slika

Ključevi za optimalni wellness

188
  1. Uravnotežite svoju prehranu

Trebali bi konzumirati dovoljno dobre hrane – šarenog voća i povrća , proteina , dobrih ugljikohidrata – i onoliko dobrih masti koliko je potrebno da hrana ima okus koji volite. Isto tako biste trebali razmisliti o uzimanju dodataka prehrani s vitaminima , mineralima i vlaknima , kako biste svom organizmu osigurali one hranjive tvari kojih nema u hrani koju jedete , a koje su potrebne za optimalan rad vaših stanica.

2. Redovito vježbanje

Redovitim vježbanjem možete postići da se osjećate najbolje što možete i da isto izgledate. Vježbanje koristi vašem srcu , oslobađa vas stresa i olakšava postizanje i održavanje tjelesne težine.

3. Pijte mnogo vode

Voda čini oko dvije trećine vašeg tijela. U prosječnom danu izgubite najmanje pola litre vode , čak i ako se ne znojite prekomjerno. Da biste se osjećali najbolje moguće , trebali biste svakodnevno popiti 6 do 8 čaša vode.

 

JESTE LI ZNALI ?

U glavne uzroke starenja kože spadaju izloženost sunčevom svjetlu , loša prehrana , premalo vježbanja , stres , neispavanost , zagađenje , pušenje i prekomjerno konzumiranje alkohola . Jednako je važno paziti na sebe izvana i iznutra .