Postoji zdrava mast koju svojem tijelu definitivno moraš osigurati!

Informativni

Postoji zdrava mast koju svojem tijelu definitivno moraš osigurati!

Iako je mast na lošem glasu među onima koji paze na svoju liniju, istina je da bez nezasićenih masnih kiselina naša tijela ne mogu funkcionirati, a omega-3 masne kiseline dugog lanca čine zaista puno za ljudsko zdravlje…

Svi mi pokušavamo izbjeći nakupljanje masnih naslaga na svom tijelu, ali istina je da nisu sve masti loše!

Dapače, preporučuje se da čak 30% tvog dnevnog unosa kalorija čine masti, jer bez njih organizam jednostavno ne može normalno funkcionirati.

Nema sumnje, postoje dobre i loše masti. Zasićene masne kiseline su ono što dobivamo konzumiranjem industrijski obrađene hrane i mogu nas opako udebljati ako pretjeramo. Pomfrit, brza hrana, punomasni sir…

No, postoje i nezasićene masne kiseline, koje su esencijalni izvor energije i čine tijelo zdravim. Takve masne kiseline pomažu pravilnom radu ljudskih stanica i organa, a također upravljaju širokim spektrom životnih funkcija, kao što su krvni tlak, zgrušavanje krvi, razinom kolesterola i upalnim odgovorom u slučaju infekcije, dok pozitivno utječu i na imunitet.

Moramo svakako naglasiti da među esencijalnim mastima izuzetno važno mjesto imaju omega-3 masne kiseline dugog lanca (EPA i DHA), čiji se unos od 250 miligrama preporučuje na dnevnoj bazi…

U kojoj hrani pronaći omega-3 kiseline?

Istraživanja su pokazala da u klasičnoj europskoj prehrani nedostaje namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama (EPA i DHA).

Ipak, dnevni unos moguće je postići redovitim konzumiranjem ribe i korištenjem ribljeg ulja, ali i kroz orašaste plodove i avokado.

Istina je, trebalo bi jesti ribu barem dvaput tjedno, ali što zbog cijena, što zbog nedostupnosti ili nedostatka vremena za pripravljanje, u većem dijelu Hrvatske i dalje riblji specijaliteti nisu uobičajeni dio prehrane.

Svakako bi trebalo pronaći mjesta za bar jedan riblji obrok tjedno, jer ipak su danas plodovi mora dostupniji nego ikad prije. No, preporučeni unos zdravih masnih kiselina možeš s lakoćom postići i uz prave dodatke prehrani…

Uz Max – Omegu nikad ti neće faliti esencijalnih masti

Spomenuli smo već eikozapentaenske (EPA) i dokozaheksaenske (DHA) nezasićene omega-3 masne kiseline koje efikasno štite srce i krvne žile spuštanjem razine triglicerida, kao i svojim utjecajem na upale.

Baš ove dvije varijante esencijalnih omega-3 masti pronaći ćeš u velikoj količini u Herbalifeline Max – Omega dodatku prehrani. Sa svojom unaprijeđenom formulom, samo jedna kapsula sadrži 375 mg EPA i 250 mg DHA masnih kiselina, što je sasvim dovoljno da osiguraš preporučeni dnevni unos omege u svoje tijelo, a samim time i normalno funkcioniranje srca i mozga te održavanje zdravog krvnog tlaka.

Sjajno je što Max – Omega sadrži esencijalna ulja timijana i paprene metvice pa pri konzumiranju ne ostaje neugodan okus po ribi, a svi sastojci su zatvoreni u kapsuli od gela prikladnog za vegetarijance. Naravno, velika je prednost ovog proizvoda u odnosu na klasični obrok što ga je moguće svugdje nositi sa sobom i na vrlo jednostavan način unijeti u tijelo pa zaista nemaš opravdanja zanemariti unos omege u svoj organizam.

U svakom slučaju, sada znaš da ako nemaš dostupne inćune, sardine, tunu, losos, haringu ili skušu, postoji sasvim elegantan i praktičan način kako tijelu dati prijeko potrebne omega-3 masne kiseline i tako sačuvati svoje zdravlje!

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPregled proizvoda