11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-06-11T175219.021

5 najboljih savjeta za izgradnju tijela tijekom ljeta!

280

Ljeto je doba kada imamo najviše motiva raditi na svojoj liniji i održavanju tjelesne težine, a da bi izgradnja tijela bila ugodna i uspješna po velikim vrućinama, evo na što posebno paziti…

Ako je zima doba kad bismo se najradije zavukli pod dekicu i mirovali, ljeto je potpuna suprotnost tom. Doduše, ima i onih koji se vole zavući u hlad i drijemati, no većina nas zaista uživa u fizičkim aktivnostima tijekom najtoplijih mjeseci u godini.

Baš zato ljeto je doba kad ljudi u pravilu bolje održavaju svoju tjelesnu liniju nego zimi, motivirani pokazati se na plaži u što boljem svjetlu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-11T174758.945

A da bi tvoja izgradnja tijela ovog ljeta bila uspješna, a sve prošlo bez nepotrebnih komplikacija, ovo su savjeti kojih se treba držati, dok radiš na sebi tijekom vrućih mjeseci…

Redovito hidratiziraj tijelo

Nije neka mudrost preporučiti ispijanje velike količine vode tijekom ljetnih mjeseci, pogotovo ako vodiš fizički aktivan život i redovito vježbaš svoje mišiće.

Voda ima značajan utjecaj na distribuciju hranjivih tvari po cijelom tijelu, a njezin nedostatak negativno utječe na rad srca. Posebno to vrijedi za ljetne mjesece, kad se gotovo neprestano znojimo i pritom gubimo mnogo tekućine.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-11T174409.949

Barem dvije litre vode dnevno su ono što ti treba! Hidratacija ima pozitivan utjecaj na imunitet i metabolizam, a izuzetno je bitna za zdravlje kože, dok utječe i na našu kondiciju i snagu, svojim pozitivnim djelovanjem na normalno funkcioniranje čitavog organizma.

U svakom slučaju, pij vodu prije, za vrijeme i nakon treninga, a ako želiš na još efikasniji način nadoknaditi prijeko potrebne elektrolite, tvari neophodne za osnovne funkcije našeg organizma, tu je CR7 Drive. Ovaj omiljen napitak Cristiana Ronalda je otopina ugljikohidrata i elektrolita, koja dokazano pospješuje apsorpciju vode tijekom tjelesne aktivnosti i pomaže održati tvoju fizičku izdržljivost!

Uživaj u laganoj mediteranskoj hrani

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-11T174009.949

Tijekom ljetnih mjeseci skloniji smo aktivnom stilu života, što je dobro za liniju. Ne samo što trošiš kalorije redovitim kretanjem i provođenjem vremena izvan svog doma, već se i rjeđe javlja glad, a manje se jede iz dosade.

Što je najbolje, upravo su topli mjeseci idealno vrijeme za uživanje u laganoj hrani, koja tako dobro sjeda kad je vruće. Bilo da se radi o ribi ili plodovima mora, pomiješanom s blitvom ili nekom laganom salatom, riječ je o mediteranskoj ishrani uz koju je najlakše smršaviti i zato iskoristi godišnji odmor upravo za takve obroke, kada su ti najdostupniji…

Nahrani tijelo vitaminom D

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-11T173631.950

Vitamin D kontrolira čak 10% svih ljudskih gena i jedan je od najvažnijih faktora pri osiguranju normalnog rada mozga. Smanjuje upalne procese i samim time povećava imunitet, a također povećava razinu tvoje energije i može spriječiti niz teških stanja organizma, od povišenog tlaka i srčanih bolesti, do autoimunih bolesti, dijabetesa, osteoporoze pa čak i Parkinsonove bolesti te nekih vrsta karcinoma.

Manjak vitamina D može dovesti do opće slabosti organizma, ali to se sigurno neće dogoditi tijekom ljeta. Naime, upravo je sunce glavni izvor ove esencijalne tvari i zato iskoristi toplo vrijeme kako bi tvoje tijelo dobilo vitamin, koji će mu dati prijeko potrebnu snagu i energiju…

Treniraj kad su temperature najugodnije

Istina je, sa suncem se može i pretjerati. Baš zbog toga svoje treninge u ljetnim mjesecima rasporedi u sumrak ili u jutarnjim satima, dok još sparina i vrućina nisu na vrhuncu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-11T172954.891

Na taj način dobit ćeš perfektne uvjete za tjelovježbu, motivirajuće za izgradnju tijela, a također ćeš anulirati i bilo kakvu opasnost za vlastito zdravlje.

Puno pomaže što su upravo ljeti najdulji dani u godini pa nije problem pronaći slobodno vrijeme za rad na sebi, dok još nije pao mrak. Uživaj u tome dok možeš!

Iskoristi sve prednosti treninga na otvorenom

Da, ljeto nam nudi zaista pregršt različitih aktivnosti, koje nam po zimi ne bi pale ni napamet. Plivanje je dobar primjer. Jedan je to od najzdravijih sportova, a upravo u ljetnim mjesecima more je najugodnije temperature za ovu vrijednu fizičku aktivnost.

To su i brojne zabavne sportske aktivnosti na otvorenom, od tenisa, malog nogometa, badmintona i odbojke, do bicikliranja, trčanja i oštrih šetnji.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-11T172732.927

Sve su to zabavne stvari kojima možeš zamijeniti gledanje televizije i tipkanje po mobitelu, u ugodnim vremenskim uvjetima koji ti ne dopuštaju nikakve izgovore za izbjegavanje rada na sebi!

I zato iskoristi ljetne mjeseci kao snažan impuls za izgradnju tijela, kako bi kad jednom zahladi bilo lakše održavati postignute rezultate i dočekati sljedeću sezonu u puno boljoj formi.

A ako smatraš da nemaš ni znanja ni disciplinu samostalno raditi na sebi, tada je ozbiljna i profesionalna stručna podrška najbolji izbor za tebe. Srećom, na pravom si mjestu. Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer imam dobitnu formulu za tvoju izgradnju tijela.

Mentalna podrška, personalizirani plan prehrane i efikasni treninzi složeni prema tvojim mogućnostima i potrebama. To je ono što te čeka kod mene ovog ljeta, ako zaista želiš promjenu. Ne srami se kontaktirati me, veselim se što ti mogu pomoći!