fbpx
Zašto pažljivo biraš svoj make up, ali ne i ono što svakodnevno jedeš?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-06-18T144818.887
Predloženo Zdrava prehrana

Zašto pažljivo biraš svoj make up, ali ne i ono što svakodnevno jedeš?

Zanimljivo je kako na kvalitetu namirnica koje unosimo u sebe puno manje pazimo nego na kvalitetu nekih drugih proizvoda kojima također utječemo na naš fizički izgled…

Moderno je što bolje izgledati! To je definitivno jedna od glavnih pokretačkih misli društva u kojem trenutno živimo, što je dovelo do procvata industrije kozmetike i šminke, kao i estetske kirurgije te dermatologije.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-18T142022.476

No, zanimljivo je da u toj silnoj želji izabrati što bolje proizvode za uljepšavanje, bez obzira na njihovu cijenu, ostaje zanemaren onaj osnovni način kako poboljšati vlastiti fizički izgled, a to je zdrava i uravnotežena prehrana.

Istina je, mnogo je onih koji su spremni dići kredit i dati posljednji novčić za skupocjene kozmetičke tretmane te biraju samo ono najbolje od šminke, dok pritom pokušavaju uštedjeti novac na hrani i dodacima prehrani ili se jednostavno ne vode kvalitetom kao glavnim kriterijem pri izboru namirnica.

Pa zašto je to tako kad znamo da od dobre prehrane kreće i vanjska i unutrašnja ljepota? Bez brige, nije tvoja krivica. Situacija je kompliciranija nego što se čini i zaslužuje našu malu analizu…

Ne jedemo kvalitetno, jer nisam sigurni što je dobro

Kad govorimo o šminki i kozmetici, situacija je prilično jednostavna. Postoje brendovi koji su kvalitetni i daju dobre rezultate, a tako su postavljene i cijene. Ako želiš poboljšati svoj izgled korištenjem make up proizvoda, naravno da ćeš poželjeti kupiti ono najbolje.

Međutim, kod hrane je situacija kompliciranija. S jedne strane tu je zdrava hrana, bogata svim nutrijentima potrebnima tijelu, koja će ti dati sitost i pozitivno djelovati, kako na tvoj probavni trakt i krvožilni sustav, tako i na kvalitetu tvoje kože te tjelesnu težinu.

No, druge strane imamo hranu raskošne teksture i okusa koja izaziva ovisnost te stvara užitak koji od tebe traži da trpaš u sebe još i još. Radi se o industrijski obrađenoj hrani, pojačanoj aditivima kojima je cilj izazvati u tebi trenutačno zadovoljstvo, ali i dugoročne probleme, od onih probavnih do kardiovaskularnih, s manjkom energije i prekomjernom težinom kao dodatnim nevoljama. Masovno se proizvodi i to joj spušta cijenu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-18T142430.414

U tom svijetu u kojem se bolje reklamira ono što je nezdravo, a i daje nam određeno kratkoročno zadovoljstvo, nije takvo iznenađenje da mnogi kreću na krivi put i jedu ono što im ne donosi niti zdravlje niti dobar izgled, a ni emocionalno zadovoljstvo na duge staze.

Dakle, čini površno pomno birati skupocjeni make up pa pojesti nešto jeftino i slatko iz pekare, no kad pogledamo širu sliku, situacija je kompliciranija nego što se čini…

Znanje donosi sjajnu bazu za dobar izgled

U situaciji kada imamo unutarnju borbu u nama vezanu uz ono što ćemo pojesti, znanje o zdravoj prehrani bit će ključno pri našem izboru što ćemo unijeti u sebe i kako ćemo se hraniti.

Baš zbog toga važno je biti informiran te na temelju toga donositi odluke što, kada i kako jesti. A ono od čega svakako treba krenuti je činjenica da samo uravnotežena prehrana pojačana s redovitom fizičkom aktivnosti pridonosi cjelokupnom zdravlju organizma, čvršćem tijelu i održavanju optimalne tjelesne težine.

Što je najbolje, uz pravu prehranu neće ti biti potrebna tolika količina make upa i kozmetičkih zahvata!

Zdrave namirnice, bogate vitaminima, mineralima, vlaknima i ostalim ključnim nutrijentima utječu ne samo na oblik tvog tijela, već i kvalitetu kože te potiče mladenački duh i entuzijazam, kroz energiju koja će izbijati iz svake tvoje pore.

Zato moraš shvatiti da se onome što jedeš treba ozbiljno pristupiti kao i bilo čemu drugome do čega ti je stalo, a ulaganje u pravu prehranu može ti dugoročno uštedjeti novac na nekim sasvim drugim frontama, od kozmetike do liječničkih pregleda. Dakle, ishrana je baza svega dobrog što ti se može dogoditi u životu!

A ako želiš promijeniti svoju svakodnevicu, no nemaš znanje kako jesti zdravo i kvalitetno te kako fizičkom aktivnošću dati tijelu dodatni elan za svakodnevne izazove, obavezno se javi meni, treneru Kristianu.

Tu sam već 15 godina i nakon više od 1000 zadovoljnih klijenata koji su doživjeli uspješnu preobrazbu kroz moj plan prehrane i program treninga, znam da imam formulu uspjeha koja će pomoći i tebi. Ne srami se kontaktirati me, veselim se što ti mogu pomoći!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se