fbpx
Prednosti jutarnje tjelovježbe u vrućim ljetnim mjesecima!
Fitness Predloženo

Prednosti jutarnje tjelovježbe u vrućim ljetnim mjesecima!

Iako je trening dobrodošao u bilo koje doba dana, dok pokušavaš na pravi način izgraditi svoje tijelo, jutarnja tjelovježba definitivno je najbolji izbor tijekom ljetnih vrućina…

Vježbati ujutro ili predvečer? To je dvojba svih onih koji započinju rad na svojem tijelu, u želji bolje kontrolirati tjelesnu težinu, povećati razinu energije i osnažiti najvažnije mišićne skupine.

Izbor će prije svega ovisiti o individualnim karakteristikama. Neki su ljudi jutarnji tipovi i bolje funkcioniraju u prvim satima nakon buđenja, dok drugi daju najbolje od sebe tek kasnije, u završnim satima svakog dana.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-09T174139.141

No, kad započnu ljetne vrućine jutarnja tjelovježba definitivno ima svoje prednosti i treba je uzeti u obzir, jer može značajno poboljšati kvalitetu tvog života…

Trening uz podnošljivu vrućinu

Kad je ljetno na svom vrhuncu, vrućina ne popušta sve do kasnih večernjih sati. To znači da ćeš trenirati u prilično teškim uvjetima, ako se odlučiš odraditi tjelovježbu predvečer, dok trening po noći može loše utjecati na tvoj san, a ako se odvija vani, može zbog loše vidljivosti doći do uganuća gležnja i drugih ozljeda.

Baš zbog toga jutarnji trening bolji je izbor tijekom vrućih dana, jer između 6 i 8 ujutro temperature su najbolje koje možeš dobiti i to su uvjeti u kojima svakako možeš dati svoj maksimum, bez ugrožavanja vlastitog zdravlja.

Savršeno razbuđivanje

Ima li boljeg načina da se razbudiš od jutarnje tjelovježbe? Nema sumnje, fizička aktivnost u kombinaciji s umivanjem ili čak tuširanjem u hladnoj vodi u potpunosti će te trgnuti iz uspavanosti i osjećat ćeš se itekako spremno za sve što te čeka tog dana.

Vježbe koje ćeš izvoditi ne samo što će djelovati na tvoje najvažnije sustave unutar organizma, kardiovaskularni i dišni, već će itekako utjecati i na mozak, koji će vrlo brzo doći u stanje potpune svjesnosti.

Baš zbog toga osjećat ćeš se svježe i motivirano za zadatke koji su pred tobom u jutarnjim satima, zbog čega prakticiranje tjelovježbe prije posla nikad nije loša odluka…

Energija skače na optimalnu razinu

Sparina nas može učiniti dugoročno usporenima, ako joj se prepustimo. Kronični umor i malaksalost nisu rijetkost u ljetnim mjesecima, ali prava jutarnja rutina to može spriječiti!

Dovoljno je napraviti tri stvari kako bi tvoja energija skočila na optimalnu razinu, a sve što se događa tog dana prošlo uz tvoje najbolje moguće izdanje.

Prvo što trebaš je iskoristiti moć vode. Hidratizacija već nakon što se probudiš je bitna da dođeš k sebi. Popij barem jednu do dvije čaše, a zatim iskoristi hladnu vodu kako bi se uz pomoć umivanja ili tuširanja tvoj um uspješno probudio.

Jutarnja tjelovježba koja će uslijediti zapravo ne mora biti ni previše duga. Sve od 10 minuta do pola sata je sasvim dobro da tvoj organizam proradi na optimalan način, a mišići dobiju prijeko potrebnu akciju, kako bi bili snažniji i fleksibilniji kroz ostatak dana. Nakon što su vježbe završene, ne zaboravi istezanje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-09T172733.892

A za kraj, potreban ti je hranjiv i kvalitetan doručak. Nemoj ga preskočiti! Neka bude bogat visokokvalitetnim proteinima, mineralima, vitaminima, kao i zdravim ugljikohidratima i esencijalnim mastima. To je tvoje gorivo koje će te držati do ručka.

Svakako izbjegavaj prazne kalorije iz pekare i fast fooda, jer uz njih će te glad brzo ponovo napasti. Pripremi si nešto zdravo, a ako si u žurbi, tu je uvijek Formula 1 šejk, sa svim nutrijentima u pravilnom omjeru, uključujući 12 različitih vitamina i 13 minerala. Brz i ukusan doručak za užurbani stil života!

Dakle, kombinacija pravilnog razbuđivanja vodom, tjelovježbe i hranjivog doručka može tvoju energiju podići u nebo i učiniti tvoj ljetni dan produktivnim od samog početka. Baš zbog toga preporuka je iskušati jutarnju tjelovježbu tijekom vrućih dana, barem da vidiš odgovara li tvom stilu i je li uklopiva u tvoj dnevni raspored.

A kako iz tjelovježbe izvući maksimum saznat ćeš i u našoj FIT LifeStyle grupi na Fejsu. Naši entuzijastični članovi puni su vrijednih savjeta pa im se pridruži i podijeli svoja iskustva, jer uz pravu zajednicu sebi sličnih, puno je lakše ostvariti zacrtane ciljeve!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se