fbpx
Ne treba ti olimpijsko jezero da veslanjem učvrstiš i oblikuješ svoje tijelo!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-08-25T090118.079
Fitness Predloženo

Ne treba ti olimpijsko jezero da veslanjem učvrstiš i oblikuješ svoje tijelo!

Veslanje se u Tokiju potvrdilo kao najtrofejniji hrvatski olimpijski sport, a dobrobiti ove zdrave aktivnosti možeš iskoristiti i ti, čak i bez čamca i jezera…

Ponovo smo ovog ljeta uživali u uspjesima braće Sinković i Damir Martina, a hrvatsko veslanje u Tokiju je stiglo do svoje sedme osvojene medalje, više nego što imamo u ijednom drugom sportu na ljetnim Igrama.

Nema sumnje, takvi rezultati sigurno će potaknuti mnoge da krenu putem naših legendarnih veslača, koji u pravilu treniraju dvaput dnevno i troše ogroman broj kalorija, radeći na svojoj snazi i izdržljivosti.

Međutim, veslanje može biti jednako fantastična aktivnost i za rekreativce. Danas ti zapravo ne treba ni čamac ni jezero ako želiš oblikovati tijelo u stilu Sinkovića, jer postoji ergometar, sprava koju svaka ozbiljna teretana ima u svojem prostoru, a sve više ljudi nabavlja je i za kućnu upotrebu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-25T091635.272

Istina je, ako mu se posvetiš, ergometar zaista može biti tvoje tajno oružje pri izgradnji tijela, a pokazao se i kao vrlo učinkovit pri kontroli tjelesne težine. Što je najbolje, aktivirat će čak 90% tvojih mišića tijekom treninga pa ako imaš priliku, isplati ga se iskušati…

Kako ergometar djeluje na tvoje tijelo?

Uz veslački simulator iliti ergometar dobro ćeš protegnuti svoje mišiće nogu, pogotovo bedrene mišići kao i gluteuse, koji su ključni za izvođenje efikasnog i pravilnog veslačkog pokreta.

Pri veslanju također intenzivno rade i trbušni mišići, kao i mišići leđa, a besposlene nisu niti ruke, čiji mišići nadlaktice i podlaktice sudjeluju pri pokretu, no u manjem intenzitetu nego što nam se možda čini kada gledamo vrhunske veslače u akciji.

Veslanje je kao stvoreno za povećanje vlastitih plućnih i srčanih kapaciteta, zbog čega može svakako poslužiti i kao prevencija kardiovaskularnih i dišnih bolesti.

Ovaj sport koji je na rekreativnoj razini vrlo zdrav oslobodit će te od stresa, a ako treninge prakticiraš u jutarnjim ili ranim popodnevnim satima, osigurat će ti također miran i ugodan san, što je izuzetno važno za mišićni rast i oporavak, kao i normalno mentalno funkcioniranje sljedećeg dana.

Naglasiti treba kako se upravo veslanje pokazalo kao jedna od najboljih aerobnih aktivnosti pri mršavljenju. Potrošnja kalorija u rangu je s trčanjem, ali pri veslanju se na još kvalitetniji način oblikuje tijelo i radi na baznim mišićima, što svi oni koji preferiraju džoging moraju nadoknaditi dodatnim treninzima.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-25T091110.492

Kvalitetan plan tjelovježbe na ergometru može biti pravi put ka kontroli tjelesne težine, pogotovo ako kroz tjedan kombiniraš treninge manjeg i većeg intenziteta te se kroz mjesec ili dva disciplinirano držiš zacrtanih planova…

Nauči tehniku i ustraj u redovitoj tjelovježbi

Ako ideš do kraja, veslanjem se spržiti može čak 800 kalorija u sat vremena, no početnik se prije svega treba fokusirati na pravilno izvođenje tehnike.

Pri treningu na ergometru tehniku je savladati ipak značajno lakše nego u čamcu, jer ne moraš misliti na ravnotežu ni putanju kroz vodu, a znamo također da se olimpijski veslači utrkuju “u rikverc”, što neće biti tvoj problem, jer ćeš imati ekran ispred sebe sa svim potrebnim informacijama i planiranim ciljem u vidnom polju u svakom trenutku.

Dakle, veslanje je jedan odličan trening izdržljivosti i snage, koji je zahvaljujući modernoj tehnologiji danas dostupan praktički svakome.

Naravno, riječ je o tek jednom od načina tjelovježbe kojoj se možeš posvetiti, a na tebi je da pronađeš trening po vlastitom ukusu, neki koji je po mogućnosti u isto vrijeme i jednostavan i efikasan. Tome dodaj nutritivno bogatu prehranu i ozbiljan mentalni pristup pa imaš sve što je potrebno da dođeš do željenih rezultata još ove godine.

A ako želiš već u sljedećih 90 dana najlakšim mogućim putem do tjelesne preobrazbe, bez vlastitih krivih procjena i povremenih frustrirajućih kriza, onda je najbolja odluka potražiti podršku nekog tko ima bogato znanje iz fitnesa i nutricionizma. Nekog poput mene, tko jedva čeka da ti pomogne i promijeni svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim karakteristikama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se