fbpx
Najučinkovitije mršavljenje – kako zapravo izgleda perfektno skidanje kila?
Mršavljenje Predloženo Top

Najučinkovitije mršavljenje – kako zapravo izgleda perfektno skidanje kila?

Tko ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom obično traži najbrži, najsigurniji i najlakši put do uspješnog mršavljenja, a to može biti isključivo uravnotežena prehrana, pojačana zdravom fizičkom aktivnošću.

Znamo da višak masnih naslaga na trbuhu, stražnjici i bedrima izaziva frustraciju, jer negativno utječe na tvoj oblik tijela, kao i na fizičku kondiciju, snagu te izdržljivost.

No, problem je i veći, jer ljudi s prekomjernom težinom podložniji su brojnim različitim oboljenjima, uključujući ona povezana s krvožilnim sustavom, koja su zapravo najopasnija za tvoj život. Dodajmo tome probleme s probavom, kostima i zglobovima, da postane jasno koliko je bitno držati kilažu pod kontrolom, ako ti je stalo do dugoročne vitalnosti.

Baš zbog toga svi kojima je stalo do sebe i svog zdravlja žele uspješno izgubiti višak kila, a sasvim je prirodno i ljudski da ih pritom zanima najučinkovitije mršavljenje, odnosno ono koje donosi najlakši, najbrži i najsigurniji put do uspjeha.

No, tu postoje brojne zamke u koje možeš upasti, jer ogromna je razlika između zdravog i nezdravog mršavljenja, a tvoji rezultati mogu biti kratkog vijeka ili zaista trajni, što također nije svejedno…

Izbjegni radikalne strategije i sektaštvo

Mislim da se slažemo da najučinkovitije mršavljenje ne može biti ono koje će ti pogoršati zdravlje ili te dovesti do toga da izgubljenu kilažu par mjeseci kasnije vratiš ili čak premašiš.

Baš to dobivaš ako prihvatiš radikalne ideje o mršavljenju, koje od tebe traže pretjerano mali dnevni unos kalorija ili izbacivanje u potpunosti nekog nutrijenta, poput ugljikohidrata kojeg neki neopravdano krive za sve negativno što se događa u ljudskom tijelu.

Naići ćeš na one koji ti obećavaju 5, 10 ili čak 20 izgubljenih kilograma mjesečno, ali moraš znati da je to prilično optimistično i da nije svejedno koje ćeš metode pritom koristiti. Ne samo što vrlo brz gubitak kila može dovesti do fenomena “viseće kože”, već te može učiniti da se osjećaš iscrpljeno, bolesno i mentalno frustrirano.

Do toga dolazi kada tvoja hrana ne sadrži dovoljnu količinu hranjivih tvari, prijeko potrebnih kako bi organski sustavi u tvom tijelu besprijekorno funkcionirali. To se može dogoditi zbog radikalnog posta ili jednolične prehrane, a najgore je što se početni impresivni rezultati brzo ispušu i odjednom zapneš, nakon čega dolazi do pucanja, raspada sistema i odustajanja od svega te debljanja do još veće razine nego što je bilo na samom startu tvoje avanture s mršavljenjem.

A opravdanja onih koji se zalažu za radikalne metode mršavljenja uvijek su znanstveno neutemeljena i podsjećaju na sektaštvo. Zato ne daj da te takvi zavedu, svojim nerealnim i opasnim idejama.

Drugim riječima, najučinkovitije mršavljenje može biti samo ono koje je dugoročno održivo, odnosno donosi ti postepen napredak, zahvaljujući zdravim navikama koje ti neće biti problem zadržati u nastavku života…

Uzmi vremena i vuci razumne poteze

Ako želiš učinkovito smršaviti, tako da nakon postignutog cilja ne postoji bojazan da će se sve vratiti na staro, svakako je najbolja odluka odlučiti se za uravnoteženu prehranu i postepeno skidanje kila, kroz višemjesečno razdoblje.

To je ništa drugo nego ishrana pri kojoj ne odbacuješ niti jedan nutrijent, već ih unosiš u tijelo u ravnomjernom odnosu. To znači da će tvoja prehrana biti bogata proteinima, esencijalnim mastima i zdravim ugljikohidratima, a neće joj nedostajati niti vlakana, vitamina i minerala.

To možeš postići ako baziraš prehranu na redovitom konzumiranju voća, povrća, grahorica, integralnih žitarica, orašastih plodova te biljnih ili životinjskih izvora proteina, a slastice i industrijski obrađene namirnice poput fast fooda svedeš na minimum. Također je bitno da nikad ne jedeš iz dosade i da znaš stati kad osjećaš sitost, a to će svakako biti lakše ako jedeš hranjive namirnice uz koje osjećaj gladi brže nestaje.

A ako želiš zaista postići najučinkovitije mršavljenje, tada uravnoteženoj prehrani treba dodati i redovitu tjelovježbu. Stvar je vrlo jednostavna, što se više krećeš, to ćeš potrošiti više kalorija, zbog čega nikad ne propuštaj priliku prošetati se, penjati stepenicama ili upustiti u bilo kakve aktivnosti u kojima sudjeluju mišići.

Tu su naravno i jednostavni, a efikasni treninzi koji te dižu na jedan još viši nivo, jer pomoći će ti da učvrstiš kritične dijelove tijela te poboljšaš svoju ravnotežu, elastičnost, izdržljivost i kondiciju, a upravo to ti treba ako želiš da skoči tvoja energija i da se osjećaš odlično od rana jutra.

Dakle, uravnotežena prehrana u kombinaciji s efikasnom tjelovježbom jedina je prava formula za najučinkovitije mršavljenje, pogotovo ako imaš fitnes i nutricionizam u malom prstu i u svakom trenutku znaš što radiš.

Ako to kod tebe nije slučaj, i dalje nemaš razloga za brigu, jer sve što ti treba za impresivne rezultate nalazi se dostupno na tvom mobitelu. Naime, uz našu BudiFit mobilnu aplikaciju dobivaš svog osobnog trenera i detaljan plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, na temelju profesionalne procjene tvojih trenutnih mogućnosti. Tu su i savjeti koji odgovaraju na pitanja što jesti i što piti, koji zlata vrijede pri sastavljanju održivog plana prehrane.

BudiFit mobilna aplikacija nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, a i detaljno praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj sve prednosti BudiFit mobilne aplikacije!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se