11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-03-02T230727.669

Vježba Jumping Jack – Globalni simbol težnje ka zdravijem životu

135

Iako izuzetno jednostavna, tjelovježba poznata pod engleskim imenom Jumping Jack ima blagodati za svačije tijelo, a s vremenom je zbog svojih odlika postala čvrsta poveznica među svima onima koji prolaze preobrazbu prema zdravijem životnom stilu…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-02T231050.907-1

Ako ne uživaš u naporima i ne voliš tjerati sebe na bolno probijanje fizičkih granica vlastitog tijela, onda je za tebe idealan početak aktivnog životnog stila vježba Jumping Jack.

Riječ je o zaista jednostavnom tipu tjelovježbe pri kojoj nije potrebno koristiti nikakvu dodatnu opremu niti ti je potrebno puno fizičkog prostora, već samo vlastite ruke i noge koje koordiniranim pokretima aktiviraju i mnoge druge mišiće na tijelu.

Dakle, Jumping Jack se svodi na koordinirano skakutanje na mjestu, pri kojem noge izbacuješ u raznožni položaj, a ruke spajaš kod glave i zatim spuštaš na bokove, pritom pazeći na disanje. I tako u krug. Jednostavnije ne može biti!

Pa zašto je ova vježba postala tako popularna među svima onima koji rade na izgradnji vlastitih tijela? Mnogo je naravno razloga, ali prije svega zato što ju je lako uklopiti u mnoge različite vrste treninga…

Koje su koristi od vježbe Jumping Jack?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-02T230517.893-1

Ova vježba može se koristiti kao dio zagrijavanja, ali i ubaciti u trening visokog intenziteta, dok je neki čak i koriste kao samostalnu kardio vježbu, no tada bi trebala trajati barem 10 minuta.

Jumping Jack kojeg neki zovu i Jumping Jacks, jer uključuje više od jednog izvođenja, aktivira mišiće stražnjice, fleksore kukova i kvadricepse, a aktivni su i mišići ramena te trbušnjaka.

Koliko kalorija možeš sagorjeti s ovom vježbom? Stotinjak ako je izvodiš desetak minuta, pritom pazeći na doskoke i zdravlje vlastitih zglobova, što je izuzetno bitno ako isti pokret ponavljaš veliki broj puta u kratkom vremenu. Također je važno odraditi i zagrijavanje uoči vježbe.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-02T234526.492

Postoje i različite varijacije, s izbacivanjem nogu naprijed i nazad, spajanjem ruku ispred tijela pa čak i čučnjevima, ali čak i u svojim složenijim oblicima ova vježba ostaje vrlo jednostavna i namijenjena je zaista svakome…

Jumping Jack kao simbol težnje ka boljem zdravlju

Bezbroj je različitih korisnih vježbi koje možemo izvoditi, ali zanimljivo da je upravo Jumping Jack postao simbol težnje ka boljem zdravlju i prelaska na zdraviji životni stil.

Tajna je prije svega u jednostavnosti Jumping Jacka, kojeg mogu izvoditi gotovo svi koji žele aktivno živjeti i oblikovati svoje tijelo, a istraživanja su pokazala da također ima pozitivno djelovanje na zdravlje kostiju, dok pomaže i pri radu na eksplozivnosti te reguliranju krvnog tlaka.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-02T232617.620

Što je najbolje, riječ je vježbi koju je vrlo zabavno izvoditi u društvu, pri velikim grupnim treninzima ili zajedničkom aktivnom druženju prijatelja, bez obzira na fizičku spremu uključenih. Baš zato Jumping Jack ima vrijednu ulogu u povezivanju svi onih koji žele promijeniti svoj život, radeći na poboljšanju cjelokupnog zdravlja svog organizma.

A ako se želiš povezati s majstorima Jumping Jacka, ali i upoznati s mnogim drugim efikasnim vježbama, idealnima za mršavljenje ili izgradnju mišića, svakako se uključi u našu BudiFit grupu na Facebooku, gdje te čekaju kreativni savjeti naših uvijek aktivnih članova.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-02T233312.011

A ako pak tražiš program online treninga od 90 dana po svom ukusu, s personaliziranim planom prehrane i mentalnom podrškom, onda se javi meni, treneru Kristianu i u sljedeća tri mjeseca na elegantan način pretvorit ćemo tvoje ciljeve u realnost!