekornu ishranu, ali i kovanje planova za dane koji dolaze i brušenje vještina u različitim aspektima svog života.

Svaki napredak donosi vjeru u sebe i olakšava tvoju svakodnevicu, uključujući i tvoju kontrolu tjelesne težine te uspješno učvršćivanje i izgradnju tijela.

Baš zato iskoristi vikend da postaneš još bolja verzija sebe. A ako tvoje aktivnosti tijekom slobodnih dana uključuju i one stvari koje definitivno ne pomažu ostvarivanju planova vezanih uz izgradnju tijela, pobrini se barem da prevlada – umjerenost.

Kako to provesti u realnost? Najbolji savjet svakako ćeš dobiti u našoj FIT LifeStyle grupi na Fejsu. Pridruži se simpatičnim članovima koji su već svašta prošli na putu do svoje uspješne transformacije i jedva čekaju podijeliti s tobom svoja iskustva i dati ti pokoji vrijedni savjet!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se