ljepotaistress

Ljepota i stres: izgledajte opušteno i osjećajte se najbolje

155

Preopterećen posao, obiteljske obveze, prebukiran društveni kalendar… život vam može predati mnogo razloga za stres. No, tu je jedan važan razlog da bi se smirili : stres je ljepoti najveći neprijatelj!

Ponekad je dobro ostati zauzet, ali kada se počinjete osjećati kao da nemate dovoljno sati u danu, nastupa stres. Važno je ostati pribran u vrijeme stresa, jer to može utjecati na nas emocionalno i fizički. Osim što uzrokuje hirovito raspoloženje, stres zapravo može imati i negativan utjecaj na vaš izgled.

Stres i kosa:

Kažu da stres može uzrokovati gubitak kose i rast sijedih dlaka. To je zato što stres ima tendenciju da ubrza proces starenja. Mnogi čimbenici mogu utjecati na vašu kosu, uključujući genetiku, stres i način života.

Gubitak kose može doći u nekoliko oblika. Ovisno o vrsti gubitka kose (koju može odrediti samo liječnik). Gubitak kose može biti vezan uz stres. Srećom, u nekim slučajevima, gubitak kose ne mora biti posljedica stresa.

Stres i koža:

Jeste li ikada imali veliku manu koja se pojavila neposredno prije važnog događaja? Znam da sigurno jeste! Svatko tko je bio pod pritiskom će primijetiti da pojava mana na licu uobičajena pojava prije važnog događaja.

Drugi učinak stresa na kožu su bore. Stres uzrokuje da tijelo proizvodi hormon kortizol, a mnogi vjeruju da uzrokuje razgradnju kolagena. Koža treba kolagena kako bi ju zadržaoi čvrstom i podatnom.

Što možete učiniti kako bi smanjili stres?

Kronični stres može imati danak na svoj izgled, tako da je važno poduzeti neke korake kako bi se opustili! Ovdje su neke stvari koje možete učiniti kada počnete osjećati pritisak:

Rezervirajte spa sastanak

Ne samo da će ovo pomoći da se opustite, nego će vam ovo pomoći i uljepšati vaš izgled! Očistite svoj raspored na nekoliko sati i odite se opustiti. Mnoga lječilišta nude masaže posebno dizajnirane za ublažavanje stresa. Aromaterapija može biti velika mogućnost koja će vam pomoći da se opustite; lavanda bi posebno trebala imati smirujući učinak.

Provedite vrijeme s prijateljima ili obitelji

Ne govorim vam da dodate događaje iscrpljujućeg društvenog kalendara; Mislim da provedete vrijeme s voljenima radeći ono što stvarno volite raditi. Možda je to povezivanje kroz razgovor, ili nešto aktivnije. Vrijeme leti kada radite nešto što volite.

Razgibavanje

Moj prijatelj mi uvijek govori da je vježba veliki oslobađač stresa. Ako te sama ideja vježbe naglašava, počnite s malim promjenama u pokretu kao što je šetnja na svježem zraku. Svaka aktivnost koja tjera srce na pumpanje ne samo da će učiniti da se osjećate bolje, nego će također promovirati zdravu cirkulaciju što može doprinijeti zračenju kože. Čak i ako je to samo brzi hod ili nekoliko vježbi istezanja, ideja je da se samo pokrenete!

Imajte dobar noćni odmor

Kada se osjećate kao da nemate dovoljno sati u danu, stavite svoj popis stvari koje trebate napraviti taj dan na stranu i dobro se naspavajte. Uz adekvatno spavanje, biti ćete u mogućnosti pozabaviti se svim zadacima koje ste trebali napraviti jučer.

Pokušajte jogu ili meditaciju

Povezanost uma i tijela je moćna. Mnogi praktikanti joge reći će vam da vjeruju da je to jedan od najboljih načina za ublažavanje stresa. Joga uključuje istezanje i koncentraciju uma. Ako vam je ideja o savijanju tijela odbojna, meditacija je velika mogućnost kako bi smirili svoj um. Duboko, kontrolirano disanje je odličan način da se smirite nakon napornog dana.

Imajte zdrav izbor hrane

U vrijeme stresa morate si pružiti zdravu hranu! Aktivan i zdrav život je sve što je potrebno za bolji život. Umjesto da posegnete za nezdravim grickalicama, razmislite o tome koliko je bolje biti opremljen zdravijom hranom. Uravnotežena prehrana će imati utecaja na vaš cjelokupni izgled i mentalno zdravlje.

Uzmite vremena

Kad uredski rokovi i zauzeti rasporedi uzimaju sve najbolje od vas, uzmite malo vremena za sebe. Samo stanka od 10-15 minuta na svježem zraku može ostaviti osjećaj svježine. Možete također probati neke vježbe istezanja u uredu kako bi smirili um.

Učinite svoj dom udobnim

Kada imate kaotičan dan, posljednja stvar koju želite učiniti je ući u još veći kaos u kući! Osobito je važno da vam je kod kuće najudobnije. Okružite se pozitivnim slikama i sretnim uspomenama i vidjet ćete promjenu!

Život je prekratak za stres! Male promjene mogu napraviti veliku razliku na vašem izgledu. Koji su vaši savjeti za olakšavanje stresa? Volio bih ih čuti od vas!