fbpx
Je li potrebno uzimati suplemente u svrhu uspješnog mršavljenja
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-08T222853.100
Fitness Herbalife Lifestyle Mršavljenje Ostalo

Je li potrebno uzimati suplemente u svrhu uspješnog mršavljenja

Iako neki dodaci prehrani definitivno mogu obogatiti tvoje tijelo i anulirati određene nedostatke, važno je paziti što unosiš u sebe i imati na umu da su za mršavljenje ključ uspjeha ipak tvoja osnovna prehrana i redovita tjelovježba…

Suplementi iliti aktivne tvari koje se konzumiraju u svrhu obogaćivanja prehrane, povećanja mišićne mase, mršavljenja ili preveniranja bolesti u današnje vrijeme dostigli su rekordnu popularnost i reklamiraju se na gotovo svakom koraku.

U svijetu fitnesa putem društvenih mreža zaista mnogi preporučuju svoje dodatke prehrani kojima pridaju zaslugu za uspješnu izgradnju tijela te jamče da će isti efekt imati i na tebe.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-08T222530.782

No, treba uvijek imati na umu da svi mi imamo različite potrebe i zato nikad ne bismo smjeli piti ili jesti određene preparate, ako se nismo uvjerili u njihovu kvalitetu, ali i dobili čvrsti dokaz da nam je zaista potrebno ono čime bi nas trebali obogatiti…

Vlastita krvna slika će ti reći što ti je potrebno

Najlakši način za provjeriti što nam zapravo fali je detaljna analiza krvne slike. Iz tog ćeš nalaza jako dobro moći vidjeti koji suplementi bi ti mogli pomoći za bolje funkcioniranje na dnevnoj fazi.

Vitamin D obično nedostaje onima koji ne vole previše vremena provoditi na suncu, a bitan je za imunološki sustav, zdravlje kostiju i preveniranje nekih teških bolesti poput dijabetesa i multipla skleroze. Ako nalaz pokaže da je na kritičnoj razini u tvom tijelu, sasvim je u redu koristiti suplemente koji će ga nadoknaditi.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-08T221908.511-1

Isto vrijedi i za druge vitamine i minerale, no osim suplementima, moraš znati da ih je moguće nadoknaditi i pravilnijom ishranom, baziranom na zdravim, industrijski neobrađenim namirnicama, što također može značajno popraviti situaciju i vratiti te na pravi put…

Provjereni suplementi mogu poboljšati tvoj trening

Naravno, za one koji treniraju i žele izvući maksimum iz svog tijela, dodaci prehrani mogu biti itekako poželjni. Istraživanja su pokazala da Kreatin Monohidrat koji povećava nemasnu mišićnu masu, a konzumira se u kombinaciji s proteinskim šejkom, nema štetno djelovanje i može pomoći pri oblikovanju tijela.

Neke dodatke prehrane dobro je uzimati prije, a neke poslije treninga. Izdvajamo svakako iz sportske kolekcije Formula 1 Sport i H24 Pro Sport Rebuild Strength, bogate visokokvalitetnim Casein i Whey proteinima i željezom koje pridonosi normalnom funkcioniranju metabolizma i formaciji crvenih krvnih stanica.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-08T221424.036

Što se ostalog tiče, nije loše obogatiti tijelo omegom uz pomoć Max – Omega kapsula, jer esencijalne masne kiseline omege, EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca i održavanju zdravog krvnog tlaka.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-08T220906.702

Za mršavljenje ključan kalorijski deficit, a ne suplementi

Za sve kojima je isključivi cilj smanjiti masne naslage na svom tijelu, a samim time i tjelesnu težinu, definitivno je najvažnije početi kontrolirati unos kalorija! Stvar je jednostavna, salo se počinje topiti u trenutku kada tvoja potrošnja kalorija pređe razinu njezinog unosa.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-08T220144.235

Istina je da preparat poput Thermojetics čaja potiče proces termogeneze – otapanja viška masnog tkiva i olakšava put do mršavljenja, no čak ni on neće pomoći onome tko se potpuno ne posveti uravnoteženoj prehrani i redovitoj fizičkoj aktivnosti, kao bazi na kojoj mora graditi svoju dijetu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-08T220745.835

U svakom slučaju, bilo da koristiš provjerene i pouzdane dodatke prehrani ili ne, sve je lakše ako si okružen sebi sličnima. Zato se pridruži našoj BudiFit zajednici na Fejsu, gdje ćeš čuti puno toga zanimljivog o pravim i krivim načinima kako poboljšati svoje navike i izgraditi vlastito tijelo u skladu sa svojim ciljevima!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se