Smiju li trudnice i dojilje koristiti Herbalife Nutrition proizvode?

Informativni

Smiju li trudnice i dojilje koristiti Herbalife Nutrition proizvode?

Herbalife Nutrition proizvodi poput Formule 1 bogati su svim važnim nutrijentima koji su potrebni ljudskom organizmu, a za vrijeme trudnoće važno ih je koristiti kao vrijedni dodatak prehrani, a ne kao dijetalni obrok…

Razdoblje trudnoće, kao i prvi mjeseci nakon rođenja bebe svakako spadaju među najvažnije trenutke u životu svake žene.

Baš u tim mjesecima zdrava prehrana je izuzetno bitna za zdravlje majke, kao i njezinog djeteta pa tome treba pridati posebnu pažnju i prilagoditi kalorijsku vrijednost obroka trenutnoj situaciji.

Mnoge moderne žene danas paze na svoje tijelo i prakticiraju zdravi životni stil, zbog čega raste popularnost Herbalife Nutrition proizvoda, bogatih svim bitnim mineralima i vitaminima, kao i vlaknima, proteinima, zdravim ugljikohidratima i esencijalnim mastima.

Baš takve buduće majke, kojima je stalo do zdravlja sebe i svoje bebe, postavljaju si pitanje smiju li nastaviti koristiti Herbalife Nutrition proizvode za vrijeme trudnoće, kao i u prvim mjesecima života djeteta. Odgovor je DA, ali uz pokoju prilagodbu novonastalim okolnostima…

Umjesto zamjene, sjajan dodatak zdravoj prehrani

Ovisno o stadiju trudnoće, žena ima različite kalorijske potrebe, kao i minerale te vitamine koji su joj nužni za zdravlje organizma, kao i zdravlje djeteta.

Uravnotežena prehrana ono je što se svakako traži tijekom svih devet mjeseci trudnoće. Voće, povrće, žitarice i različiti izvori proteina moraju postati standardni dio prehrane, a traže se i dodatni izvori cinka, omega 3 aminokiselina, vitamina B, folne kiseline i željeza, uz redoviti unos tekućine.

Sa svojih čak 12 različitih vitamina i 13 minerala, Formula 1 obrok može biti itekako zdrav za trudnice, jer daje im toliko potrebne mikronutrijente za normalno funkcioniranje organizma, kao i za pravilan razvoj djeteta, uz omjer proteina, ugljikohidrata i masti u savršenoj ravnoteži.

Tu je i Herbalifeline Max – Omega koja ne sadrži teške metale i omogućuje unos u tijelo preporučene količine omega-3 aminokiselina dugog lanca, što svakako dobro dođe ženama u ovoj fazi života.

A ne zaboravimo ni Formulu 2, kompleks vitamina i minerala za žene, s čak 24 različite hranjive tvari potrebne upravo ženskom tijelu. Zahvaljujući svom vitaminu B6 pomaže pri regulaciji hormonske aktivnosti, a tu je i vitamin B12 koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Kalcij za održavanje normalnih kostiju i cink koji je važan upravo za vrijeme trudnoće dodatni su aduti ovog proizvoda, kao i to što izuzetno pozitivno djeluje na imunitet.

Grickalice od soje, bogate proteinima, također su odlične za trudnice. No, ono što treba posebno naglasiti je sljedeće: Herbalife Nutrition proizvodi se za vrijeme trudnoće ne koriste kao zamjenski obroci, već kao DODATAK prehrani!

Zašto? Zato što su niskokalorični, a budućim majkama je potreban povećani unos hrane tijekom trudnoće, dok to pravilo posebno vrijedi kada postanu dojilje. Radi se o 300-500 kilokalorija više nego inače.

Drugim riječima, Formula 1 šejk u vrijeme trudnoće fantastičan je dodatak bogatim obrocima od voća, povrća, žitarica, jaja, mlijeka i mesa, koji će ženi i njezinoj bebi dati brojne različite mikronutrijente, nužne za normalan razvoj.

No, ovo NIJE razdoblje za postizanje kalorijskog deficita i mršavljenje, pa Formulu 1 trudnice, rodilje i dojilje neka nikad ne koriste kao zamjenski obrok, umjesto klasičnog kuhanog ručka ili nekog drugog predviđenog dnevnog obroka.

Paziti na unos kofeina i posavjetovati se s liječnikom

Jedna od stvari na koje posebno treba paziti za vrijeme trudnoće, kao i u prvim mjesecima života djeteta unos je kofeina u tijelo.

Naime, smatra se da trudnica ne bi smjela unositi više od 200 mg kofeina dnevno, što znači jedna do dvije šalice kave. Zbog toga treba odgoditi korištenje Herbalife Guarane (35 mg kofeina) izuzetno bogate kofeinom, dok ne prođe najosjetljivija prva godina djetetovog života.

Obavezno se o prehrani za vrijeme trudnoće, kao i u razdoblju dojenja prije svega treba posavjetovati s vlastitim liječnikom. S obzirom na dob, stadij trudnoće i tjelesne karakteristike, on će znati najbolji odgovor koji tip prehrane je najbolji u kojem trudničkom razdoblju, kao i u razdoblju ranog majčinstva.

Ne treba se ustručavati niti pokazati liječniku sastav proizvoda kojeg trudnica želi konzumirati, uključujući i one od Herbalifea Nutrition.

U svakom slučaju, trudnice i dojilje definitivno smiju koristiti Herbalife Nutrition, kako bi nutritivno bogatom hranom dale svojem tijelu potrebne minerale, vitamine i aminokiseline.

No, svakako neka ti proizvodi budu dodatak zdravoj prehrani, a ne zamjena, jer ovo razdoblje života nije vrijeme za iskušavanje dijete i niskokalorični režim hranjenja, kao ni za pretjerivanje s kofeinom, što uvijek treba imati na umu…

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPregled proizvoda