Inhalacija te može vratiti na pobjedničke staze ove zime!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2022-01-11T160310.085
Top Zdravlje

Inhalacija te može vratiti na pobjedničke staze ove zime!

Upala sinusa i problemi sa začepljenosti nosa mogu usporiti tvoju izgradnju tijela tijekom zime, no uz inhalaciju možeš skratiti vrijeme oporavka i brzo se vratiti u željenu formu…

Zima dolazi. Zapravo, već je došla, a s njom i pritisak na naše dišne organe, što zbog različitih virusa koji cirkuliraju zrakom, što zbog hladnog zraka koji može naškoditi onima najosjetljivijima, u danima kada se temperature spuste iznad nule.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-11T163543.716

Tada dolazi do svima poznate upale sinusa, kao i začepljenosti nosa koja je blago rečeno frustrirajuća i može pokvariti tvoje planove, pogotovo dok pokušavaš smršaviti i kvalitetno oblikovati svoje tijelo.

Za začepljenim nosom nemoguće je na pravi način odraditi tjelovježbu, a upala sinusa negativno će utjecati na bilo što čime se trenutno baviš.

Srećom, tegobe koje osjećaš itekako je moguće ublažiti, zahvaljujući svima dostupnoj inhalaciji, koja će blagotvorno djelovati na kritične dijelove tvojeg dišnog sustava…

Zašto je inhalacija zdrava?

Inhalacija je oblik liječenja dišnog sustava, koja se obično provodi tako što držimo glavu pokrivenu ručnikom iznad posude iz koje isparava vruća voda.

Možeš koristiti mehanički inhalator, ali i bilo kakvu posudu, ako znaš kako vruću paru poslati izravno na svoje lice i nos. A ovo su dobrobiti koje će uzrokovati:

  • odčepljuje začepljeni nos,
  • ublažava upalu sinusa,
  • smanjuje glavobolju,
  • širi krvne žile i olakšava protok krvi,
  • čisti lice od prljavština i olakšava njegu kože.

Olakšanje! To je osjećaj koji će izazvati dobra inhalacija, a ako je odradiš tri do četiri puta dnevno, tvoje tegobe počet će polako nestajati, a snaga i energija ponovo rasti.

Koji preparat najbolje djeluje pri inhalaciji?

Mnogo je različitih preparata koje možeš koristiti prilikom inhalacije, a mnogi preferiraju morsku sol otopljenu u vrućoj vodi, jer pozitivno djeluje na sluz i može učiniti nos prohodnim, brže nego što bi se to dogodilo prirodnim putem.

Tu su i ljekovite biljke. Kamilica se u Hrvatskoj najviše upotrebljava u tu svrhu, jer olakšava disanje i razrjeđuje nakupljeni sekret u dišnim putevima. No, koristi se pri inhalaciji i kadulja, koja će potaknuti izbacivanje sluzi.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-11T161152.038

Ne zaboravimo ni eterična ulja. Ulje čajevca i ravensare popularno je kao dodatak vodi prilikom inhalacije, a u posljednje vrijeme sve je više onih koji koriste ulje saro, jer ima snažna antibakterijska i antivirusna svojstva.

Što god da izabereš, kreni umjereno i prvo provjeri odgovara li tvojim dišnim putevima. A kad se navikneš na preparat, možeš ga duže i češće koristiti, kako bi mu i djelovanje bilo brže…

Strpljivo i odlučno nastavi naprijed

Prehlada, začepljen nos, upala sinusa i viroza svakako predstavljaju korak unazad dok pokušavaš svoju novogodišnju odluku o mršavljenju pretvoriti u realnost.

Inhalacija će svakako pomoći da se što brže vratiš u formu, ali ne zaboravi da se od tebe traži strpljenje, jer ako izgubiš snagu boreći se s upalom gornjih dišnih puteva, moraš tijelu dati vremena da dođe k sebi. A ako se radi o upali donjih dišnih puteva, od grla i bronhija do pluća, tada je potrebno još duže mirovati.

U svakom slučaju, ako se dogodi ovaj sasvim uobičajeni i normalni posrtaj tijekom zime, moraš na to pozitivno gledati, kao na još jedan izazov, koji je razumnim i optimističnim razmišljanjem moguće prevladati.

Radi se o kušnji, koja može uništiti tvoje planove o kvalitetnom oblikovanju tijela, no samo ako joj dopustiš. Zato je najbolja odluka strpljivo pričekati jačanje svog tijela i zatim postepeno vraćati na staro režim fizičkih aktivnosti i treninga, onaj koji te je usmjerio na pravi put, prije nego su se javili zdravstveni problemi.

Ako se osjećaš nesigurno nakon zimske viroze i ne znaš kako se vratiti izgradnji tijela, svakako je najbolja odluka potražiti stručnu podršku, nekog tko ima nutricionizam i fitnes u malom prstu te mu je tvoje zdravlje na prvom mjestu. Takav stručnjak dat će ti najbolje savjete kako nastaviti dalje, nezadrživo prema željenim ciljevima u novoj kalendarskoj godini. A dobra je vijest da će baš takvog naći ovdje!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se