11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-18T233322.172

5 najboljih savjeta kako se riješiti kroničnog umora!

307

Teško objašnjivi umor koji dolazi iznutra i sprječava te da realiziraš zacrtane planove može biti pobijeđen, samo ako malo promijeniš svoj životni stil…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-18T221520.302

Umor koji uopće nije povezan s fizičkim naporom! To je ono što muči milijune ljudi u današnje vrijeme i sprječava ih da ispune svoj puni potencijal.

Da, radi se o stanju organizma koji ima različite uzroke, jednim dijelom psihičke, drugim bazirane na životnom stilu i onome što se događa oko pogođene osobe.

No, kroničan umor ne mora biti tvoja budućnost, baš suprotno. Da bi se stvari promijenile na bolje, donosimo najbolje savjete kako promijeniti situaciju i napokon iskusiti onaj osjećaj kad tvoje tijelo puca od energije…

Jedi zdravo i redovito

Mnogi problemi proizlaze upravo iz nezdrave prehrane, bazirane na industrijski obrađenoj hrani, a također i na nezdravim prehrambenim navikama. Ako želiš pobijediti umor, moraš jesti redovito i pokušati 80% svoje tjedne ishrane osloniti na zdrave namirnice, poput povrća i voća bogatih mineralima i vitaminima. Ne zaboravi ni na hranu bogatu proteinima, poput mesa, jaja, orašastih plodova i mahunarki.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-18T222501.092

Puno pomaže pronaći i izvor vlakana u svojoj prehrani i unositi barem 25 grama dnevno, u čemu pomažu cjelovite žitarice, ali i Fiber & Herbs dodatak prehrani, dostupan i u našem web shopu. Tu su i omega masne kiseline koje poboljšavaju funkcioniranje mozga i čine ga moćnijim u borbi s umorom. Pronaći ćete ih u ribi poput lososa, a ako vam nije dostupna, postoje i u obliku kapsula, poput Max Omege koja ne sadrži teške metale i ima fantastično djelovanje na zdravlje.

Dodaj još tome povećanje unosa vode u svoj organizam, jer dehidriranost također može izazvati umor i imaš zaista čvrstu bazu za napredak, po pitanju raspoložive tjelesne energije!

Poboljšaj kvalitetu sna

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-18T224351.799

San je izuzetno bitan da bismo mogli normalno funkcionirati. To su trenuci kada nam se mišići regeneriraju i rastu, a odmara i naš mozak, organ koji mora biti potpuno svjež da bi bilo uopće moguće izbjeći osjećaj umora, pogotovo nakon što pređeš tridesetu.

U svakom slučaju, cilj je približiti se brojci od 8 sati spavanja tijekom noći, a onome tko ima problema s nesanicom, pomoći može meditacija, rad na vlastitoj svjesnosti te naravno i promjena klime u kojoj se nalaziš, kao i promjena pogleda na svijet oko sebe.

Pozitivniji pristup svakodnevici

Jedan od glavnih izvora kroničnog umora zapravo je stres! No, upravo ovaj oblik pritiska koji osjećamo je nešto što zapravo dolazi iznutra, a ne izvana.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-18T224751.896

Baš zbog toga od ključne je važnosti pozitivnije sagledati svakodnevicu i početi umjesto problema vidjeti rješenja. Pokušaj si objasniti stvari koje te muči i sagledati ih iz šire perspektive. Veseli se izazovima oko sebe, umjesto da strahuješ od njih. Budi osoba s čvrstim ciljevima i snovima koja predano i entuzijastično, s velikom strašću pokušava ostvariti zacrtano. Takav mentalni pristup životu jede umor za doručak!

Ne zanemaruj fizičke aktivnosti ni tjelovježbu

“Kada ste umorni, idite trčati,” mudrost je koju je davnih dana s nama podijelio jedan nastavnik tjelesnog odgoja i imao je pravo.

Kronični umor nema veze s fizičkom aktivnošću i zapravo ćeš se osjećati bolje ako se okreneš redovitoj tjelovježbi. Zaista ćeš se iznenaditi koliko se razina tvoje energije može povećati ako sa sjedilačkog pređeš na aktivan životni stil, pritom učvršćujući svoje tijelo i radeći na vlastitom zdravlju.

Ne mora to biti trčanje, može biti i hodanje, bicikliranje, planinarenje, kružni trening, trening snage pa čak i joga, glavno da se pokreneš i aktiviraš energiju koja je zapela negdje duboko unutar tebe!

Okruži se pravi ljudima koji će ti dati podršku

Jedan od razloga kroničnog umora definitivno može biti i pritisak koju inertna i destruktivna okolina vrši na tebe.

U takvoj klimi nećeš imati snage trgnuti se iz stanja letargije u kojem se trenutno nalaziš i zato je važno promijeniti okolinu i okružiti se pravim ljudima, onima koji će ti dati podršku.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-18T230633.723

Nažalost, upravo su žene te koje u našoj društvenoj zajednici više pogađa kronični umor, zbog okoline koja ih nemilosrdno spušta i obezvrjeđuje te nakupljenog stresa i posljedičnih nezdravih navika. Ako imaš tome sličnih problema, savjetujem ti da se obavezno javiš meni, treneru Kristianu!

Baš u tu svrhu osmislio sam sve popularniji transformacijski program LadyBoss 90. Tijekom 90 dana rada na sebi, naše polaznice zahvaljujući personaliziranom planu prehrane, zabavnim online treninzima i radu na mentalnoj snazi doživljavaju preobrazbu, ostvaruju željene rezultate i napokon shvaćaju kakav potencijal zapravo posjeduju. Pridruži nam se!