hero-freedom

Kako izgledati i osjećati se lijepo

503

Jeste li ikada imali dana kada ste znali da izgledate isto kao prije, ali se iz nekog razloga niste OSJEĆALI lijepo?

Svi smo imali dana kada smo ustali na lijevu nogu, pogledali se u ogledalu i jednostavno se poželjeli sakriti od ostatka svijeta. Iako najvjerojatnije izgledamo isto kao inače, jednostavno se ne osjećamo lijepo. Nije da se nešto drastično dogodilo preko noći – što potvrđuje tvrdnju da je osjećaj ljepote stvar stanja uma. Pogledajte nekoliko načina koji će vam pomoći „ugraditi“ osjećaj ljepote u vaš mozak, čak i kad imate grozan dan!

Samopouzdanje je ključ

Možda zvuči kao kliše, no ključ razvijanja svakodnevnog osjećaja ljepote je u samopouzdanju. Samopouzdanje je razlog zbog kojeg neki ljudi uvijek uspijevaju biti u centru pažnje bez obzira na njihov izgled – i to je nešto što možete iskoristiti u vašu korist! Ako želite neku ulogu, morate se uživjeti – dakle, izbacite negativne misli i počnite si davati pozitivne misli tijekom dana. Usredotočite se na atribute koje doista volite na sebi i zanemarite bilo kakve negativne ideje o vašem izgledu koje vam padnu na pamet.

Smiješak

Osmijeh automatski popravlja raspoloženje (i još jedan način da se osjećate lijepo!). Ne vjerujete mi? Samo pokušajte razvući osmijeh na licu, čak i ako vam se ne smije, i recite mi kako se osjećate. Osim što popravlja raspoloženje, kažu da smijanje potiče osobu da se osjeća i izgleda lijepo. Kada se netko smiješi, to potiče druge da nas vide privlačnijima – a to je stvarno jednostavan način da proljepšate vaš izgled!

Prestanite se uspoređivati

Danas je lakše, više no ikada, uspoređivati se s drugima i lako je upasti u zamku gledanja kakvi smo u odnosu na druge. Ali to ne pomaže našem samopouzdanju. Svaka je osoba jedinstveni pojedinac i vi imate pozitivne osobine koje drugi možda nemaju. Najbolji način da se osjećate lijepo jest da gledate na sebe kao pojedinca, a ne kao osobu u usporedbi s nekim drugim.

Probajte novi imidž

Ponekad zapnemo u rutini ljepote, što može pridonijeti ne-osjećanju ljepote. Zašto ne biste razbili rutinu i napravili neku zabavnu promjenu izgleda? Novo izgled može unijeti malo uzbuđenja i promjenu koja vam je potrebna da izađete iz kolotečine i ponovno se počnete osjećati lijepo. Nova frizura, odjeća ili kozmetika mogla bi biti ta promjena!

Vidjela sam ljude koji su zapeli u prošlim desetljećima jer se drže tradicije ili nemaju samopouzdanja za uvođenje promjena. Ali mi živimo u modernom svijetu i važno je da se tako i ponašamo. Prihvatite stil koji vam odgovara, ali sjetite se da ga povremeno morate osvježiti s novom bojom ili modelom (odjeće, ili možda čak kose). Steći ćete samopouzdanje znajući da odlično izgledate i suočiti se sa svijetom osjećajući se predivno.

Pazite na držanje

Način na koji sjedite ili stojite može reći mnogo o tome kako vi vidite sebe. Oni s pravilnim držanjem neverbalnim znakovima signaliziraju svijetu da se osjećaju samopouzdano i lijepo. Čak i ako se ne osjećate tako; uspravno sjedenje ili stajanje sa stisnutim lopaticama zračit će samopouzdanjem. Svaki put kad primijetite da ste se počeli grbiti, izdvojite nekoliko sekundi i popravite vaše držanje. Osjećat ćete se staloženije, uvjerenije, a možda čak i prelijepo! Odlična ideja, kako popraviti držanje je angažirati osobnog trenera.

Počastite se

Ponekad vam je za osjećaj ljepote potrebno samo malo opuštanja. Kada ste umorni, pod stresom, nervozni, vjerojatno se ne osjećate najljepše. Pokušajte uzeti pauzu, bilo sat vremena ili cijeli dan, kako biste se posvetili sebi. Ako ste opušteniji, vjerojatnije je da ćete imati pozitivno mišljenje o sebi. Pokušajte se baviti nekom opuštajućom aktivnosti – bilo to poslijepodne u parku, odlazak u salon ili kupovinu. Meni je najdraže otići kod frizera – i svaki put pali!

***

Svi imamo dana kada se ne osjećamo najprivlačnije. Ako imate više loših dana nego dobrih, možda bi bilo dobro analizirati zašto se tako osjećate. Sljedeći put kad se probudite i osjećate odlično, razmislite što je drugačije. Možda ste nedavno odradili odličan trening u teretani, ili ste taj dan odvojili više vremena za odijevanje ili ste sudjelovali u nekoj aktivnosti koja vam je popravila raspoloženje. Što više znate o stvarima koje utječu na vaš osjećaj ljepote, lakše vam je češće ponavljati te radnje kako bi imali više dana kada se osjećate predivno!

Rado bih u komentarima čula što je danas probudilo osjećaj ljepote u vama?