Ljepota & Stres

Ljepota i stres: izgledajte opušteno i osjećajte se najbolje

240

Preopterećeni ste poslom, imate obiteljske obveze, imate ispunjeni kalendar…. No, tu je jedan važan razlog za super osjećaj: stres je  ljepoti najveći neprijatelj!

Svi smo imali vremena kada je život bio zauzet rasporedima. Ponekad je dobro ostati zauzet, ali kada se počinjete osjećati kao da nemate dovoljno slobodnih sati u danu, to može biti stresno. Važno je ostati pribran za vrijeme stresa, jer to može utjecati na nas emocionalno i fizički. Osim što uzrokuje hirovite intervale raspoloženja, stres zapravo može imati negativan utjecaj na vaš izgled.

Stres i kosa:

Kažu da stres može uzrokovati sijedenje i gubitak kose. To je zato što stres ima tendenciju da ubrza proces starenja. Mi smo svjedoci globalne vođe sivila pred našim očima, a prirodno je da se čudite ako stres ima ikakve veze s kosom. Mnogi čimbenici mogu pridonijeti gubljenju kose ili sijedenju, uključujući genetiku, stres i način života kojim živite. Iako se stres ne može točno istaknuti kao krivac za sijede kose, sigurno neće ni pomoći!

Gubitak kose može doći u nekoliko oblika. Ovisno o vrsti gubitka kose (koju može odrediti samo liječnik), gubitak kose može biti vezan uz stres. Srećom, u nekim slučajevima, stres koji se odnosi na gubitak kose nije vječan!

Stres i koža:

Jeste li ikada imali veliku manu koja se pojavila neposredno prije važnog društvenog događaja? Sigurno je! To je zato što se taj dan želite iskazati, pa se uzrujavate, što se istakne na nekim mjestima na licu! Svatko tko je bio pod pritiskom će to primijetiti.

Drugi učinak stresa na kožu su bore. Stres uzrokuje da tijelo proizvodi hormon kortizol, koji uzrokuje razgradnju kolagena. Koža treba kolagena kako bi ostala čvrsta i podatna.

Što možete učiniti kako bi smanjili stres?

Kronični stres može imati utjecaj na vaš izgled, tako da je važno poduzeti neke korake kako bi se opustili! Ovdje su neke stvari koje možete učiniti kada počnete osjećati pritisak:

– Rezervirajte spa tretman

Ne samo da će ovo pomoći da se opustite, nego ćete biti i ljepši u isto vrijeme! Jasan tretman na nekoliko sati i imat ćete opušteno lice ili masaže kakvu ste oduvijek htjeli. Mnoga lječilišta nude masaže posebno dizajniran za ublažavanje stresa. Aromaterapija može biti velika mogućnost za pružanje pomoći kako bi se opustili; lavanda posebno ima smirujući učinak.

– Provedite vrijeme s prijateljima ili s obitelji

Ne govorim vam da dodate događaje u iscrpljujući društveni kalendar; Mislim da provedete vrijeme s voljenima i da radite ono što stvarno volite. Možda je to povezivanje kroz razgovor, neka aktivnost, ili uzimanje novog hobija. Vrijeme leti kada radite nešto što volite, dovoljno do točke gdje vaš um neće biti usmjeren na ono što vam izaziva stres.

– Razgibavanje

Moja prijateljica Marija mi uvijek govori da je vježba veliko oslobađanje od stresa. Vježba za pojačavanje endorfina, i osjećati će te se dobro! Ako sama ideja vježbe to naglašava, počnite s malim promjenama – odite u šetnju na svježi zrak. Svaka aktivnost koja pojačava pumpanje srca ne samo da će učiniti da se osjećate bolje, nego će također promovirati zdravu cirkulaciju što može doprinijeti pri zračenju kože. Čak i ako je to samo brzi hod ili vježbe rastezanja, ideja je da se samo krećete!

– Imajte dobar noćni odmor

Kada se osjećate kao da nemate dovoljno vremena, postavite svoj alarm rano i dobro se naspavajte. Uz adekvatno spavanje, bit ćete u mogućnosti da se pozabavite svojim zadacima s obnovljenom energijom za sljedeći dan. Uzimajući u naviku dobar san i higijena će vam pomoći da izgledate i da se osjećate najbolje. Budimo realni, tražimo svježe i  bolje raspoloženje nakon dugog odmora!

-Pokušajte jogu ili meditaciju

Veza između tijela i mozga je moćna. Mnogi koji treniraju jogu reći će vam da vjeruju da je to jedan od najboljih načina za ublažavanje stresa. Joga uključuje istezanje i izdržljive poze. Ako ideja savijanja tijela ne apelira za vas, meditacija je velika mogućnost da smirite svoj um. Duboko, kontrolirano disanje je odličan način da se smirite nakon napornog dana.

– Provjerite zdrav izbor hrane

Vrijeme stresa je vrijeme kada morate imati puno goriva u sebi! Lako je biti sit, ali to neće pomoći protiv stresa. Sve što trebate je zdrav i aktivan život. Umjesto da posegnete za nezdravim grickalicama koje imaju šećer, razmislite o tome koliko je bolje biti opremljen zdravom prehranom. Uravnotežena prehrana će imati koristi za vaš cjelokupni izgled.

– Uzmite vremena

Kad su uredski rokovi i zauzeti rasporedi previše naporni, uzmite malo vremena za sebe. Samo stanka 10-15 minuta na svježem zraku može ostaviti svježi osjećaj. Možete također probati neke vježbe istezanja na stolu ili tijekom pauze uzmite vodu i smirite um .

– Učinite svoj dom utočištem

Kada imate kaotičan dan, posljednja stvar koju želite učiniti je ući u još veći kaos u kući! Blokirajte vrijeme kada imate ispunjen raspored za rad i potrudite se da nemate stresa kod kuće. To je osobito važno jer ponekad ne postoji način za kontrolu stresne situacije u uredu ili na putu, ali vaš dom je jedno mjesto gdje možete preuzeti kontrolu i napraviti ga sretnim mjestom. Okružite se pozitivnim slikama i sretnim uspomenama i gledajte svoju vanjsku promjenu.

***

Život je prekratak da stres preuzme cijelu stvar! Male promjene mogu napraviti veliku razliku u vašem vanjskim izgledu. Koje su vaše metode oslobađanja ?