young-woman-2699780_1280

7 ultra osvježavajućih ljetnih savjeta za ljepotu

353

Biti svjež ljeti ključno je za izbjegavanje znojnog raspada šminke. Evo nekoliko savjeta kako pobijediti vrućinu i izgledati najbolje.

Nakon duge, hladne zime, ideja toplog ljetnog vremena zvuči sjajno. No, postoje neki izazovi kod suočavanja s ljetnim vremenom. Lako se pregrijati i oznojiti, što vam može opustošiti kosu, šminku i sve aspekte vašeg izgleda. Ne brinite, postoji mnogo načina da svoje lice i tijelo održite hladnim i suhim.

7 načina da ostanete hladni i održite svoju ljetnu ljepotu

Kontrolirajte vanjsku izloženost

Kad ste dulje vrijeme na otvorenom, obavezno se odmorite i uđite unutra. Uspostavite svakodnevnu naviku nanošenja kreme za sunčanje. Također, zaštitite lice sunčanim naočalama i šeširom s obodom. Ovo su važne navike koje biste trebali prakticirati tijekom cijele godine.

Budite kreativni sa svojom frizurom

Duga kosa na stražnjem dijelu vrata dovoljna je za povišenje tjelesne temperature za stupanj ili dva. Odličan način da ostanete hladni je održavati kosu kratkom. Ako to nije vaš stil, razmislite o podizanju kose, isprobajte elegantnu pundžu ili varijaciju klasične pletenice. Jedna od mojih najdražih frizura za hlađenje tijekom ljeta je visoki rep.

Uposlite svoj frižider

Hladnjak ne mora služiti samo tome da hranu čuva hladnom. Tijekom ljeta u njemu držite i hidratantnu kremu i sprej za tijelo. Nanošenje hladnog proizvoda će vas trenutno osvježiti.

Ledite svoje „tlačne“ točke

Evo brzog trika za zabave koji stvarno djeluje: pritisnite ledeni napitak ili ledenu kocku na zglob ili vrat. Hladnoća na te dvije pulsne točke može vam pružiti opći osjećaj hladnoće na visokim temperaturama. Ako ostanete hladni, manje je vjerojatnost da će vam se šminka topiti.

Poškropite se morskom solju

Dodajte elastičnost svojoj kosi i održite suho vlasište sprejem morske soli. Djeluje kao prirodno sredstvo za oblikovanje koje stvara valovitost i dodaje volumen. Neki frizeri kažu da je to ključni proizvod koji koriste za stvaranje teksturiranih valova. Sprej s morskom solju možete pronaći u bilo kojoj trgovini ljepote ili ga čak možete napraviti i sami kod kuće.

Pošpricajte si lice

Da biste se brzo ohladili nakon pečenja u automobilu ili bilo koje druge situacije povezane s vrućinom, pošpricajte se sprejem za lice. To vas može trenutno ohladiti i osvježiti. Za poboljšanje svog spreja za lice odaberite svoj omiljeni miris poput mente, ljekovitog bilja ili lavande i osjetit ćete osvježenje odmah.

Birajte svoju kozmetiku pažljivo

Kada je u pitanju šminka, namjerno ciljajte zamrljani izgled. Ljetni trendovi ljepote sugeriraju da oči treba šminkati sasvim lagano, ali ako želite glamur, koristite bojice i sjenila koji pružaju mekše i zamrljanije linije. Mat ruževi za usne više su suhi od kremastih i sjajno izgledaju s rosnom ljetnom kožom. Nakon nanošenja šminke, upotrijebite sprej za fiksiranje kako biste dovršili svoj izgled i pomogli da vam šminka ostane na mjestu.

Uz sve ove osvježavajuće načine kako ostati hladan i očuvan, ljudi će se zapitati koja je vaša tajna i diviti se tome koliko dobro to izvodite.